ΜπάσκετΤοπικά Σπορ

Β΄Εθνική: Σε αυτούς που ξεχώρισαν ο Λάππας! (ψηφοφορία)

Ο έμπειρος γκαρντ του Έσπερου Λαμίας, Γιώργος Λάππας είναι μέσα στους αθλητές που ξεχώρισαν από την 8η αγωνιστική της Β΄Εθνικής μπάσκετ ανδρών.

Ο έμπειρος γκαρντ του Έσπερου Λαμίας, Γιώργος Λάππας είναι μέσα στους αθλητές που ξεχώρισαν από την 8η αγωνιστική της Β΄Εθνικής μπάσκετ ανδρών.

Οι νίκες του Ερμή Σχηματαρίου επί των Ικάρων Τρικάλων και του Αίαντα Ευόσμου επί του Μακεδονικού ξεχώρισαν την περασμένη Κυριακή (5/12) σε 3ο και 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής αντίστοιχα. Πολύ φυσιολογικά, λοιπόν, δύο μέλη τους συγκαταλέγονται και στους κορυφαίους της αγωνιστικής.

Διαβάστε παρακάτω ποια ήταν η καλύτερη πεντάδα της 8ης αγωνιστικής στους δύο βόρειους ομίλους της Β’ Εθνικής σύμφωνα με το basketblog.gr. Ακολούθως μπορείτε να κάνετε κι εσείς τις επιλογές σας για τον MVP και τον κορυφαίο προπονητή.

1. Ντίνος Νικολόπουλος (ΑΓΣΙ)

Ο ΑΓΣΙ απέδρασε με ένα σπουδαίο “διπλό” από την Καρδίτσα επί της Αναγέννησης και ο Ντίνος Νικολόπουλος ήταν (πάλι) ο οδηγός του. Ο 33χρονος γκαρντ σκόραρε 27 πόντους με τέσσερα εύστοχα τρίποντα στη 2η σερί νίκη της ομάδας των Ιωαννίνων και ανέβασε το σύνολό του στους 131 στον 3ο όμιλο. Για την ιστορία, ο Νικολόπουλος έχει 25,3 πόντους κατά μέσο όρο στις τρεις νίκες του ΑΓΣΙ στο πρωτάθλημα και 13,7 στις τέσσερις ήττες.

2. Γιώργος Λάππας (Έσπερος Λαμίας)

Τα “κλειστά” παιχνίδια μάλλον “πηγαίνουν” στον Έσπερο Λαμίας. Η ομάδα του Γιάννη Σοφογιάννη σημείωσε την περασμένη Κυριακή την 3η συνεχόμενη νίκη της σε αγώνα που κρίθηκε με 4-5 πόντους διαφορά, επικρατώντας μάλιστα στο Βόλο της τοπικής Νίκης με 63-62. Ο έμπειρος γκαρντ έπαιξε μάλιστα σημαντικό ρόλο στο “διπλό”, καθώς πέτυχε το πιο καθοριστικό καλάθι στο τελευταίο λεπτό (έκανε το σκορ 60-63) και

3. Θάνος Καμαριώτης (Ερμής Λαγκαδά)

Ο Ερμής Λαγκαδά πήγε στο κλειστό της ΜΕΝΤ χωρίς τον 1ο σκόρερ του (και του 4ου ομίλου γενικότερα, τον Σάββα Χρυσόπουλο) και ο 27χρονος φόργουορντ βγήκε μπροστά. Ο Καμαριώτης πέτυχε 24 πόντους και οδήγησε τον Ερμή Λαγκαδά στην άνετη εκτός έδρας νίκη επί της ΜΕΝΤ, κρατώντας την ομάδα του στην κορυφή του 4ου ομίλου μετά το πέρας της 9ης αγωνιστικής.

4. Τάσος Δημητριάδης (Ερμής Σχηματαρίου)

Στο σπουδαιότερο παιχνίδι της χρονιάς (μέχρι τώρα) ο 39χρονος σέντερ έκανε τη διαφορά. Ο Δημητριάδης ήταν ο ηγέτης του Ερμή στη νίκη επί των Ικάρων Τρικάλων, στο μεγάλο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο. Πέτυχε 31 πόντους με δύο εύστοχα τρίποντα και όχι μόνο μπήκε στο Top 5 των σκόρερ του ομίλου, αλλά ανέβηκε κιόλας στην 21η θέση του ιστορικού πίνακα της Β’ Εθνικής.

5. Σάββας Μανούσος (Μελίκη)

Η Μελίκη σημείωσε την περασμένη Κυριακή την πρώτη νίκη της στον 3ο όμιλο και την οφείλει εν πολλοίς στον “πύργο” της. Ο Σάββας Μανούσος έκανε φετινό ρεκόρ πόντων στη Β’ Εθνική (40) και ήταν κυρίαρχος κάτω από τα δύο καλάθια, βοηθώντας τη Μελική να νικήσει εκτός έδρας τους Τιτάνες Παλαμά 84-78. Παράλληλα ο 36χρονος σέντερ έκανε και ατομικό ρεκόρ πόντων στην κατηγορία, ενώ ανέβηκε και στην 4η θέση των σκόρερ του 3ου ομίλου με 141.

Προπονητής: Θωμάς Κωστόπουλος (Αίας Ευόσμου)

Παρότι έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα από το ξεκίνημα της χρονιάς, ο Αίας Ευόσμου φροντίζει να δείχνει τη δυναμική του στον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής. Στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής σάρωσε το Μακεδονικό με 17 πόντους διαφορά (77-60) και με επτά νίκες σε οκτώ αγώνες, έχει το καλύτερο ρεκόρ στον 4ο όμιλο. Κι όλα αυτά παρότι έχασε τον Μάριο Ματαλών με σοβαρό τραυματισμό και έχει παίξει πλήρης μόνο στους πρώτους τρεις αγώνες μέχρι στιγμής.

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

πηγή: basketblog.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button