Τοπικές Ειδήσεις

Προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση έργου στο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας

Προγραμματική σύμβαση συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας.

Προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση έργου στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας

Προγραμματική σύμβαση συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Λαμίας.

Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης είναι η εκτέλεση έργου προϋπολογισμού 95.000 €, με τίτλο: «Κατασκευή νέας περίφραξης και συμπληρωματικών εργασιών στο εκκλησιαστικό Λύκειο Λαμίας».

Το έργο προβλέπει την εκτέλεση των εργασιών που απαιτούνται για την κατασκευή νέας περίφραξης του προαύλιου χώρου, την αντικατάσταση των κουφωμάτων και των θυρών, τη διάστρωση πλακιδίων δαπέδου στο διδακτήριο και την τοποθέτηση καθιστικών με πλάτη.

Η εκτέλεση του έργου εγκρίθηκε με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, με την οποία τροποποιήθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2021, προκειμένου να ενταχθεί το έργο, να χρηματοδοτηθεί και να δημοπρατηθεί.

Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Η Εκκλησιαστική Εκπαίδευση στη Φθιώτιδα έχει ήδη συμπληρώσει έναν αιώνα ύπαρξης και προσφοράς στη Θρησκεία και την Παιδεία. Απόφοιτος της 100χρονης Σχολής είναι ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίος, ενώ μαθητής του Εκκλησιαστικού Λυκείου Λαμίας έφτασε στην τελική φάση της Οικονομικής Ολυμπιάδας το 2021.

»Θεωρήσαμε χρέος μας, αλλά και μεγάλη μας τιμή να συμβάλλουμε στην κάλυψη αναγκών της εξαιρετικής Σχολής και με πολύ χαρά ανταποκριθήκαμε στο αίτημα της Μητρόπολης Φθιώτιδος και αναλάβαμε τη χρηματοδότηση του έργου. Ευχαριστώ πολύ τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών και για αυτήν μας την ευκαιρία συνεργασίας».

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών δήλωσε: «Το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής. Έχει πλούσια ιστορία, αλλά θέλουμε κάθε τι να λειτουργεί για το μέλλον και όχι μόνο με τη δόξα του παρελθόντος. Και για να έχει ένα σχολείο μέλλον, χρειάζεται υποδομές και την έμπρακτη στήριξη όλων. Της τοπικής κοινωνίας, αλλά και των θεσμών.

»Αυτό το έργο, πέρα από την προφανή αναγκαιότητά του για την ασφάλεια των παιδιών, αποδεικνύει το ζωηρό ενδιαφέρον της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και προσωπικά του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού για τα παιδιά μας. Γιατί, τα σχολεία δεν είναι ούτε οι τοίχοι, ούτε οι αυλές, ούτε οι καρέκλες. Τα σχολεία είναι τα παιδιά μας, είναι τα πρόσωπά τους και ότι γίνεται έχει ως στόχο να καλλιεργούν την προσωπικότητα και τα χαρίσματά τους, ώστε να μην βγουν απλώς στην αγορά εργασίας, αλλά να βγουν στην κοινωνία, να την ανεβάσουν και να την καθορίσουν. Για αυτό το λόγο, πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο και ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και κάθε πολίτη που στηρίζει το Εκκλησιαστικό μας Σχολείο».

Διαβάστε επίσης

Back to top button