ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

ΕΕΕΕ ναι ρε Λαμιάρα!

Στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της SuperLeague 1, ο ΠΑΣ Λαμία υποδέχθηκε στο ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος» τον Ιωνικό, για τέταρτη φορά μέσα στη σεζόν. #slgr #lamiafc #ionikosfc #slgriterwetten #season2021_2022 #matchreport #lamiasports

Στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της SuperLeague 1, ο ΠΑΣ Λαμία υποδέχθηκε στο ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος» τον Ιωνικό, για τέταρτη φορά μέσα στη σεζόν. #slgr #lamiafc #ionikosfc #slgriterwetten #season2021_2022 #matchreport #lamiasports

Τεράστια νίκη με 2-1 σκορ για τον ΠΑΣ Λαμία, η πρώτη του για φέτος. Σκόρερ ο Ρόμανιτς για το 1-0, το 2-0 ο Μπανγκουρά στο ντεμπούτο του ενώ ο Άοσμαν μείωσε για τους φιλοξενούμενους.

Το ματς:

Πρώτη καλή φάση στον αγώνα, ήταν για τη Λαμία, όπου ο Προβυδάκης «άδειασε» δύο αμυντικούς, πάτησε περιοχή με επικίνδυνες διαθέσεις, αλλά η σέντρα του δεν βρήκε κάποιον συμπαίκτη.

Στο 10΄η Λαμία είναι στην επίθεση, γίνεται μία σέντρα από τα δεξιά ο Τσιγκρίνσκι βρίσκει τη μπάλα με το χέρι αλλά ο διαιτητής Παπαπέτρου δείχνει να συνεχιστει κανονικά. Έντονες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους, παρόλο αυτά δεν πήγε η φάση στο VAR.

Στο επόμενο λεπτό… ήρθε και το γκολ!

Στο 11΄ο Ρόμανιτς μετά από διπλή προσπάθεια, βρήκε δίχτυα για το 1-0. Ο Σέρβος εξτρέμ, σούταρε αρχικά για να κοντράρει η μπάλα στα σώματα, όμως το ριμπάουντ πήγε ξανά στον ίδιο και με ένα επίσης δυνατό σουτ «τίναξε» τα δίχτυα του Χουτεσιώτη και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Φθιώτιδας.

Ο Καμπράλ στο 13΄ πάτησε περιοχή, πήγε να γυρίσει τη μπάλα στον Άοσμαν, αλλά ο Σαράνοφ κατάφερε και έκοψε εντυπωσιακά την προσπάθεια των φιλοξενούμενων. Παρόλο αυτά, η φάση ήταν ως μη γενόμενη καθώς ο Παπαπετρου και ο βοθηός του έστω και αργά υπέδειξε τον Καμπράλ σε θέση οφσάιντ.

Φάουλ σε καλή θέση για τη Λαμία στο 21΄… παρόλο αυτά πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στο παιχνίδι κουμάντο έκανε η Λαμία, με τον Ιωνικό να έχει ρόλο κομπάρσου και επι της ουσίας δεν μπορούσε να αλλάξει πάνω από δύο πάσες. Πολλά λάθη από τους φιλοξενούμενους στο πρώτο ημίχρονο.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Ρόμανιτς κέρδισε φάουλ σαράντα μέτρα από το τέρμα του Χουτεσιώτη και την εκτέλεση ανέλαβε ο Προβυδάκης. Αρκετοί περίμεναν εκτέλεση με σέντρα, όμως ο Κρητικός μπακ εκτέλεσε απευθείας για στείλει τη μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Κόρνερ για τον Ιωνικό στο 37΄η άμυνα της Λαμίας απομακρύνει εύκολα τον κίνδυνο και όχι μόνο αυτό… έφυγε και στην αντεπίθεση. Ο Νούνιες με μία καταπληκτική πάσα βρήκε τον Ρόμανιτς, βγάζοντάς τον ολομόναχο απέναντι με τον Χουτεσιώτη… όμως η παρέμβαση του Ρομαό τον δυσκόλεψε αρκετά χάνοντας τον έλεγχο της μπαλας πριν προλάβει να απειλήσει.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΣ Λαμία να κρατά αρκετά εύκολα το προβάδισμα με το 1-0 να είναι το σκορ του αγώνα…

