ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ήττα στο Περιστέρι μεν… είσοδο στα playoffs δε για τον ΠΑΣ Λαμία!

Παρά την ήττα στο Περιστέρι, ο ΠΑΣ Λαμία πανηγύρισε την είσοδό του στα playoffs για πρώτη φορά στην ιστορία του. Κακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο για τους Φθιώτες.

Παρά την ήττα στο Περιστέρι, ο ΠΑΣ Λαμία πανηγύρισε την είσοδό του στα playoffs για πρώτη φορά στην ιστορία του. Κακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο για τους Φθιώτες.

Στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Stoiximan SuperLeague ο ΠΑΣ Λαμία πριν καν μπει στον αγωνιστικό χώρο για να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο είχε καταφέρει κάτι ιστορικό! Η ομάδα της Φθιώτιδας βρίσκεται και επίσημα στις καλύτερες 6 ομάδες του πρωταθλήματος και θα συμμετέχει στα playoffs για πρώτη φορά στην ιστορία του!

Στο παιχνίδι του Περιστερίου, η Λαμία βρέθηκε να χάνει με 1-0 σκορ στο 2΄έπειτα από γκολ του Γιουμπιτάνα, αλλά ο Σλίβκα στο 26΄έκανε το 1-1 έπειτα από καταπληκτική ενέργεια και κάθετη πάσα του Ρούμπεν Μαρτίνεθ. Έτσι ο Λιθουανός έφτασε τα 5 γκολ και ανέβηκε στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ του ΠΑΣ Λαμία, πίσω από Καρλίτος και τον Τσιλούλη. Δυστυχώς, ο Αντζιέλσκι στο 61΄και τρία λεπτά αφότου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, έκανε το 2-1. Στο 83΄ο ίδιος ποδοσφαιριστής σκοράρει ξανά για το τελικό 3-1. Τρία τέρματα συνολικά ακυρώθηκαν στο παιχνίδι. Δύο για τους γηπεδούχους και ένα για τον ΠΑΣ Λαμία.

To ματς: 

Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στο γήπεδο του Περιστερίου όπως σε όλα τα γήπεδα της 25ης αγωνιστικής της Stoiximan SuperLeague, για τα θύματα της κρατικής δολοφονίας στα Τέμπη.

Μόλις στο 2΄ και μετά από κάθετη πάσα του Γκονζάλεθ ο Γιουμπιτάνα πλάσαρε και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Περιστερίου κάνοντας το 1-0.

Στο 8΄ο Σωτήρης Τσιλούλης βρέθηκε στο έδαφος μετά από τράβηγμα του Αθανασίου, η Λαμία φώναξε για πέναλτι αλλά ο Τσιάρας μετά και από βοήθεια από το VAR έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Σουτ του Αθανασίου στο 10΄ για τον Ατρόμητο, η μπάλα κατέληξε ευτυχώς άουτ.  Στο 16΄καλό σουτ του Αγκιμπού Καμαρά για τους γηπεδούχους, αλλά ο Κοσέλεφ μπλόκαρε εύκολα.

Τεράστια ευκαιρία στο 19΄για τη Λαμία να ισοφαρίσει. Ο Τσιλούλης πέρασε τρεις αντίπαλους του όμως το σουτ του κατάφερε να το απέκρουσε ο Τσιντώντας.

Η Λαμία μετά το ξαφνικό γκολ του Γιουμπιτάνα στο 3΄είχε μπει στο παιχνίδι, είχε ανεβάσει ρυθμό και αργά ή γρήγορα θα ερχόταν η ισοφάριση.

ΚΑΙ ΗΡΘΕ στο 26΄το 1-1. Εντυπωσιακή ενέργεια του Μαρτίνεθ που πέρασε όποιον βρήκε, έκανε εξαιρετική κάθετη στον Σλίβκα.

