Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Κασναφέρης: «Ο Ιωνικός έχει καταφέρει πολλά»

Ο γενικός διευθυντής του Ιωνικού στάθηκε στην πολύ καλή πορεία της ομάδας, αλλά και έδειξε βέβαιος πως ο Ρουμάνος κόουτς θα πετύχει στον ΠΑΟΚ.

Ο γενικός διευθυντής του Ιωνικού στάθηκε στην πολύ καλή πορεία της ομάδας, αλλά και έδειξε βέβαιος πως ο Ρουμάνος κόουτς θα πετύχει στον ΠΑΟΚ.

Για την πορεία του Ιωνικού με αφορμή και τη χθεσινή (5/12) του νίκη επί του ΠΑΟΚ, αλλά και τον Ράζβαν Λουτσέσκου με τον οποίο έχει συνεργαστεί στην Ξάνθη, μίλησε ο Γιώργος Κασναφέρης, γενικός διευθυντής των Νικαιωτών, στον Metropolis. «Ηταν μια νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο, οποίος έιναι από τις κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα με τεράστιες επιτυχίες, ήταν σε ένα κομβικό σημείο για εμάς. Αν τα δεις ψυχρά και ρεαλιστικά τα πράγματα, η εικόνα του Ιωνικού φέτος, αν εξαιρέσεις μια κακή παρένθεση στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, σε όλα τα παιχνίδια η ομάδα ήταν ανταγωνιστική. Ηταν μια εμφάνιση πειστική, σε μια ωραία ατμόσφαιρα, με τους φιλάθλους να αρχίζουν να αγκαλιάζουν περισσότερο την ομάδα. Ηταν μια γλυκιά βραδιά. Ο Ιωνικός σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει πάρα πολλά πράγματα. Το καλοκαίρι η ομάδα γύρισε στα σαλόνια μετά από 14 χρόνια. Με την τεράστια συμβολή της οικογένειας Τσιριγώτη που έχουν επενδύσει χρόνο και χρήμα για να φτιάξουν ένα γήπεδο στολίδι και μας παρέχουν τα πάντα. Αδικούμαστε από τη βαθμολογία, θα έπρεπε να έχει η ομάδα τρεις-τέσσερις βαθμούς παραπάνω. Ο Ιωνικός είναι μια παρέα, δεν είναι μια αμιγώς επαγγελματική ομάδα», σχολίασε αρχικά.

Και μετά αναφέρθηκε στον Ρουμάνο κόουτς των Θεσσαλονικιών. «Με τον Ραζβάν είμαστε παραπάνω από φίλοι, έχουμε αδελφικές σχέσεις. Το 99,9% της καρδιάς μου χθες ήταν χαρούμενο και το υπόλοιπο ήταν στεναχωρημένο για τη δύσκολη κατάσταση που είναι ο Ραζβάν. Είναι ένας άνθρωπος που αξίζει πολλά περισσότερα και το καλοκαίρι πήρε μια δύσκολη απόφαση, να ξανά γυρίσει στην Ελλάδα και να έχει να ανταγωνιστεί τον εαυτό του. Εφυγε “βασιλιάς”. Πήρε μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση το καλοκαίρι για τον ίδιο και την καριέρα του. Το τελευταίο 20ήμερο έχουν έρθει τα πάνω-κάτω, αλλά είμαι σίγουρος για αυτόν και αυτός ξέρει πως θα καταφέρει να βρει το δρόμο της επιτυχίας τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα του. Ενα κομμάτι και της αποτυχίας και της επιτυχίας είναι για τον προπονητή. Δεν μπορεί να είναι έξω από το κάδρο. Από τη στιγμή που δεν είμαι μέσα στον ΠΑΟΚ δεν μπορώ να πω ότι είναι έξω από το πρόβλημα ή είναι όλο το πρόβλημα. Για να έχει στραβώσει κάτι ευθύνεται».

Για τον Κάνιας που μάλιστα σκόραρε χθες είπε πως «όταν τον αποκτήσαμε το καλοκαίρι πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι ένας παίκτης, με τα βιογραφικό του και τα προσόντα του, μπορεί να γίνει βασική μονάδα στον Ιωνικό. Ήρθε αργά, είχε λίγα προβλήματα μέχρι να προσαρμοστεί, αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά του».

Μετά ρωτήθηκε αν μπορεί να αντιδράσει ο Λουτσέσκου. «Ο Ραζβάν είναι μαχητής και νικητής, σε όλες τις ομάδες που έχει πάει έχει μάθει να παλεύει, όπως όταν ήρθε στη Ξάνθη. Που ήμασταν τότε μια ομάδα μικρομεσαία και να μάθει να πολλά, φτάσουμε τελικό, να φέρνει ανθρώπους από τη Ρουμανία, να φτιάχνει βίντεο και πράγματα πρωτοποριακά. Να είστε σίγουρος ο Ραζβάν μέχρι και την τελευταία στιγμή που θα βρίσκεται στον ΠΑΟΚ θα παλεύει για το καλύτερο και νομίζω έχει τον τρόπο να βρει το κουμπί να το γυρίσει. Το καλοκαίρι που μιλούσαμε, μου είπε ότι ένας από τους βασικού λόγους που επέστρεψε ήταν το γκρουπ ποδοσφαιριστών που είχε πριν δύο χρόνια. Πιστεύει τους παίκτες του και θυσιάζεται για αυτούς. Ένας λόγος που έφυγε τότε ήταν που ο Κάνιας δεν έμεινε. Με τους ποδοσφαιριστές του είναι ένα. Είναι ο “στρατηγός” και είναι οι “φαντάροι” του. Αν ήταν να φύγει ο Λουτσέσκου θα είχε φύγει χθες. Η ομάδα έχει κομβικό παιχνίδι την Πέμπτη, δεν μπορεί ο “στρατηγός” να φύγει δύο μέρες πριν».

Κλείνοντας έκανε και ένα σχόλιο για τον ΠΑΟΚ: «Πρέπει η ομάδα να ξανά χτιστεί με τον Ραζβάν σε βάθος χρόνου. Πολλοί παίκτες έχουν κλείσει τον κύκλο τους στον ΠΑΟΚ και πριν δύο χρόνια βρήκαν τη φλόγα να κατακτήσουν το νταμπλ, αλλά μετά ήρθε μια κοιλιά. Και όσο περνάν τα χρόνια, δεν ξέρω αν είναι εύκολο να βρεις τη φλόγα, να μπορείς ακολουθήσεις τους απαιτητικούς ρυθμούς.

Αυτό πράγμα δεν μπορεί να λειτουργήσει όπως πριν από δύο χρόνια».

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button