 

Στην επανάληψη ο Μιχάλης Γρηγορίου έριξε στη μάχη τον Τζανδάρη στη θέση του Καραμάνου ο οποίος δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει, γεμίζοντας την μεσαία γραμμή του. Η πρώτη καλή στιγμή του 2ου ημιχρόνου ανήκε στον Ιωνικό. Από κόρνερ του Αοσμάν, ο Αραμπούλι έδιωξε με τον Κάνιας να επιχειρεί ένα μονοκόμματο σουτ εκτός μεγάλης περιοχής το οποίο δεν απείλησε τον Σαράνοφ ο οποίος είδε τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του.

Οι κυανόλευκοι απάντησαν στο 53′ με τον Νούνιες να φεύγει ωραία στην κόντρα, άνοιξε τον Τάιρον αριστερά ο οποίος γύρισε ωραία απέναντι στον Ρόμανιτς, με τον Σέρβο να στρώνει στον αμαρκάριστο Μπεχαράνο ο οποίος σούταρε με τη μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Πολιόρκησε αγγίζοντας το 2-0 η Λαμία – Άνοιξε λογαριασμό ο Μπανγκουρά


Η Λαμία σε ένα τρίλεπτο έχασε δύο κραυγαλαίες ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματά της. Αρχικά στο 46′ ο Σάντσες γύρισε τη μπάλα πίσω αλλά χωρίς να δει που βρίσκεται ο Χουτεσιώτης. Ο τερματοφύλακας του Ιωνικού βρισκόταν στην άλλη πλευρά, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Στην αμέσως επόμενη φάση η Λαμία φωνάζει για πέναλτι σε ανατροπή του Ρόμανιτς ενώ δευτερόλεπτα αργότερα διαμαρτυρήθηκε και για δεύτερο πέναλτι σε χέρι του Τσιγκρίνσκι. Ο Παπαπέτρου τελικά έδωσε ένα φάουλ λίγα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή με τον Αραμπούλι να εκτελεί πάνω στο τοίχος λήγοντας την πολιορκία της άμυνας του Ιωνικού!

Εν τέλει η ανωτερότητα της Λαμίας έφερε και το δέυτερο γκολ δια ποδός Μπανγκουρά! Ο 31χρονος εξτρέμ στην πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της Λαμίας και την μόλις…δεύτερη του επαφή με τη μπάλα, έπειτα από ωραία μπαλιά του Σαραμαντά, ευστόχησε απέναντι στον Χουτεσιώτη για το 2-0. ‘Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα τόσο από τον ίδιο όσο και από τους φιλάθλους της ομάδας μας.

Το ματς όμως δεν τέλειωσε εκεί. Με τη συμπλήρωση 90 λεπτών οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 μπαίνοντας ξανά στο παιχνίδι. Ο Μάντζης σκόραρε από ασίστ του Άοσμαν και έκανε το 2-1 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στα εναπομείναντα 4 λεπτά.

Στο 92′ ο Τσούκαλος έπειτα από 30αρα μπαλιά ακριβείας του Μπανγκουρά πάτησε περιοχή όμως το τελείωμά του με το αριστερό απέναντι στον Χουτεσιώτη δεν ήταν αυτό που θα ήθελε με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Το 2-1 ήταν το τελικό σκορ με τη Λαμία να πανηγυρίζει τη πρώτη εντός έδρας νίκη της!

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΣ Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Σαράνοφ, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Γκόλεμιτς, Προβυδάκης, Μπεχαράνο, Καραμάνος, Νούνιες, Ρόμανιτς, Ταϊρόν, Αραμπούλι

Αναπληρωματικοί: Γκαραβέλης, Αντέτζο, Μπανγκουρά, Μανουσάκης, Τζανδάρης, Τσούκαλος, Σκόνδρας, Βύντρα, Βλαχομήτρος

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Αοσμάν, Καμπράλ, Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Σάντσες, Ρομαό, Τουράμ, Κάνιας, Λενίς

Αναπληρωματικοί: Χριστοδούλης, Τσιριγώτης, Βαφέας, Μάναλη, Ματσούκας, Πογκοσιάν, Μάντζης

Διαβάστε επίσης

Back to top button