ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

«Τριποντάρα» για τη Λαμία «χρυσό» σκόρερ τον Μποάκιε!

Το τρίποντο που έψαχνε πέντε αγωνιστικές τώρα ο ΠΑΣ Λαμία το βρήκε απέναντι στον Λεβαδειακό, με τον Ρίτσμοντ Μποάκιε να πετυχαίνει το πρώτο γκολ του στο πρωτάθλημα, χαρίζοντας μία σπουδαία νίκη στην ομάδα του. #slgr #lamiafc #levadeiakosfc #Boakye #matchday6 #matchreport #season2022_2023

Στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 ο ΠΑΣ Λαμία υποδέχθηκε τον Λεβαδειακό, στο γήπεδο «Αθανάσιος Διάκος».

Το τρίποντο που έψαχνε πέντε αγωνιστικές τώρα ο ΠΑΣ Λαμία το βρήκε απέναντι στον Λεβαδειακό, με τον Ρίτσμοντ Μποάκιε να πετυχαίνει το πρώτο γκολ του στο πρωτάθλημα, χαρίζοντας μία σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Με «χρυσό σκόρερ» τον Ρίτσμοντ Μποάκιε, ο ΠΑΣ Λαμία κέρδισε με 1-0 σκορ τον Λεβαδειακό στον εντός έδρας αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 6ης αγωνιστικής της SuperLeague 1.

«Χαράμισε» ένα ημίχρονο η Λαμία, η οποία ήταν αρκετά φλύαρη, ενώ στο δεύτερο ανέβασε την απόδοσή της, πίεσε ψηλά και κατάφερε μετά από ένα κόρνερ του Ασκόφσκι να ανοίξει το σκορ με τον Μποάκιε.

Τραγική στο μεγαλύτερό της μέρος η διαιτησία του Γκορτσίλα. Σχεδόν όλα τα φάουλ τα έδινε ανάποδα, ενώ υπέρ του ΠΑΣ Λαμία σφύριζε σπάνια… Κατάφερε με την διαιτησία του να εκνευρίσει όλο το γήπεδο ενώ και οι βοηθοί του δεν κατάφεραν να τον βοηθήσουν στις περισσότερες φάσεις του αγώνα. Κάπου εδώ να σημειώσουμε πως στο γήπεδο βρισκόταν και ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, ο κ. Μπένετ ο οποίος καθόταν στα επίσημα και παρακολουθούσε τον αγώνα.

Έτσι ξεκίνησε:

Ο Φέστα ξεκίνησε τον αγώνα με τον Σαράνοφ κάτω από τα δοκάρια, τον Σιμόν στα δεξιά, τον Γκοράνοφ στα αριστερά και τους Αντέτζο-Κορνέζο στο κέντρο της άμυνας.

Στο κέντρο και ως αμυντικά χαφ ήταν οι Μπεχαράνο και Τζανδάρης ενώ πιο μπροστά τους αγωνίστηκε ο Σλίβκα. Στα άκρα βρέθηκαν ο Νούνιες αριστερά και ο Τσιλούλης δεξιά ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Μποακιέ.

Το ματς:

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Λαμία να έχει τον έλεγχο, να προσπαθεί να δημιουργήσει κυρίως από τις πλευρές με Σιμόν και Τσιλούλη από τα δεξιά και Γκοράνοφ με Νούνιες από τα αριστερά.

Πρώτη καλή ευκαιρία στο παιχνίδι παρόλο αυτά ήταν για τον Λεβαδειακό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά του Βρακά, οι αμυντικοί της Λαμίας έδιωξαν με τη μπάλα να φτάνει στον Μπελμόντε ο οποίος δοκίμασε δύο σουτ από καλή απόσταση αλλά και τις δύο φορές η μπάλα κόντραρε σε ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων.

Photo Credits: Reporter Images

Η πρώτη καλή φάση για τη Λαμία ήρθε στο 7΄. Ο Νούνιες άνοιξε δεξιά στον Τσιλούλη ο οποίος προχώρησε και αφού βρήκε ανοιχτό χώρο, δοκίμασε το πόδι του με δυνατό σουτ. Δυστυχώς η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Λεβαδειακός προσπαθούσε κατά κύριο λόγω να απειλήσει από τα αριστερά, όμως εκεί έβρισκε τους Σιμόν και Αντέτζο, οι οποίοι με τη βοήθεια και του Τσιλούλη είχαν «κλείσει» καλά όλους τους χώρους.

