ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Της λείπει η δημιουργία!

Πλέον και μετά από τρία φιλικά παιχνίδια, μπορούμε να υπογραμμίσουμε ορισμένα κενά στην ενδεκάδα!

Πλέον και μετά από τρία φιλικά παιχνίδια, μπορούμε να υπογραμμίσουμε ορισμένα κενά στην ενδεκάδα!

Οι ημέρες περνούν, τα φιλικά τελειώνουν και η πρεμιέρα του πρωταθλήματος πλησιάζει.

Ο ΠΑΣ Λαμία θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό, μία ομάδα που δεν έχει αλλάξει τραγικά από πέρυσι, όμως είναι πιο «δεμένη» και με ταχύτητα στο παιχνίδι της.

Επίσης κάτι άλλο που έχει η ομάδα του Γιώργου Δώνη και δεν το έχει ή δεν το έχει δείξει ακόμη η ομάδα της Λαμίας, είναι το δημιουργικό παιχνίδι. Η παραγωγή φάσεων δηλαδή, όπου πέρυσι και για πρώτη φορά είδαμε τον ΠΑΣ να το έχει προσθέσει στο παιχνίδι του.

Στο τελευταίαο φιλικό παιχνίδι με τον ΝΠΣ Βόλος, αυτό που ξεχωρίσαμε στο πρώτο ημίχρονο ήταν πως η ομάδα του Μάκη Χάβου είχε χάσει εντελώς το κέντρο από τους ποιοτικούς και γρήγορους μέσους της αντίπαλης ομάδας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κρατήσει μπάλα, να μην μπορεί να μοιράσει παιχνίδι και κατά συνέπεια να μην μπορεί να απειλήσει ούτε μία φορά.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε, με την παρουσία του Δημούτσου και των υπολοίπων, όπου «πήραν πίσω το κέντρο» και άρχισαν να απειλούν και από τις δύο πλευρές.

Ίσως το σημαντικότερο κενό που υπάρχει αυτή την στιγμή στον ΠΑΣ Λαμία, είναι από την μεσοεπιθετική γραμμή προς την επίθεση. Ο Φακούντο Μπερτόλιο αποχώρησε και καλώς ή κακώς άξιος ποδοσφαιριστής στη θέση του δεν αποκτήθηκε.

Ο Τομάς, μας έχει δείξει πως στη θέση πίσω από το φορ δεν μπορεί να αγωνιστεί, μιας και η θέση του είναι αυτή του εξτρέμ. Μην έχοντας κάποιον ικανό στη θέση του «δεκαριού» το πρόβλημα της δημιουργίας είναι αναπόφευκτο.

Λύση μπορεί να δώσει σίγουρα ένας ανεβασμένος Ανάκογλου, ο οποίος δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει επανέλθει στα κανονικά του επίπεδα, ενώ και ο Αλέξανδρος Καραγιάννης φαίνεταιοπως νιώθει καλύτερα ως εξτρέμ παρά ως «δεκάρι».

Διαβάστε επίσης

Back to top button