ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Στην πηγή έφτασε… αλλά νερό δεν την άφησαν να πιεί!

Αν και προηγήθηκε στο σκορ με γκολ του Μπατσάνα Αραμπούλι «παγώνοντας» την Τούμπα, ο ΠΑΣ Λαμία κατάφερε όχι μόνο να ισοφαριστεί αλλά να ηττηθεί κιόλας από έναν κακό ΠΑΟΚ. #slgr #lamiafc #paokfc #slgrinterwetten #season2021_2022 #matchreport

Αν και προηγήθηκε στο σκορ με γκολ του Μπατσάνα Αραμπούλι «παγώνοντας» την Τούμπα, ο ΠΑΣ Λαμία κατάφερε όχι μόνο να ισοφαριστεί αλλά να ηττηθεί κιόλας από έναν κακό ΠΑΟΚ. #slgr #lamiafc #paokfc #slgrinterwetten #season2021_2022 #matchreport

Την ήττα με σκορ 2-1 γνώρισε από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ο ΠΑΣ Λαμία, με τους κυανόλευκους για ένα ακόμη παιχνίδι να παίρνουν κεφάλι στο σκορ ωστόσο στη συνέχεια να μην μπορούν να διαχειριστούν το υπέρ τους σκορ! Έδειξε βελτίωση ο ΠΑΣ Λαμία αλλά δεν απέφυγε την ήττα!

Στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League o ΠΑΣ Λαμία ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη όπου και φιλοξενήθηκε από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 2-1. Με 10 βαθμούς ολοκλήρωσαν τον πρώτο γύρο οι κυανόλευκοι και υποδέχονται τον Βόλο στον πρώτο…”τελικό” της σεζόν! Πέμπτη εκτός έδρας ήττα για τους κυανόλευκους!

Έτσι ξεκίνησαν


 Ο Ράζβαν Λουτσέσκου είχε να διαχειριστεί τις απουσίες πολλών και βασικών γραναζιών του στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα για αυτό και παρέταξε την ομάδα του με τους Πασχαλάκη, Λύραντζη, Ίνγκασον, Μιχαηλίδη, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Τσιγγάρα, Μούργκ, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς και Άκπομ.

Από την άλλη ο Μιχάλης Γρηγορίου παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και τους Γκαραβέλη, Adejo, Τζανετοπουλο, Προβυδάκη, Σαραμαντά, Bejarano, Γκέντσογλου, Ελευθεριάδη, Nunez, Romanic και Arabuli.

Σόκαρε την Τούμπα με το καλημέρα ο Αραμπούλι!


Η Λαμία μπήκε χωρίς άγχος στο ματς παρουσιάζοντας μια εικόνα που η αλήθεια είναι ότι ανάλογη στο συγκεκριμένο γήπεδο απέναντι στον ΠΑΟΚ δεν είχαμε ξαναδει τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα οι κυανόλευκοι βρήκαν και γρήγορο γκολ απέναντι στους γηπεδούχους μόλις στο 7ο λεπτό! Ο Προβυδάκης έκλεψε την μπάλα βγάζοντας την ομάδα σε κόντρα επίθεση, με τον Νούνιες να γίνεται αποδέκτης της μπάλας, βρήκε με καταπληκτική μπαλιά τον Αραμπούλι ο οποίος την υποδέχθηκε με το αριστερό καλό του πόδι και στη συνέχεια πλάσαρε εύστοχα τον Πασχαλάκη για το 0-1. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους κυανόλευκους.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απαντήσει στο 14′ με τον Κούρτιτς να βγάζει σέντρα και τον Ζίβκοβιτς να βγαίνει στην πλάτη του Σαραμαντά πιάνοντας την κεφαλιά αλλά ο Γκαραβέλης απέκρουσε σε κόρνερ. Ότι δεν έκανε ο Ζίβκοβιτς το πραγματοποίησε ο Λύρατζης τέσσερα λεπτά αργότερα! Ο νεαρός δεξιός μπακ του Δικεφάλου υποδέχθηκε τη μπάλα από την ωραία προσπάθεια του Αουγκούστο που ξεπέρασε τον Αντέτζο εντός περιοχής και νίκησε τον Γκαραβέλη κάνοντας το 1-1. Πρώτο γκολ για τον 21χρονο Καβαλιώτη αμυντικό σε τρεις συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR με τον Αριστομένη Κουτσιαύτη και το γκολ επικυρώθηκε από τον ρέφερι Τάσο Σιδηρόπουλο.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου βλέποντας τα άκρα του να μην αποδίδουν όσο θα ήθελε ανακάτεψε την τράπουλα αλλάζοντας πλευρά τους Ελευθεριάδη και Ρόμανιτς.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου στο 31′  με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μουργκ με το αριστερό και την μπάλα να σταματά στη συμβολή των δοκαριών του Γκαραβέλη. Τρομερή ευκαιρία για τον «Δικέφαλο» να πάρει προβάδισμα με τον πορτιέρο των κυανόλευκων να τραυματίζεται στο κεφάλι στη προσπάθειά του να αποκρούσει.

