Άλλα αθλήματαΝέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

«Ενεργό ξανά από σήμερα το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων για εγγραφές και επικαιροποίηση στοιχείων»

«Με το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων πράττουμε το αυτονόητο: νοικοκυρεύουμε το αθλητικό τοπίο, βάζουμε τάξη, πάντα με διαφανείς διαδικασίες, σε ένα καθεστώς ημι-νομιμότητας που υπήρχε στα ερασιτεχνικά σωματεία».

«Με το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων πράττουμε το αυτονόητο: νοικοκυρεύουμε το αθλητικό τοπίο, βάζουμε τάξη, πάντα με διαφανείς διαδικασίες, σε ένα καθεστώς ημι-νομιμότητας που υπήρχε στα ερασιτεχνικά σωματεία». Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτού Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, με θέμα «στήριξη των εγγεγραμμένων αθλητικών σωματείων στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και μετά την 10η Δεκεμβρίου 2020».

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στην Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε χθες περί «Καθορισμού για το έτος 2021 των ειδικότερων στοιχείων και των λεπτομερειών

* για την αίτηση εγγραφής αθλητικού σωματείου με ειδική αθλητική αναγνώριση στο «Ηλεκτρονικό Μητρώο Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων»

* για την επικαιροποίηση των στοιχείων των ήδη εγγεγραμμένων στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων, καθώς και

* για τον έλεγχο της αίτησης εγγραφής ή/και επικαιροποίησης».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού επισήμανε ότι από σήμερα το απόγευμα θα λειτουργεί η σχετική πλατφόρμα της ΓΓΑ και θα μπορεί να δεχθεί αιτήσεις, θα μπορούν όλα τα σωματεία να ξεκινήσουν τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων τους. Υπενθύμισε παράλληλα ότι, κατά το 2020:

* 4.034 ερασιτεχνικά σωματεία ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εγγραφή τους και είναι απολύτως νόμιμα και τακτοποιημένα

* 853 ερασιτεχνικά σωματεία είχαν προβλήματα στα δικαιολογητικά των αιτήσεών τους και δεν πρόλαβαν να τις «θεραπεύσουν» ως το τέλος Ιανουαρίου 2021

* 1.054 ερασιτεχνικά σωματεία βρίσκονται, επιπλέον, στην αναμονή από 01/01/2021.

Ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε, επιπλέον, ότι στη β΄ φάση οικονομικής ενίσχυσης που θα ξεκινήσει εντός των ημερών θα καταβληθούν 3.596.500 ευρώ σε 1.403 σωματεία. Τα Σωματεία αυτά, ολοκλήρωσαν την προεγγραφή τους από τις 11 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2020 και δεν έχουν λάβει την οικονομική ενίσχυση, ενώ τη δικαιούνται, όπως τα 3.408 σωματεία (εγγεγραμμένα έως τις 10/12/2020) που εισέπραξαν 9.672.000 ευρώ. Συνεπώς, το συνολικό ποσό ενίσχυσης των 4.811 ερασιτεχνικών σωματείων είναι 13.268.500 ευρώ.

Μάλιστα, ο Υφυπουργός Αθλητισμού ζήτησε «συγνώμη για αυτή την καθυστέρηση καταβολής των 3.596.500 ευρώ σε 1.403 σωματεία, που έχει να κάνει με γραφειοκρατικές διαδικασίες», δεσμεύτηκε ότι θα τακτοποιηθούν άμεσα και επισήμανε πως «στηρίζουμε τα ερασιτεχνικά σωματεία, στηρίζουμε τους αθλητές μας, κάνουμε πράξη την αθλητική μας μεταρρύθμιση, κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button