ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Η προϊστορία στη Νίκαια και η νίκη στο ΔΑΚ Λαμίας! (βίντεο)

Σήμερα στις 17:00 ο Ιωνικός θα υποδεχθεί στο γήπεδο της Νίκαιας τον ΠΑΣ Λαμία, στη ρεβάνς του 2-0 του «Αθανάσιος Διάκος». #slgr #lamiafc #ionikosfc #ΚύπελλοΕλλάδος #προϊστορία #αφιερώματα #season2021_2022

Σήμερα στις 17:00 ο Ιωνικός θα υποδεχθεί στο γήπεδο της Νίκαιας τον ΠΑΣ Λαμία, στη ρεβάνς του 2-0 του «Αθανάσιος Διάκος». #slgr #lamiafc #ionikosfc #ΚύπελλοΕλλάδος #προϊστορία #αφιερώματα #season2021_2022

Από τις δύσκολες αναμετρήσεις του πρωταθλήματος της SuperLeague 1, στους περίπλοκους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο ΠΑΣ Λαμία αφήνει πίσω του, για λίγο, το πρωτάθλημα και καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει για δεύτερη φορά τον Ιωνικό για την 6η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η 1η αγωνιστική πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ Λαμίας, όπου ο τοπικός ΠΑΣ είχε κερδίσει με 2-0 σκορ και πλεόν καλείται να διαχειριστεί το σκορ για να πάρει την πρόκριση.

Γενικά οι δύο σύλλογοι δεν έχουν μεγάλη προϊστορία, καθώς όταν ο Ιωνικός ήταν στις μεγάλες κατηγορίες η Λαμία ήταν πιο χαμηλά, ενώ όταν ο ΠΑΣ ανέβηκε στη SuperLeague 1, η ομάδα της Νίκαιας βρισκόταν στη διαδικασία επιστροφής της.

Έχουμε λοιπόν τέσσερις αγώνες. Τρεις για το Κύπελλο Ελλάδος και μία για το πρωτάθλημα της SuperLeague 1.

Tα ματς του Κυπέλλου:

Το μακρινό 2000, ο Ιωνικός φιλοξενεί στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδος τον ΠΑΣ Λαμία, τον οποίο και κερδίζει με 3-1 σκορ.

Στο δεύτερο ματς των δύο συλλόγων, η ομάδα της Νίκαιας επικράτησε ξανά, αυτή τη φορά με σκορ 1-2 μέσα στο ΔΑΚ Λαμίας.

Τώρα, όσο αφορά τον πρώτο αγώνα του φετινού Κυπέλλου Ελλάδος, η Λαμία είχε επικρατήσει με 2-0 σκορ αλλά την παράσταση είχε «κλέψει» για αρνητικό λόγο ο αγωνιστικός χώρος του ΔΑΚ Λαμίας ο οποίος έμοιαζε με «χωράφι».

Ένας αγώνας… μία νίκη:

Στο πλαίσιο της SuperLeague 1, η ομάδα του Δημήτρη Σπανού φιλοξένησε τη Λαμία στις 3 Οκτωβρίου για την 5η αγωνιστική. Οι «κυανόλευκοι» της Φθιώτιδας «απέδρασαν» με το διπλό χάρη σε τέρματα των Μανούσου και Γκόλεμιτς παίρνοντας την πρώτη τους νίκη απέναντι στον Ιωνικό αλλά και γενικά στο φετινό πρωτάθλημα.

Τέλος, οι δύο ομάδες έχουν δώσει τα τελευταία χρόνια και δύο φιλικά ματς, όπου στο πρώτο ο Ιωνικός είχε κερδίσει με 1-2 σκορ τον ΠΑΣ, ενώ στο δεύτερο η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου «σκόρπισε» τον νεοφώτιστο Ιωνικό με 3-0 σκορ.

Αναλυτικά η προϊστορία με ημερομηνίες και αγωνιστικές:

LAST 4 MEETINGS
competitionMatchdayDateHome teamAway teamAttendanceResult
last 16Thu Dec 2, 2021PAS Lamia 1964Ionikos Nikeas
5Sun Oct 3, 2021Ionikos NikeasPAS Lamia 1964856
Group StageWed Aug 30, 2000PAS Lamia 1964Ionikos Nikeas
Group StageSun Aug 6, 2000Ionikos NikeasPAS Lamia 1964

 

Διαβάστε επίσης

Back to top button