Ένα μακρινό σουτ του Κουντέ στο 28΄ο Παπαδόπουλος έβαλε το πόδι του διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο 34΄γυριστή κεφαλιά του Βέργου στο πρώτο δοκάρι, έβγαλε δύσκολα ο Κοσέλεφ στην αριστερή του γωνία. Στο 37΄ήταν η σειρά του Ατρομήτου να ζητήσει πέναλτι, όταν ο Καμαρά έπεσε στα όρια της μεγάλης περιοχής του Κοσέλεφ, ζήτησε πέναλτι αλλά ο Τσιάρας με την βοήθεια του VAR έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΣ Λαμία στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ωραία επέμβαση του Τσιντώτα στο σουτ του Μαρτίνεθ έπειτα από την ωραία πάσα του Καρλίτος.

Το 1-1 έμεινε έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τα γκολ του Γιουμπιτάνα στο 3΄και του Σλίβκα στο 26΄. Ο Λιθουανός έφτασε με το συγκεκριμένο γκολ τα 4 στο πρωτάθλημα και βρίσκεται πίσω από τον Καρλίτος (10) και τον Τσιλούλη (5).

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με μία αλλαγή για τη Λαμία καθώς ο Τζανδάρης αποχώρησε και στη θέση του μπήκε ο Ομάρ Σαντάνα.

Στο 49΄ο Καρλίτος έπειτα από ατομική ενέργεια, βρέθηκε εκτός της περιοχής του Τσιντώτα, έκανε το σουτ ο Ισπανός η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, ο Ρούμπεν Μαρτίνεθ πήρε το ριμπάουντ σκόραρε με το κεφάλι αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το τέρμα ως οφσάιντ σωστά.

Σέντρα του Κουντέ στο 60΄από τα δεξιά, ο Βαλένσια πήρε την κεφαλιά στην πλάτη του Σιμόν, ο Κοσέλεφ απομακρύνει με τον Αντζιέλσκι να σκοράρει από το 2-1. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Βαλένσια με κεφαλιά πετυχαίνει το 3-1 αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο 65΄ο Καρλίτος αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο για να πάρει τη θέση του ο Μάλτσι και αυτή ήταν η τελευταία παράσταση του Ισπανού με τη φανέλα της Λαμίας. Τόσο ο κόσμος του ΠΑΣ που βρέθηκε στο Περιστέρι όσο και οι υπόλοιποι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο παιχνίδι, χειροκρότησαν τον ποδοσφαιριστή ο οποίος θα αγωνίζεται πλέον στο Καζακστάν και την Αστάνα.

Στο 69΄σκληρό μαρκάρισμα του Γιουμπιτάνα στον Τζανετόπουλο, ο Βέλγος πάτησε τον αμυντικό της Λαμίας με αποτέλεσμα να δει την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Τσιάρα αλλά και την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Ατρόμητος στο 78′ πετυχαίνει ακόμη ένα γκολ, όμως και αυτό σωστά ακυρώνεται ως οφσάιντ καθώς ο Κεσχρίντα βρισκόταν σε αντικανονική θέση.

Ότι δεν έκανε στο 78΄ο Ατρόμητος το έκανε στο 81΄με τον Αντζιέλσκι, την «χρυσή αλλαγή» του Σάσα Ίλιτς να σκοράρει για δεύτερη φορά και να γράφει το 3-1.

Ο Σλίβκα στο 85΄σκοράρει για το Λαμία το 3-2, όμως το τέρμα ακυρώθηκε καθώς στην εκτέλεση κόρνερ του ΠΑΣ, υπήρχε μαρκάρισμα του Τσούκαλου στον Τζαβέλλα, με τον Τσιάρα να πηγαίνει στο on field review και να ακυρώνει το γκολ!

Το 3-1 έμεινε έως το τέλος, με τη Λαμία να «πληγώνεται» στο Περιστέρι μεν από τον Ατρόμητο αλλά λίγο μετράει αυτό διότι μετά την ισοπαλία του Αστέρα Τρίπολης με την Κηφισιά, η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου εξασφάλισε την είσοδό της στα playoffs.

Διαβάστε επίσης

Back to top button