Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΑΕΚ: Ο Σβάρνας που φώναξε «παρών» και η αναζήτηση πρότασης

Ο αμυντικός της ΑΕΚ επανήλθε στο προσκήνιο στο ματς με την Κηφισιά. #slgr #aekfc #Σβάρνας #kifisiafc #ΚύπελλοΕλλάδος #slgrinterwetten #αντίπαλοιΠΑΣΛαμία

Ο αμυντικός της ΑΕΚ επανήλθε στο προσκήνιο στο ματς με την Κηφισιά. Την ίδια στιγμή η πλευρά του Έλληνα στόπερ έχει ξεκινήσει επαφές για να βρει την επόμενη «στέγη» και το μόνο που μένει να δούμε είναι το αποτέλεσμα.

Ο Στράτος Σβάρνας μοιάζει να μην υπολογίζεται στην ΑΕΚ από το ξεκίνημα της σεζόν. Τουλάχιστον αυτό φανερώνει ο χρόνος συμμετοχής του, είτε με τον Μιλόγεβιτς είτε με τον Γιαννίκη στον κιτρινόμαυρο πάγκο. Μέχρι προχθές, μετά τα καλοκαιρινά ματς με τη Βελέζ, είχε αγωνιστεί μόλις τρεις φορές ως αλλαγή στο πρωτάθλημα για μερικά λεπτά (και μάλιστα ως δεξί μπακ), ενώ σε κάποια παιχνίδια είχε μείνει ακόμα και εκτός αποστολής.

Στο ματς Κυπέλλου με την Κηφισιά, στο ολικό rotation στο οποίο προχώρησε στην ενδεκάδα ο Γιαννίκης, ο Σβάρνας ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα και φώναξε «παρών» μετά από καιρό. Μάλιστα o 24χρονος στόπερ σκόραρε το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ με μια ωραία ενέργεια που δεν φέρνει σε κεντρικό αμυντικό. Κέρδισε μια χαμένη μπαλιά των φιλοξενούμενων, βγήκε μπροστά κάνοντας κίνηση κατά μέτωπο και πάτησε περιοχή πλασάροντας για το 2-0.

Ο 24χρονος Έλληνας στόπερ έχει πέσει φέτος τέταρτος στην ιεραρχία των κεντρικών αμυντικών, πίσω από τους Βράνιες, Μήτογλου και Τζαβέλλα, και όπως ήταν αναμενόμενο αυτό τον διατήρησε σε διαδικασία αναζήτησης επόμενης «στέγης». Άλλωστε θα θυμάστε ότι κάτι ανάλογο είχε γίνει και το καλοκαίρι που μας πέρασε, χωρίς ωστόσο τότε να προκύψει κάτι ουσιαστικό. Αυτή τη φορά, όμως, τα δεδομένα μπορεί να είναι διαφορετικά, αν συνεχίσει να μην παίρνει λεπτά συμμετοχής (αν και η αναποτελεσματικότητα της άμυνας της Ένωσης μάλλον του οφείλει ευκαιρία). Ήδη, η πλευρά του παίκτη, και συγκεκριμένα ο Βιντσέντζο Καβαλιέρε που τον εκπροσωπεί, έχει ξεκινήσει να ψάχνεται ζεστά για να φέρει πρόταση που θα ωφελεί και τον παίκτη και την ΑΕΚ.

Ήδη το όνομα του Σβάρνα έχει προταθεί στην Ιταλία και αλλού στο εξωτερικό και λέγεται πως υπάρχουν ομάδες που ενδιαφέρονται για την περίπτωσή του είτε με τη μορφή δανεισμού και οψιόν αγοράς είτε με κανονική μεταγραφή. Φυσικά, μέχρι να μετουσιωθεί αυτό σε κάποια επίσημη πρόταση υπάρχει δρόμος, ωστόσο είναι πολύ πιθανό τον Γενάρη να φτάσει κάτι που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές.

Σε περίπτωση που ο Σβάρνας αποχωρούσε τον Ιανουάριο, τότε θα μπορούσε ενδεχομένως να ανοίξει θέμα απόκτησης στόπερ για την ΑΕΚ, της οποίας η προτεραιότητα τη δεδομένη στιγμή παραμένει η προσθήκη ενός χαφ που θα κάνει τη διαφορά. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη Β’ ομάδα της ΑΕΚ υπάρχει ο Ζίγκα Λάτσι, ο οποίος συνιστά το πιο δυνατό πρότζεκτ μαζί (και μπροστά) από τους Μιτάι και Κοσίδη. Στην ΑΕΚ εκτός του Σβάρνα, σε αναζήτηση πρότασης είναι και ο Μιχάλης Μπακάκης ενόψει Ιανουαρίου, ενώ μένει να φανεί και τι θα συμβεί με τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς, ο οποίος από τη στιγμή που δεν αγωνίζεται αρκετά ενδεχομένως να «ψαχτεί» και αυτός από τη μεριά του.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button