ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Super League Interwetten: Πως θα διεξαχθούν οι αγώνες πλέι οφ και πλέι άουτ

Διαβάστε πληροφορίες για τον τρόπο διεξαγωγής των μίνι πρωταθλημάτων της SuperLeague 1.

Super League Interwetten: Πως θα διεξαχθούν οι αγώνες πλέι οφ και πλέι άουτ

Οι ομάδες που θα αγωνιστούν στα πλέι οφ της Super League Interwetten είναι οι έξι πρώτες της βαθμολογίας. Πρόκειται για τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ, τον Άρη, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος δικαιώθηκε στο φινάλε και πήρε πίσω τους πέντε βαθμούς που του αφαιρέθηκαν.

1. Ολυμπιακός 65
2. ΠΑΟΚ 53
3. ΑΕΚ 46
4. Άρης 45
5. Παναθηναϊκός 42
6. ΠΑΣ Γιάννινα 40

Παίζουν όλοι με όλους, δηλαδή ένα μίνι πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών. Βάσει της κατάταξης της Ελλάδας στο ranking της UEFA η χώρα μας βγάζει τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη. Ο πρωταθλητής θα πάρει λογικά το εισιτήριο για τα προκριματικά του UEFA Champions League, ενώ οι επόμενες τρεις ομάδες (2η-4η θέση) το εισιτήριο για τα προκριματικά του UEFA Conference League.

Μοναδική περίπτωση να μη βγάλει τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια το πρωτάθλημα, είναι η Λαμία να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας. Οι “κυανόλευκοι” αγωνίζονται στα ημιτελικά με τον Παναθηναϊκό, ενώ το άλλο ζευγάρι είναι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ.

Στα πλέι άουτ θα αγωνιστούν οι υπόλοιπες ομάδες (θέσεις 7-14).

7. ΟΦΗ 37
8. Αστέρας Τρίπολης 35
9. Παναιτωλικός 32
10. Βόλος 30
11. Ιωνικός 26
12. Ατρόμητος 23
13. Λαμία 18
14. Απόλλων Σμύρνης 13

Σε αντίθεση με τα πλέι οφ, εδώ υπάρχει μόνο ένας γύρος και όχι δύο. Με την υποσημείωση πώς οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 7-10 (ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός και Βόλος) θα δώσουν τέσσερα ματς στην έδρα τους και τρία μακριά από αυτές. Το αντίστροφο ισχύει για τις ομάδες που θα τερματίσουν από το 11 ως και το 14 ( Ιωνικός, Ατρόμητος, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης).

Ο τελευταίος υποβιβάζεται απευθείας στη Super League 2, ενώ ο προτελευταίος θα αντιμετωπίσει σε αγώνα μπαράζ τη δεύτερη ομάδα της Super League 2.

Διαβάστε επίσης

Back to top button