Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Εκδικάστηκε η προσφυγή του ΠΑΣ

Σήμερα αναμένεται η απόφαση για την προσφυγή της ομάδας των Ιωαννίνων, που ζητάει να μην ισχύσει η αναδιάρθρωση.

Την ακύρωση της επικύρωσης της βαθμολογίας ζήτησε ο ΠΑΣ Γιάννινα και, και την ακύρωση της αναδιάρθρωσης, με προσφυγή που εκδικάστηκε την Πέμπτη στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Οι Ηπειρώτες δια των δικηγόρων τους Αλέξη Κούγια και Χρύσας Σεβαστοπούλου ισχυρίστηκαν πως η αυξομείωση του πρωταθλήματος σε 14 ομάδες, και ο υποβιβασμός τριών ομάδων και όχι δύο, θα έπρεπε να υπάρχει στην προκήρυξη του πρωταθλήματος 2017-2018 για να ισχύσει αφού ο ΚΑΠ και ο αθλητικός νόμος κάνει λόγο για ισχύ την μεθεπόμενη περίοδο. “Στην προκύρηξη του πρωταθλήματος της περι΄ποδου 2017-18 όμω;, δεν γίνεται πουθενα λόγος για μείωση των ομάδων” τόνισε η κα. Σεβαστοπούλου και έκανε λόγο για “δυσμενείς συνέπειες” για τον ΠΑΣ σε περίπτωση υποβιβασμού. “Οι υποχρεώσεις θα είναι οι ίδιες, τα έσοδα όμως, όπως για παράδειγμα από τις χορηγίες, θα είναι μειωμένα” είπε χαρακτηριστικά κιαι συμ-πλήρωσε… “Το καταστατικό αναφέρει ότι οι αποφάσεις της ΕΠΟ δεν προσβάλονται στις επιτροπές αλλά δεν λέει τίποτα για το Διαιτητικό Δικαστήριο. Αν δεν υπογράφαμε την προκύρηξη θα υποβιβαζόμασταν”.

“Δεν επιτρέπεται τροποποίηση του κανονισμού μεσούτης της περιόδου. Αμν πρόκειται για αυξομείωση, δεν μπορεί να γίνει την επόμενη αλλά την μεθεπόμενη περίοδο. Η δική σας απόφαση θα είναι η κορυφαία του ποδοσφαιρου τα τελευταία χρόνια. Η αυξομειωση θα έπρεπε να συμπεριληφθεί στην προκύρηξη της περιόδου 2017-18. Τότε όμως, έλεγε για υποβιβασμό δύο, άνοδο δύο ομάδων και πρωτάθλημα με 16. Είμαι βέβαιος ότι θα εφαρμόσετε το νόμο, είμαστε σύννομοι και ζητάμε την εφαρμογή του. Ειστε ο Άρειος Πάγος του ποδοσφαίρου. Η Ε.Ε. της ΕΠΟ μπορεί να καταργήσει το νόμο και τον ΚΑΠ; Πράγματι όλοι τοτε υπέγραψαν την προκύρηξη. Μίλησαν για εκβιασμό γιατί δεν είχαν τηλεοπτικό συμβόλαιο. Δεν απογφάσισαν χωρίς να έχουν πίεση. Δεν μπορεί αυτή η σκοτεινή συνθήκη να γίνει απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου” υποστήριξε ο Αλέξης Κούγιας, που εκπροσώπησε επίσης, νομικά τον ΠΑΣ.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Super League, Γιάννης Οικονομάκης, ισχυρίστηκε ότι αν ήθελε ο ΠΑΣ Γιάννινα να προσβάλει την προκήρυξη και την αναδιάρθρωση θα έπρεπε να το κάνει τον Αύγουστο του 2018, τότε που υπεγράφη ομόφωνα από όλες τις ομάδες της Λίγκας και από τον ίδιο τον ΠΑΣ Γιάννινα. Συμπληρώνοντας ότι η προκήρυξη εγκρίθηκε και από την ΕΠΟ, και ότι οι αποφάσεις της Ε.Ε. της Ομοσπονδίας δεν προσβάλονται σε πειθαρχικά οργανα.

“Η προκύρηξη ήταν απόφαση της ΓΣ στις 9/8 με ομόφωνη γνώμη, μία ααπό αυτές ήταν και του ΠΑΣ Γιάννινα. Τότε την υπερψήφησε, δεν την προσέβαλε. Θα μπορούσε να μην την ψηφίσει, να ψηφισει λευκό, να απουσιάσει, δεν έκανε τίποτα.  Στις; 20/8 δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα και αποδέχθηκε όσα προβλέπονταν στην προκύρηξη.  Στις 24/8 η ΕΠΟ ενέκρινε την προκύρηξη με μοναδική αλλαγή την προσθήκη του μπαράζ. Πήγαμε στο Διαιτητικό όπου επίσης, είδε την προκύρηξη και την ενέκρινε. Δεν υπήρχε καμία τροποποίηση μεσούσης της περιόδου” τόνισε.

Από την ΕΠΟ ειπώθηκε ότι δεν υπάρχει κάποιο λάθος στην βαθμολογία για να μην ισχύσει η επικύρωση της.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί εντός της ημέρας.

πηγή: sdna

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button