Τοπικές Ειδήσεις

Εκδήλωση Παραχώρηση Πάρκου για Αθλοπαιδιές Α.με Α. sos kids ΛΑΜΨΗ

O  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ με τον διακριτικό τίτλο «SOS KIDS ΛΑΜΨΗ» ιδρύθηκε το 2013 και εδρεύει στη Λαμία.

Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι

O  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ με τον διακριτικό τίτλο «SOS KIDS ΛΑΜΨΗ» ιδρύθηκε το 2013 και εδρεύει στη Λαμία.

Σκοπός του είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών με ειδικές ικανότητες στη διάγνωση, την έγκαιρη παρέμβαση, την εκπαίδευση, την κατάρτιση, την επιμόρφωση, την κοινωνική ένταξη και τη διά βίου εκπαίδευση, η εισήγηση στα αρμόδια νομοθετικά όργανα για τη βελτίωση και τροποποίηση της υπάρχουσας νομοθεσίας, η προώθηση όλων των δικαιωμάτων των παιδιών και νέων με Γενετικά Σύνδρομα ( αναπηρίες ή ειδικές ανάγκες ) όπως αυτά προκύπτουν από τις διεθνείς συμβάσεις και τις σύγχρονες επιστημονικές απόψεις και κοινωνικές αντιλήψεις, η επιστημονική έρευνα και υλοποίηση ερευνητικών και άλλων προγραμμάτων, η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινωνικού συνόλου για τα δικαιώματα των παιδιών και νέων με Γενετικά Σύνδρομα.

– Ο Σύλλογος έχει εντάξη στα μητρώα του 211 παιδιά με σύνδρομο Down, Asperger, αυτισμό και άλλα 21 γενετικά σύνδρομα όπου δεν εντάσσονται στα άτομα με αναπηρία Α.μεΑ. ή άτομα με ειδικές ανάγκες Α.μΕ.Α.

 – Σε μια περίοδο που τα κοινωνικό-οικονομικά προβλήματα πλήττουν όλο και περισσότερο τον θεσμό της οικογένειας και κυρίως τα ΠΑΙΔΙΑ, βασικός σκοπός μας είναι να στηρίξουμε τον θεσμό της οικογένειας και να συμβάλουμε ψυχολογικά στην ανάπτυξη και την κοινωνικοποίηση, μέσα από των αθλητισμό, των παιδιών με Γενετικά Σύνδρομα

Και η Τράπεζας Αίματος του Πανελληνίου Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ικανότητες και Γενετικά Σύνδρομα  – < Α.μεΑ. > SOS KIDS ΛΑΜΨΗ,  θα είναι εκεί ως έδρα της. ΑΡ.Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών 13517,

O Σύλλογος έχει ήδη δημιουργήσει μέσα από συνεργασίες ομάδα Μπόουλινγκ και 2 τουρνουά σε Κέρκυρα και Αθήνα.

Η χρήση των γραφείων και του χώρου θα γίνεται αποκλειστικά από μέλη – εθελοντές, ενώ ο εξοπλισμός του Ακινήτου και των γραφείων θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά με δαπάνη του συλλόγου μας.

Με την αδελφοποίηση Αθλητικών και μη συλλόγων οι Χώροι για την απασχόληση – εκπαίδευση των μικρών μας φίλων :

Πετάν – Σκάκι – Τable Pool ( Μπιλιάρδο ) – Επιτραπέζια Αντισφαίριση (πιγκ-πογκ)

Παιγνιοθεραπεία : για παιδιά με σύνδρομο Asperger και στο φάσμα του Αυτισμού.

Αθλήματα που στο μέλλον θα έχουμε την δυνατότητα να ανταπεξέλθουμε είναι Ρυθμική & Ενόργανη Γυμναστική – Μπότσε – Αντισφαίριση (Τένις) – Αντιπτέριση (Μπάντμιντον) – Θεραπευτική  Ιππασία για παιδιά με κινητικά προβλήματα.

Πρωτοβουλία γονέων και φίλων παιδιών Α.με Α. και ΕΕΕΕΚ Πειραιά

Οργάνωση:

Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ικανότητες sos kids Λάμψη – Μιχάλης Πετρίδης

Κατασκευή :

Δήμος Πειραιά – Δήμος Αγ.Ι.Ρέντη

Διαχήρηση Λειτουργεία: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ με τον διακριτικό τίτλο «SOS KIDS ΛΑΜΨΗ»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Νίκαιας -Αγ .Ι .Ρέντη κύριος Γεώργιος Ιωακειμίδης και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Δήμου Πειραιά κύριος Καρύδης Δημήτρης.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το έργο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.soskids.org.gr/ και ακολουθήστε μας στο Facebook και Twitter και instagram
@Lampse – @parkososkidslampseargyrokastrou

Πρωτοβουλία γονέων και φίλων παιδιών

Α.με Α. – Μιχάλης Πετρίδης – & ΕΕΕΕΚ Πειραιά

Οργάνωση Διαχήρηση & Λειτουργεία

#SosKidsHellas_org_R #soskids #Λαμψη

#Teambowling_soskidsΛΑΜΨΗ

#Πάρκο_soskids_ΛάμψηςΑμεΑ_Αργυροκάστρου

Κατασκευή

#ΔήμοςΠειραιώς

#ΔήμοςΝίκαιας_ΑγίουΙωάννηΡέντη

Οι φίλοι μας

#ClubHarleyDavidsonHellas

#ΕλληνικήΛέσχηΙαπωνικήςΜοτοσικλέτας

#Όρκα_ΟργάνωσηΕκδηλώσεωνΚλασσικούΑυτοκινήτου

Χρυσοί Χορηγοί

#BlueStarFerries

#HellenicSeaways

#CocaCola_ΤρίαΈψιλον

#Lion_Balloons_Party

#ΠΑΠpress_ΕκτυπώσειςΓραφικέςΤέχνες

#AlarmsystemsKaravanasSecurity

Χορηγοί Επικοινωνίας

#tvSTARΚεντρικήςΕλλάδας #starfm #Oscarfm #DeeJayLamia

#LamiaSports  #ΛαμίαFM1 #Mag24 #ΡάδιοΝΕΤ #StereaNews #LamiaThema #Lamiaragr #Fonografosnet #INKEFALONIA #zantetimes #kerkyraSimera_CorfuNews #ΕΡΑσπορ #ΣΠΟΡFM

Διαβάστε επίσης

Back to top button