Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Λορέντσο Ινσίνιε: Στη μεγάλη λίστα των αστέρων που δελεάστηκαν από το MLS!

Με αφορμή τη μεταγραφή-ρεκόρ του Λορέντσο Ινσίνιε στην Toronto FC, έρχεται στο προσκήνιο η λίστα τους μεγάλους σταρ της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής σκηνής που έπαιξαν στο MLS αλλά και τα όσα κατάφεραν. #LorenzoInsigne #MLS #Napoli #transfer #season2021_2022 #America

Με αφορμή τη μεταγραφή-ρεκόρ του Λορέντσο Ινσίνιε στην Toronto FC, έρχεται στο προσκήνιο η λίστα τους μεγάλους σταρ της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής σκηνής που έπαιξαν στο MLS αλλά και τα όσα κατάφεραν. #LorenzoInsigne #MLS #Napoli #transfer #season2021_2022 #America

Έπειτα από 12 χρόνια παρουσίας στη Νάπολι ο 30χρονος επιθετικός ετοιμάζεται πλέον να ρίξει τίτλους τέλους, αφού το καλοκαίρι θα αποχωρήσει μια και καλή ως ελεύθερος από τον ιταλικό Νότο για να συνεχίσει την καριέρα του στο MLS. Όπως είχε γίνει γνωστό ο Ιταλός έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών, με τις ετήσιες απολαβές του να ανέρχονται στα οκτώ εκατομμύρια ευρώ, στις οποίες θα προστεθούν και μια σειρά από επιπλέον παροχές όπως αυτοκίνητα, σπίτια και ιδιωτικές πτήσεις προς την Ιταλία.

Με αφορμή αυτό, ήρθε η ώρα να δούμε τη σχετικά μεγάλη λίστα των σταρ του ποδοσφαίρου που άφησαν – τα τελευταία 15 χρόνια –  την ευρωπαϊκή τους καριέρα, είτε νωρίς είτε όχι, για να… κυνηγήσουν το αμερικανικό όνειρο στο MLS.

Ντέιβιντ Μπέκαμ – Los Angeles Galaxy (2007)

Ντέιβιντ Μπέκαμ Γκάλαξι

Αναμφίβολα από τις πρώτες μεγάλες μεταγραφές του MLS και της μορφής που διατηρεί σήμερα το αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και μάλιστα με ένα αστρονομικό ποσό για την εποχή. Μπορεί ο Άγγλος σούπερ σταρ να μετακόμισε στο Λος Άντζελες ως ελεύθερος σε ηλικία 32 ετών, ωστόσο, η ομάδα της Καλιφόρνια έδωσε στον Μπέκαμ συμβόλαιο 5ετούς(!!) διάρκειας με ετήσιες απολαβές περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ(!!!).

Το στίγμα του «Μπεκς» στην ομάδα έμεινε δεδομένα ανεξίτηλο καθώς μετά από 124 συμμετοχές πέτυχε 20 γκολ και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και δύο Supporters Shield. Ενδιάμεσα στα πέντε χρόνια του συμβολαίου του, πέρασε ενάμιση χρόνο στη Μίλαν ως δανεικός και ακόμα ένα εξάμηνο στην Παρί, όπου και «κρέμασε τα παπούτσια του».

Τέλος, η μεταγραφή του Μπέκαμ στο MLS είχε τέτοιο αντίκτυπο, που έφτιαξαν ειδική δικλείδα στο καταστατικό του πρωταθλήματος έτσι ώστε να μπορούν οι ομάδες να αγοράζουν ως και τρεις ποδοσφαιριστές που τα συμβόλαιά τους δεν λογίζονται στο salary cap της περιόδου. Οι γνωστοί πλέον, designated players. Με αυτό τον τρόπο έχουν καταφέρει πολλοί μεγάλοι σταρ να αγωνιστούν στο MLS τα τελευταία χρόνια.

Θυμίζω επίσης πως ο Μπέκαμ είναι συνιδιοκτήτης του τελευταίου franchise του MLS, της Inter Miami.

Γκονζάλο Ιγκουαΐν, Μπλες Ματουϊντί – Inter Miami (2020)

Μία από τις τελευταίες μεγάλες μετακινήσεις είναι αυτή του Γκονζάλο Ιγκουαΐν στην Inter Miami του Μπέκαμ. Ο Αργεντινός επιθετικός πήρε μεταγραφή στη νεοσύστατη ομάδα του MLS ως ελεύθερος και έχει 13 γκολ σε 30 συμμετοχές, ενώ αυτή τη στιγμή είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του πρωταθλήματος έχοντας λαμβάνειν περί των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Τον Ιγκουαΐν ακολούθησε και ο Μπλες Ματουϊντί, ο οποίος έχει 47 εμφανίσεις με δύο γκολ. Αμφότεροι οι παίκτες, υπέγραψαν διετή συμβόλαια αφήνοντας τη Γιουβέντους και το κρύο Τορίνο για την ηλιόλουστη πόλη της Φλόριντα.

Τιερί Ανρί – New York Red Bulls (2010)

Ο σπουδαίος Γάλλος επιθετικός, αφού δεν κατάφερε να εδραιωθεί στη Βαρκελώνη επέλεξε να ταξιδέψει ως την άλλη άκρη του κόσμου για να κλείσει την καριέρα του. Το 2010 λοιπόν, πήρε μεταγραφή ως ελεύθερος στους New York Red Bulls, στους οποίους παρέμεινε για τέσσερα χρόνια σκοράροντας 51 γκολ σε 122 εμφανίσεις και κατακτώντας ένα κύπελλο.

Ο Ανρί επέστρεψε στην Άρσεναλ το χειμώνα του 2012 ως δανεικός για έξι μήνες. Αγωνίστηκε όμως, μόλις σε τέσσερα παιχνίδια, προλαβαίνοντας ωστόσο να σκοράρει μία φορά. Το συμβόλαιο του Γάλλου ανερχόταν στα 6 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ποσό φυσικά πολύ μικρότερο από αυτό που έπαιρνε ο Μπέκαμ.

 

Διαβάστε τη συνέχεια

Διαβάστε επίσης

Back to top button