ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Από πρωταγωνιστής της Μπορντό… σε ακριβοπληρωμένος κομπάρσος της Νιουκάστλ (stats+vids)

Είναι ο Ανρί Σεβέ ο μεσοεπιθετικός που αναζητά ο ΠΑΣ Λαμία τις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους; #slgr #lamiafc #HenriSaivet #slgrinterwetten #transfermarkt #season2021_2022 #who_is_who

Είναι ο Ανρί Σεβέ ο μεσοεπιθετικός που αναζητά ο ΠΑΣ Λαμία τις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους; #slgr #lamiafc #HenriSaivet #slgrinterwetten #transfermarkt #season2021_2022 #who_is_who

Ένα… ντόπιο δημοσίευμα, φέρνει τον Ανρί Σεβέ στην ομάδα του ΠΑΣ Λαμία. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Σενεγαλέζος ποδοσφαριστής, έχει προταθεί και η περίπτωσή του έχει προκριθεί από τους ανθρώπους της «κυανόλευκης» ομάδας και αν όλα «κυλίσουν» ομαλά ο Σεβέ θα έρθει στην Ελλάδα για την ομάδα της Λαμίας.

Και αν αναρωτιέστε μερικοί τώρα ποιος είναι ο Ανρί Σεβέ, θα σας στεναχωρήσουμε διότι αν δεν τον γνωρίζετε έστω και ως όνομα… τότε δεν πολυ-βλέπετε μπάλα στο εξωτερικό!

ΑΛΛΑ, επειδή εμείς είμαστε πάντα εδώ, σας ετοιμάσαμε ένα άρθρο με το who is who του Ανρί έτσι ώστε να γνωρίζετε και εσείς χρήσιμες πληροφορίες για τον ποδοσφαιριστή.

Ανρί Γκρέγκορι Σεβέ λοιπόν. Ο Ανρί, είναι γεννημένος στο Dakar της Σενεγάλης, στις 26 Οκτωβρίου 1990. Αν και γεννημένος στη Σενεγάλη, έχει και γαλλική υποικοότητα.

Η αρχική του θέση, ήταν αυτή του δεξιού εξτρέμ ενώ είχε παίξει στην αρχή της καριέρας του και ως δεύτερος φορ. Πλέον όμως και τα τελευταία χρόνια, ο Ανρί αγωνίζεται στον άξονα τόσο της επίθεσης όσο και της μεσαίας γραμμής. Μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως «δεκάρι» όσο και ως κεντρικός μέσος ενώ τα τελευταία του παιχνίδια τα έκανε ως αμυντικός χαφ. Για να ξέρουμε και τι λέμε…

Η αρχή της καριέρας του έγινε το 2007 όταν ο Σεβέ φόρεσε τη φανέλα της Μπορντό. Πρώτα στις ακαδημίες της ομάδας, μετέπειτα στην ομάδα Β΄ενώ το 2009 ανεβαίνει στην πρώτη ομάδα.

Με την ανδρική ομάδα της Μπορντό λοιπόν, ο 31χρονος πλέον ποδοσφαιριστής κατέκτησε ΤΑ ΠΑΝΤΑ στη Γαλλία!

Τη σεζόν 2008-2009 στέφεται πρωταθλητής με τη γαλλική ομάδα έχοντας συνολικά εκείνη τη σεζόν 1 συμμετοχή! Επίσης, εκείνη τη χρονιά, πανηγύρισε τόσο το League Cup Γαλλίας όσο και το Super Cup της χώρας.

Λίγα χρόνια αργότερα και τη σεζόν 2012-2013 ο Σεβέ μαζί με την Μπορντό πανηγύριζει και το Γαλλικό Κύπελλο με τον ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται σε 49 ματς, έχοντας 9 γκολ και 2 ασίστ.

Συνολικά, με τη φανέλα της γαλλικής ομάδας έπαιξε σε 178 αγώνες, με 23 γκολ και 12 ασίστ.

Ενδιάμεσα στη σεζόν και πριν γίνει βασικός στη Μπορντό, ο Σεβέ δόθηκε δανεικός και στην Ανζέ με την οποία είχε 4 γκολ, 2 ασίστ και 20 ματς στο σύνολο.

Η τελευταία του χρονιά με την Μπορντό, προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Νιουκάστλ, η οποία βρισκόταν σε εκείνη τη φάση όπου όποιος γάλλος ποδοσφαιριστής ξεχώριζε… τον αγόραζε με κάθε κόστος! Έτσι λοιπόν έδωσε 6εκατ. € για να κάνει δικό της τον Σεβέ για να παίξει στην αγγλική ομάδα από το 2016 έως το 2021 και να σημειώσει 8 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα και 8 με την ομάδα U23.

Από το 2016 έως το 2021 ο Γαλλοσενεγαλέζος ποδοσφαιριστής έπαιξε δανεικός στις ομάδες της Σεντ Ετιέν (35 αγώνες – 1 γκολ – 3 ασίστ), στη Σίβασπορ (12 αγωνες – 2 ασίστ) και στην Μπούρσαπορ (29 αγώνες – 2 αγώνες – 2 ασίστ).

Τέλος, να σημειώσουμε πως ο Ανρί Σεβέ είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας, ενώ έχει αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα της Σενεγάλης μετρώντας 24 αγώνες και 1 γκολ.

Το άσχημο της όλης υπόθεσης τώρα είναι πως ο Σεβέ, από πρωταγωνιστής της Μπορντό αλλά και αρχηγός της… έγινε ένας ακριβοπληρωμένος μεν… αλλά κομπάρσος δε της Νιουκάστλ. Η τελευταία φορά που αγωνίστηκε ήταν στις 19/3 του 2021 σε ματς της ομάδας U23 της αγγλικής ομάδας κόντρα στην αντίστοιχη της Νόριτς.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΝΡΙ ΣΕΒΕ:

 

Διαβάστε επίσης

Back to top button