ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Από την δύσκολη αρχή, στην ποδοσφαιρική καταξίωση και από εκεί στον ΠΑΣ Λαμία!

Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός της Λαμίας που μας «συστήθηκε» με γκολ, μέχρι τα 17 του δεν ανήκε σε κάποια ομάδα αλλά προπονούνταν στις παραλίες του Κονάρκι μιμούμενος το ίνδαλμά του Ροναλντίνιο. #slgr #lamiafc #LassBangoura #slgrinterwetten #season2021_2022

Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός της Λαμίας που μας «συστήθηκε» με γκολ, μέχρι τα 17 του δεν ανήκε σε κάποια ομάδα αλλά προπονούνταν στις παραλίες του Κονάρκι μιμούμενος το ίνδαλμά του Ροναλντίνιο.

Με εντυπωσιακό τρόπο «συστήθηκε» ο Λασανέ ή Λας Μπανγκουρά στο ελληνικό κοινό, καθώς στο ντεμπούτο του με τη Λαμία σημείωσε 1 γκολ και ήταν εκ των πρωταγωνιστών της στο 2-1 που επικράτησε του Ιωνικού. Ο 30χρονος ακραίος πέρασε στο ματς στο 84′, στο 86′ και στη μόλις 2η επαφή του με τη μπάλα κατάφερε να σκοράρει, ενώ στα 11 λεπτά, μαζί με τις καθυστερήσεις, που αγωνίστηκε συνολικά «έφτιαξε» και τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Τσούκαλου. Παράλληλα κράτησε μπάλα και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον. Ας τον γνωρίσουμε…

1) Γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1992 στο Κονάρκι της Γουινέας.

2) Μέχρι τα 16 του χρόνια δεν ήταν σε κάποια ομάδα, αλλά γυμνάζονταν αποκλειστικά στην παραλία της πόλης του. Ο πατέρας του που έχει φύγει από τη ζωή ήταν ποδοσφαιριστής στη Silvestar και ήθελε να εφαρμόσει στον γιο του αυτόν τον τρόπο προπόνησης ώστε να σκληραγωγηθεί!

3) Επειδή μάλιστα έχει ίνδαλμα τον Ροναλντίνιο πάντα λέει πως ήθελε να ακολουθήσει τη «συνταγή» του και να προπονείται με γυμνά πόδια, όπως έχει αναφέρει ο «Ρόνι» ότι έκανε πιτσιρικάς. Ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος σούπερ σταρ είπε σε ανύποπτη στιγμή πως «όταν ήμουν μικρός, ο πατέρας μου έλεγε ότι είναι καλύτερο να κάνω προπόνηση με γυμνά πόδια για να έχω καλύτερο έλεγχο με την μπάλα στα πόδια. Αλλά στην πραγματικότητα, δεν είχε χρήματα για να μου αγοράσει ποδοσφαιρικά παπούτσια και ρούχα».

Ο Μπανγκουρά αναφέρθηκε παλαιότερα σε εκείνον και σχολίασε ότι «ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής λόγω του Ροναλντίνιο, για τα όσα έχει πετύχει μέσα στο γήπεδο. Μία ημέρα τον άκουσα να λέει πως τα πόδια του έγιναν πολύ δυνατά επειδή έκανε πολύ προπόνηση χωρίς παπούτσια και στην παραλία. Ετσι τον μιμήθηκα». Παράλληλα έχει «αποκαλύψει» ότι πριν από ορισμένα ματς βλέπει βίντεό του στο ίντερνετ!

4) Η πρώτη του ομάδα ήταν η τοπική Etoile de Guinée Conakry όπου πήγε σε ηλικία 17 ετών. Η Ράγιο Βαγιεκάνο τον «ανακάλυψε» σε ένα τουρνουά που συμμετείχε με την U-17 της χώρας του στην Αλγερία και το καλοκαίρι του 2010 βρέθηκε στην Ισπανία.

5) Στην πρώτη του σεζόν στη Ράγιο Β΄, σε ηλικία 18 με 19 ετών, σημείωσε 23 γκολ σε 25 ματς. Την επομένη χρονιά «ανέβηκε» στην πρώτη ομάδα, άρχισε να καλείται στην ανδρών της πατρίδας του, ενώ στο πρώτο συμβόλαιο που υπέγραψε στο «Campo de Fútbol de Vallecas» υπήρχε ρήτρα αποδέσμευσης 6 εκατομμυρίων ευρώ. Δημοσιεύματα της εποχής αναφέρουν πως η Ρεάλ Μαδρίτης κατέθεσε πρόταση ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, plus ποσοστό μεταπώλησης στη Ράγιο, ώστε να τον αποκτήσει, η οποία όμως απορρίφθηκε. Το επόμενο διάστημα ΜπαρτσελόναΒαλένθια και Σεβίλλη επίσης γράφτηκαν ως «υποψήφιοι μνηστήρες» του.

6) Στην Primera Division ντεμπουτάρισε στις 28 Αυγούστου του 2011 σε έναν αγώνα κόντρα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο (ήταν η 2η χρονιά του στην ομάδα). Μάλιστα «δημιούργησε» του γκολ που σημείωσε ο Μοβίγια και διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό 1-1.

7) Στη Ράγιο ήταν βασικός για 3 σερί σερί σεζόν, αλλά από το 2014 άρχισε να παραχωρείται δανεικός καθώς δεν υπολογίζονταν πια από τον κόουτς Πάκο Χέμεθ. Ετσι κατά χρονική σειρά έπαιξε σε ΓρανάδαΡεμς (Γαλλία), ΑλμερίαΒανκούβερ (Καναδάς), Λούγκο και πέρσι ήταν στην Εμελεκ του Εκουαδόρ.

8) Σταδιακά «έχασε» και τη θέση του στην Εθνική του ομάδα. Μέχρι και το 2016 είχε 31 συμμετοχές, όμως από τότε έπαιξε μόλις σε 5 αγώνες και η τελευταία του κλήση ήταν το 2019.

9) Ευρύτερα βρέθηκε αρκετές φορές στο «μάτι του κυκλώνα», όπως π.χ. παλαιότερα που ενημερώθηκε από τη Ράγιο πως πρέπει να εγκαταλείψει την αποστολή του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος που βρίσκονταν στο Μαρόκο, λόγω της τότε έξαρσης του ιού του Εμπολα και μόλις το έκανε κινδύνεψε με «βαριά» τιμωρία ακόμη και από την UEFA. Το 2016 συνελήφθη για λίγες ώρες λόγω πλαστών εγγράφων που φέρεται να είχε ένας συγγενής του σε μία υπόθεση που εμπλέκονταν και εκείνος, ενώ το 2017 κατηγορήθηκε από έναν πεζό πως τον χτύπησε με το ΙΧ του. Γενικότερα έδειχνε να απασχολεί περισσότερο για εξωαγωνιστικά ζητήματα, παρά για τις εντός γηπέδου επιδόσεις του.

10) Με τη φανέλα της Ράγιο που είναι η ομάδα που έχει συνδέσει το όνομά του μετρά 152 συμμετοχές σε όλα τις διοργανώσεις (9 γκολ/14 ασίστ). Μάλιστα θα παραμείνει παίκτης της και μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας του με τη Λαμία, αφού πριν έρθει στην Ελλάδα επέκτεινε για 1 χρόνο το συμβόλαιό του μαζί της (το προηγούμενο εξέπνεε το καλοκαίρι του 2022) και παραχωρήθηκε στο «Αθανάσιος Διάκος» δανεικός ως το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Πηγή: gazzetta.gr

 

Διαβάστε επίσης

Back to top button