Η Λαμία είχε την ευκαιρία να απειλήσει με αξιώσεις πριν την εκπνοή όμως η εκτέλεση φάουλ από καλό σημείο του Αραμπούλι ήταν κακή και δεν απείλησε τον Πασχαλάκη.

Το “ταμείο” του ημιχρόνου


 Η Λαμία ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ όμως το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε την κατοχή (70% – 30%) και προσπάθησε ανεπιτυχώς να παράξει φάσεις απέναντι στην καλά στημένη ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, έχοντας μάλιστα και δοκάρι στο 31′ με φάουλ του Τόμας Μουργκ. Το 1-1 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του ημιχρόνου με τη Λαμία να έχει 50% αποτελεσματικότητα στις τελικές της φάσεις και τον ΠΑΟΚ να εξαργυρώνει με γκολ την υπεροχή του στο παιχνίδι!

Το γύρισε ο ΠΑΟΚ με Κούρτιτς


Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η πρώτη καλή στιγμή ανήκε και πάλι στην Λάμία ωστόσο το σουτ που επιχείρησε ο Ρόμανιτς δεν βρήκε στόχο. Οι γηπεδούχοι σταδιακά επισκέπτονταν όλο και περισσότερο την περιοχή του Γκαραβέλη για να φτάσουν τελικά στο 2-1 στο 64ο λεπτό με τον Κούρτιτς. Ο Σλοβένος έδωσε προβάδισμα στο σκορ σουτάροντας αρχικά με το αριστερό για να αποκρουστεί η προσπάθειά του από τον Τζανετόπουλο αλλά στη συνέχεια εξαπέλυσε δεξί σουτ καρφώνοντας τη μπάλα στη γωνία του Γκαραβέλη για το 2-1.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου πέρασε τον Ταϊρόν στη θέση του Νούνιες με τον Ισπανό να χάνει σπουδαία ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια στο 73′. Ο Ισπανός υποδέχθηκε τη μπάλα από τον Ρόμανιτς μέσα στην μεγάλη περιοχή εκτελώντας αλλά ο Μιχαηλίδης με προβολή παραχώρησε κόρνερ.

Η συνέχει δεν ήταν ίδια από πλευράς φάσεων για τις δύο ομάδες με τον ΠΑΟΚ να κοντρολάρει το ματς κάνοντας διαχείριση του υπέρ του σκορ αλλά και δυνάμεων ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος αφού όπως προείπαμε ο δικέφαλος έχει να διαχειριστεί πολλές απουσίες.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση στα τελευταία λεπτά ανεβάζοντας τις γραμμές της ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Πασχαλάκη.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης η Λαμία έφτασε στην ισοφάριση με τον Τσούκαλο όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ έπειτα από παρέμβαση του VAR!

Τελικό αποτέλεσμα 2-1 με τον ΠΑΟΚ να επιστρέφει στις νίκες και την Λαμία να επιστρέφει στις καλές εμφανίσεις χωρίς ωστόσο να αποφύγει την ήττα.

Οι συνθέσεις


ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύραντζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Τσιγγάρας, Μούργκ, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Άκπομ

ΠΑΣ Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Adejo, Τζανετοπουλος, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Bejarano, Γκέντσογλου, Ελευθεριάδης, Nunez, Romanic, Arabuli

Photo credits: Reporter Images / slgr.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button