Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Μέχρι τις 17 Οκτωβρίου οι εκλογές στην ΕΠΟ – Έκτακτη Γ.Σ. την Τρίτη

Έκτακτη γενική συνέλευση το πρωί της Τρίτης 16/6, στην ΕΠΟ για τροποποίηση άρθρων του καταστατικού της Ομοσπονδίας.

Με φόντο τις εκλογές της ΕΠΟ, συνεδριάζει εκτάκτως την Τρίτη 16/6, το πρωί, σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης, εκτάκτως, η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας.

Θέμα της η τροποποίηση άρθρων του καταστατικού όπως το άρθρο 9 του παραρτήματος γ όπου αναφέρει ότι οι αρχαιρεσίες γίνονται το έτος διεξαγωγής των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι ωστόσο αναβλήθηκαν για ένα χρόνο, για το καλοκαίρι του 2021, λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις αλλαγές που θα γίνουν, οι εκλογές θα διεξαχθούν το διάστημα από τον Ιούλιο μέχρι τις 17 Οκτωβρίου, τη χρονιά που διανύουμε.

Η ακριβής ημερομηνία δεν θα αποφασιστεί την Τρίτη και έχει αποτελέσει αντικείμενο κόντρας με την Πολιτεία. Στη συνάντηση που είχε γίνει ανάμεσα στους Big-4, παρουσία της FIFA και της UEFA, και του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, είχε αποφασιστεί να διεξαχθούν πριν από το τέλος Ιουλίου που λήγει η θητεία της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA ώστε τα μέλη της να επιβλέπουν την διαδικασία. Ο Λευτέρης Αυγενάκης ωστόσο, επικαλούμενος απόφαση της κυβέρνησης, λόγω της πανδημίας, δήλωσε ότι οι εκλογές θα γίνουν τελικά τον Οκτώβριο. Οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές ζήτησαν από τις δύο πλευρές, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν ημερομηνία.

Πιο πιθανό φαντάζει, χωρίς τίποτα να είναι βέβαιο, οι εκλογές να γίνουν τελικά τον Οκτώβριο, το αργότερο μέχρι τις 17/10. Όποια ημερομηνία και να διεξαχθούν πάντως, θα πρέπει να προηγηθεί νομοθετική ρύθμιση.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας συγκαλείται την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 και ώρα 10 π.μ. στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso, με μοναδικό θέμα «Τροποποίηση των διατάξεων των άρθρων 82 και 9 του Παραρτήματος Γ΄ του Καταστατικού της Ε.Π.Ο.

Οι παραπάνω διατάξεις αφορούν τον ορισμό του χρόνου διενέργειας των τακτικών αρχαιρεσιών για την εκλογή των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης και όλων των λοιπών αιρετών Οργάνων της Ε.Π.Ο. πλην των δικαστικών οργάνων της, καθώς και την ρύθμιση θεμάτων που αφορούν την τρέχουσα θητεία των και τις αμέσως προσεχείς αρχαιρεσίες».

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα συγκληθεί, χωρίς άλλη πρόσκληση, την επόμενη ώρα της ίδιας ημέρας, δηλαδή στις 11 π.μ. στον ίδιο τόπο με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης.

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button