Photo Credits: Reporter Images

Από το 20΄και μετά, το παιχνίδι δεν είχε καθόλου ρυθμό, οι δύο ομάδες έκαναν αρκετά λάθη ενώ οι μακρινές μπαλιές που δοκίμαζαν αμφότερες οι άμυνες κατέληγαν είτε άουτ είτε στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Σουτ του Μποακιέ στο 35΄από θέση της περιοχής, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό του Λεβαδειακού και πέρασε άουτ. Αυτή ήταν η μοναδική φάση που είδαμε από το 7΄ έως το 35΄. Το κόρνερ εκτελέστηκε… με τους αμυντικούς του Λεβαδειακού να απομακρύνουν επιτυχημένα.

Photo Credits: Reporter Images

Στο 40΄ο Αντέτζο είδε ωραία τον Τσιλούλη στα δεξιά, του έδωσε τη μπάλα, με τον εξτρέμ της Λαμίας να επιλέγει τελικά το σουτ από το να πάει στο ένας προς έναν με τον Βήχο και η κατάληξη ήταν άουτ για τους φιλοξενούμενους.

Τίποτα ιδιαίτερο μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι δύο ομάδες παρέμειναν στο 0-0.

Photo Credits: Reporter Images

Στην επανάληψη η πρώτη φάση ανήκε στους φιλοξενούμενους με τον Βρακά στο 46′ να σουτάρει από μια απόσταση περίπου 25 μέτρων βρίσκοντας σε ετοιμότητα τον Σαράνοφ. Δύο λεπτά αργότερα ο Τζανδάρης ήτανα αυτός που σούταρε από παρόμοια απόσταση με τον Μάρκοβιτς να μπλοκάρει εύκολα.

H νωχελική εικόνα της Λαμίας μεσοεπιθετικά έφερε διπλή αλλαγή από τον Τζιανλούκα Φέστα στο 56′ με τους Ντε Βινσέντι και Ασκόφσκι να παίρνουν τις θέσεις των Σλίβκα και Νούνιες.

Στο 59′ κόρνερ του Μπεχαράνο από αριστερά, ο Τσιλούλης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι με τη μπάλα να περνά άουτ. Στην επόμενη φάση ο Ασκόφσκι ταλαιπώρησε την άμυνα του Λεβαδειακού με τη μπάλα να καταλήγει κόρνερ, για να έρθει το 1-0 των κυανόλευκων!

Στο 61ο λεπτό μετά από κόρνερ του Ασκόφσκι, η μπάλα κοντράρει και ο Μποάκιε με κεφαλιά έκανε το 1-0 ανοίγοντας λογαριασμό και επίσημα με τη φανέλα του ΠΑΣ Λαμία!

Οι κυανόλευκοι δεν επαναπαύθηκαν με την επίτευξη του γκολ ψάχνοντας και 2ο και στο 67′ ο Τσιλούλης αστόχησε από ευνοική θέση, με τον Μποάκιε στην επόμενη φάση μετά από γλυκιά σέντρα του Ντε Βινσέντι, δεν κατάφερε να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι για το 2-0.

Στο 72ο λεπτό ο νεοεισελθών Γιώργος Μανούσος υποδέχθηκε τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ξεμαρκαρίστηκε ωραία από τον προσωπικό του αντίπαλο και σούταρε με τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

Δέκα λεπτά αργότερα και πάλι η Λαμία άγγιξε το 2-0 με τον Ντε Βινσέντι να εκτελεί κερδισμένο φάουλ από δεξιά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι και τον Κορνέζο ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά ανάγκασε τον Μάρκοβιτς σε δύσκολη απόκρουση.

Ο Λεβαδειακός στα τελευταία λεπτά προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να απειλήσει, κυρίως με διαδοχικά στημένα όμως στην τελική προσπάθεια υστερούσε. Μία από αυτές ήταν στο 85′ με τον Μουτίνιο να εκτελεί φάουλ και τον Λιάγκα με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα άουτ ενώ στο 89′ ένα μακρινό σου του Μπελμόντε δεν ανησύχησε τον Σαράνοφ.

Σουτ του Μανούσου από καλή θέση και έπειτα από ωραία ενέργεια του Έλληνα σέντερ φορ, η μπάλα πέρασε δυστυχώς άουτ!

Στα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι, όσο κι αν πίεσε ο Λεβαδειακός δεν κατάφερε να παραβιάσει την άμυνα της Λαμίας. Έτσι οι «κυανόλευκοι» πανηγύρισαν το πρώτο τρίποντο της σεζόν!

🔵🔘FORZA LAMIARA🔵🔘

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Λαμία (Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ, Μπεχαράνο, Σλίβκα, Τζανδάρης, Τσιλούλης, Νούνιες, Μποακιέ

Λεβαδειακός (Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Μεχία, Βινίσιους, Μουτίνιο, Βάρκας, Βήχος, Σβκαρκας, Δούμτσιος, Λιάγκας, Τσάπρας, Μπελμοντ

Διαβάστε επίσης

Back to top button