Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΑΕΚ και Γιαννίκης από το ένα ματς σε 23 μέρες στο απαιτητικό σερί που ακολουθεί

Η αναβολή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ αφήνει την ΑΕΚ με ένα παιχνίδι σε διάστημα 23 ημερών και ο Γιαννίκης πρέπει να προετοιμάσει τους παίκτες και τα πλάνα του για τα συνεχόμενα και σημαντικά ματς που έρχονται ανά τρεις μέρες Ιανουάριο-Φεβρουάριο. #slgr #aekfc #Γιαννίκης #slgrinterwetten #season2021_2022

Η αναβολή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ αφήνει την ΑΕΚ με ένα παιχνίδι σε διάστημα 23 ημερών και ο Γιαννίκης πρέπει να προετοιμάσει τους παίκτες και τα πλάνα του για τα συνεχόμενα και σημαντικά ματς που έρχονται ανά τρεις μέρες Ιανουάριο-Φεβρουάριο. #slgr #aekfc #Γιαννίκης #slgrinterwetten #season2021_2022

Ο Αργύρης Γιαννίκης είχε ευχάριστα νέα ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τον ΠΑΟΚ καθώς ο Μισελέν υπολογιζόταν, ο Αραούχο αναμενόταν να μπει τουλάχιστον στην αποστολή, προβλήματα τραυματισμών δεν υπήρχαν, αλλά ούτε και κρούσματα κορονοϊού, καθώς στα τελευταία τεστ όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά. Ωστόσο, το ματς έπειτα από τα οκτώ ενεργά κρούσματα στον ΠΑΟΚ οδηγείται σε αναβολή. Απομένει μόνο η ανακοίνωση, κάτι που σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα δώσει το επόμενό της παιχνίδι την άλλη Κυριακή (16/1) με αντίπαλο τον Παναιτωλικό.

Από το ένα ματς σε 23 μέρες, στα (έως και) εννιά ματς σε 29 μέρες

Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το γκολ με τη Λαμία

Από το τελευταίο παιχνίδι προ Χριστουγέννων στο Κύπελλο με την Κηφισιά, μέχρι αυτό με τον Παναιτωλικό, δηλαδή σε διάστημα 23 ημερών, η ΑΕΚ θα έχει δώσει μόλις μια αναμέτρηση. Το διπλό που έκανε μεσοβδόμαδα στη Λαμία. Ο Γιαννίκης έχει μπροστά του ένα διάστημα επτά-οκτώ ημερών το οποίο είναι και το τελευταίο κενό πριν ξεκινήσουν οι συνεχόμενες αναμετρήσεις, δύο ανά βδομάδα, για σχεδόν 30 μέρες! Ο 41χρονος κόουτς καλείται σε αυτό το χρονικό περιθώριο να δουλέψει πράγματα στις προπονήσεις, αλλά και να προετοιμάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους παίκτες του για το απαιτητικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει με σερί σημαντικών ματς που μπορούν να φέρουν από απογείωση μέχρι… απόλυτη απογοήτευση.

Η ΑΕΚ από τη στιγμή που θα φιλοξενήσει τον Παναιτωλικό (16/1), πηγαίνει στην Τούμπα για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ (19/1) στο πρώτο ματς των προημιτελικών του Κυπέλλου και έπειτα κοντράρεται με τον Ατρόμητο (23/1) στο Περιστέρι πριν υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ στη ρεβάνς του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ. Έπειτα υποδέχεται τον Βόλο (30/1), παίζει μεσοβδόμαδα στο Κλεάνθης Βικελίδης με τον Άρη (2/2), αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Απόλλωνα Σμύρνης (6/2), ενώ στη συνέχεια έχει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (13/2) στο Καραϊσκάκη. Στο ενδιάμεσο (9/2) των δύο τελευταίων αγώνων μάλιστα έχει οριστεί ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου (αν δεν υπάρξει αλλαγή στο καλεντάρι) όπου η Ένωση θα έχει μια ακόμα αγωνιστική υποχρέωση αν έχει προκριθεί. Με λίγα λόγια δηλαδή η ΑΕΚ από το ένα ματς σε 23 μέρες θα μπει κατευθείαν σε ένα διάστημα έως και εννιά αγώνων μέσα σε 29 μέρες! Δηλαδή ένα ματς σχεδόν κάθε τρεις μέρες μέσο όρο!

Η προετοιμασία και η ειδική διαχείριση από τον Αργύρη Γιαννίκη

Ο Γιαννίκης πριν από ματς της ΑΕΚ

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν ο Γιαννίκης να προσπαθήσει να δουλέψει όσο περισσότερο μπορεί στους τομείς που θέλει να δει βελτίωση και να επιμείνει σε αυτούς μέσα στις προπονήσεις του επόμενου διαστήματος καθώς και να καταστρώσει τα πλάνα του αναφορικά με την ειδική διαχείριση που θα απαιτηθεί στο γεμάτο πρόγραμμα που έρχεται στην πορεία. Και το πλέον σημαντικό από όλα είναι να έχει όσο το δυνατόν λιγότερα (αν όχι καθόλου) κρούσματα κορονοϊού ή περιπτώσεις τραυματισμών. Συν τοις άλλοις μένει να φανεί και τι θα γίνει με τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ καθώς με το καλεντάρι που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Κύπελλο, διαθέσιμες ημερομηνίες δεν υπάρχουν ως το τέλος της κανονικής διάρκειας καθώς ο αντίπαλος της ΑΕΚ σε δικές της κενές μεσοβδόμαδες ημερομηνίες έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις με τη Μίντιλαντ στο Europa Conference League.

Οι Τσούμπερ, Στάνκοβιτς και Αραούχο που θα επιστρέψουν στο 100%

Τσούμπερ και Στάνκοβιτς πάνε στα αποδυτήρια

Γενικότερα λοιπόν τόσο ο Γιαννίκης όσο και οι παίκτες έπειτα από την αναβολή που προκύπτει, καλούνται να δουλέψουν σωστά και έξυπνα το διάστημα που ακολουθεί, πριν έρθουν τα πολλά και σημαντικά ματς που θα καθορίσουν την πορεία της ΑΕΚ στη σεζόν της. Ένα διάστημα κατά το οποίο ο Στίβεν Τσούμπερ έχει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί ώστε να καλύψει το έδαφος των προπονήσεων που έχασε και να επιστρέψει δυναμικά. Κάτι άλλωστε που χρειάζεται πολύ η ΑΕΚ. Ο Ελβετός διεθνής πρέπει να γίνει ξανά ο «σούπερ Τσούμπερ» ξαναβρίσκοντας τον καλό του εαυτό και ο Γιαννίκης παράλληλα να καταφέρει να βρει τον τρόπο ώστε να πάρει το απόλυτο από τις δυνατότητές του. Επίσης τόσο ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς που προέρχεται από την επέμβαση, όσο και ο Σέρχιο Αραούχο που τελευταία δεν ήταν απόλυτα έτοιμος, είναι ακόμα δύο από τις βασικές μονάδες του ρόστερ που μπορούν να εκμεταλλευτούν την αναβολή και να είναι απόλυτα έτοιμοι για το σερί των απαιτητικών ματς που έρχονται.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button