Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Αθανασίου: «Το ποδόσφαιρο είναι μικρόβιο, ευτυχισμένος που σκόραρα τα πέναλτι» (vid)

Ο Γρηγόρης Αθανασίου συνεχίζει να παίζει και να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μακεδονίας, αλλά την Κυριακή (13/2) κατάφερε να γράψει ιστορία με τον πιο αναπάντεχο μάλιστα τρόπο. #ΕΠΣΜακεδονίας #Αθανασίου #goalkeeper #γκολ #season2021_2022

O πολύπειρος τερματοφύλακας μιλά στο SDNA για το μοναδικό του επίτευγμα αναγνωρίζοντας ότι «δεν συμβαίνει συχνά αυτό το πράγμα».

Ο Γρηγόρης Αθανασίου συνεχίζει να παίζει και να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μακεδονίας, αλλά την Κυριακή (13/2) κατάφερε να γράψει ιστορία με τον πιο αναπάντεχο μάλιστα τρόπο.

Ειδικότερα, στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Παύλου Μελά με τον Αετό Βασιλικών, ο 37χρονος τερματοφύλακας πέτυχε… χατ τρικ ευστοχώντας σε ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι που ανέλαβε με δική του πρωτοβουλία.

Ο πολύπειρος κίπερ με καταγωγή από το Κορδελιό Θεσσαλονίκης που διακρίθηκε σε επαγγελματικό επίπεδο με τη φανέλα του Εργοτέλη και αγωνίστηκε μεταξύ άλλων στα Χανιά, τον Ατσαλένιο και τον Ακράτητο μιμήθηκε τον θρυλικό Παραγουανό Χοσέ Λουίς Τσιλαβέρτ, συμβάλλοντας καθοριστικά στη μάχη που δίνει η ομάδα του για την είσοδο στα πλέι οφ του δευτέρου ομίλου στην Α1 ΕΠΣ Μακεδονίας.

Ο 37χρονος πορτιέρε μίλησε στο SDNA για το μοναδικό του επίτευγμα αναγνωρίζοντας ότι «δεν συμβαίνει συχνά αυτό το πράγμα», αποκάλυψε πως ίσως αυτή να είναι και η τελευταία του χρονιά στο ποδόσφαιρο ενώ μίλησε και για την αγαπημένη του ομάδα, τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γρηγόρης Αθανασίου:

Για τις σκέψεις του μετά από αυτό που πέτυχε: «Tώρα που έχει περάσει το παιχνίδι και νιώθω αποφορτισμένος συνειδητοποιώ ότι δεν είναι κάτι που βλέπουμε καθημερινά, αν δεν κάνω λάθος πρέπει να το έχει κάνει μόνο ο Τσιλαβέρτ. Είμαι χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα μου να κερδίσει».

Για το αν ήταν προκαθορισμένο ότι θα χτυπήσει αυτός πέναλτι: «Η αλήθεια είναι ότι δεν πήρε κάποιος συμπαίκτης μου πρωτοβουλία, ο προπονητής με ρώτησε αν μπορώ να το κάνω, του είπα ”φυσικά και μπορώ”, νιώθω καλά με τα πόδια μου ακόμα, σαν τερματοφύλακας βρίσκομαι σε καλό επίπεδο αναφορικά με τις επαφές με τη μπάλα. Το θετικό στην εκτέλεση είναι ότι ξέρω πως σκέφτεται ο τερματοφύλακας μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας και πήρα την απόφαση να το κάνω, μας βγήκε σε καλό γιατί σκόραρα και είμαι πολύ ευτυχισμένος».

Για την επιλογή του να αλλάξει γωνία στις εκτελέσεις: «Στις δύο από τις τρεις εκτελέσεις ψιλοσταμάτησα, έκοψα φόρα πριν χτυπήσω, ο τερματοφύλακας είχε κάνει ήδη κάποια κίνηση προς τη μία γωνία, εγώ σήκωσα το κεφάλι και είδα προς τα που θα πάει, εκτέλεσα από την άλλη και σκόραρα».

Για το κίνητρο που βρίσκει ακόμη να παίζει, αν και σε πιο χαμηλό επίπεδο: «Είναι το μικρόβιο θα έλεγα που έχω και δεν μ’ αφήνει να σταματήσω, από μικρός μόνο αυτό ξέρω να κάνω, ήμουν από τους τυχερός που έκαναν το χόμπι τους επάγγελμα, νομίζω ωστόσο ότι θα είναι η τελευταία μου χρονιά φέτος. Πιστεύω ότι θα πρέπει να δίνονται ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, και ένα παραπάνω, σε αυτές τις κατηγορίες που αγωνίζομαι τώρα».

Για το γεγονός πως αν και Θεσσαλονικιός με μεγάλη πορεία στα γήπεδα δεν αγωνίστηκε ποτέ σε ομάδα της πόλης: «Εγώ είμαι από το Κορδελιό, λείπω από τα 18 μου από την πόλη, 15 ολόκληρα χρόνια, πήγα στην Αθήνα για τον Ακράτητο και γύρισα στα 33».

Για την προτίμησή του ως φίλαθλος και αν εξακολουθεί να παρακολουθεί της κορυφαία κατηγορία: «Μην με ρωτάς τι ομάδα είμαι, αν ρωτήσεις στο Κορδελιό τι ομάδα είναι θα καταλάβεις, κακά τα ψέματα η περιοχή είναι ”ασπρόμαυρη”…».

Για τον ΠΑΟΚ και την πορεία του: «Ο ΠΑΟΚ δείχνει μία σταθερότητα τους τελευταίους μήνες, που δεν έδειχνε στην αρχή. Έχασε βαθμούς μέσα στην έδρα του με τον ΠΑΣ και τον Βόλο που θα στοιχίσουν στην πορεία του πρωταθλήματος, όσον αφορά τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Η ομάδα αποκτά μέταλλο και νοοτροπία νικητή όπως βλέπουμε στις τελευταίες αγωνιστικές, όπως είχαμε δει και στην κατάκτηση του νταμπλ. Ευελπιστώ σε ένα καλύτερο αύριο για τον ΠΑΟΚ».

Διαβάστε επίσης

Back to top button