ΑφιερώματαΜεταγραφέςΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ο Λας Μπανγκουρά των τριών Ηπείρων και των έξι δανεισμών! (pics+vids)

Την περίπτωση του Λας Μπανγκουρά ο οποίος ανήκει στη Ράγιο Βαγιεκάνο φέρεται να εξετάζει ο ΠΑΣ Λαμία. Ποιος είναι όμως ο εξτρέμ από τη Γουϊνέα με την ισπανική υποκοότητα;

Την περίπτωση του Λας Μπανγκουρά ο οποίος ανήκει στη Ράγιο Βαγιεκάνο φέρεται να εξετάζει ο ΠΑΣ Λαμία. Ποιος είναι όμως ο εξτρέμ από τη Γουϊνέα με την ισπανική υποκοότητα;

Ένα τοπικό δημοσίευμα έφερε στο φως της δημοσιότητας το ενδιαφέρον του ΠΑΣ Λαμία για τον Αφρικανό εξτρέμ, Λας Μπανγκουρά, ο οποίος όπως αναφέρει το ρεπορτάζ είναι επιλογή του τεχνικού διευθυντή της ομάδας, Μεδίνα Λούνα Πίτι.

Ποιος είναι όμως ο Αφρικανός ποδοσφαιριστής με την ισπανική υπηκοότητα που έχει παίξει ποδόσφαιρο σε Αφρική, Αμερική και Ευρώπη;

Πάμε να δούμε το who is who του Μπανγκουρά:

Ο γεννημένος στην Conakry πρωτεύουσα της Γουϊνέας, Αλχασάνε Μπανγκουρά ή όπως είναι γνωστός στην Ευρώπη Λας Μπανγκουρά, είναι ένας 29χρονος μεσοεπιθετικός ποδοσφαιριστής, με ύψος 1,69μ και διεθνής με τη χώρα του.

Είναι δεξιοπόδαρος, όμως στην καριέρα του έχει αγωνιστεί και στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης. Ανήκει στο δυναμικό της Ράγιο Βαγιεκάνο όπου έχει υπάρξει και συμπαίκτης του Πίτι, όταν ο Ισπανός «μάγος» φορούσε τη φανέλα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού της μαδριλένικης ομάδας.

Σε πολύ μικρή ηλικία (18χρονών) ο Μπανγκουρά άφησε τη χώρα του και την Etoile de Guinee Conakry για να αγωνιστεί στην Ευρώπη και τη Ράγιο Βαγιεκάνο.

Από το 2010 λοιπόν, ο 29χρονος ποδοσφαιριστής ανήκει στη Ράγιο. Με την ομάδα της Μαδρίτης έχει αγωνιστεί συνολικά 152 φορές (συμμετοχές και με τη Ράγιο B΄) έχοντας 9 γκολ και 14 ασίστ.

Παρόλο αυτά, τα περισσότερά του χρόνια τα έχει περάσει ως δανεικός. Μετράει έως τώρα 6 δανεισμούς σε ομάδες της Ισπανίας (Γρανάδα 15συμμ-1γκολ-2ασίστ, Αλμερία 10συμμ, Λούγκο 3συμμ), της Γαλλίας (Ρεμς 10συμμ – 1γκολ-1ασίστ), του Καναδά (Βανκούβερ 18 συμμ-1γκολ-1ασίστ) και προσφάτως του Εκουαδόρ όπου παίζει ως δανεικός από τη Ράγιο στην Έμελεκ με 19 αγώνες.

Ο δανεισμός του ολοκληρώνεται στο τέλος του Δεκεμβρίου και όπως φαίνεται η Λαμία επιθυμεί να τον φέρει στην Ελλάδα για λογαριασμό της.

Έχει αγωνιστεί τόσο στη La Liga2 όσο και στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας με 119 συμμετοχές κάτι που σημαίνει πως αν μη τι άλλο έχει εμπειρία από ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε πως είναι εν ενεργεία διεθνής με τη Γουϊνέα με την οποία και μετρά 37 αγώνες και 4 γκολ.

Δείτε μερικά βίντεο με τον Λας Μπανγκουρά εν δράση:


Διαβάστε επίσης

Back to top button