Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Τσεκάρει εισιτήριο η Λίβερπουλ, δεν θέλει… δυσάρεστη έκπληξη η Μπάγερν

Βγαίνουν απόψε τα δύο πρώτα «εισιτήρια» για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. #ChampionsLeague #Liverpool #InterMilan #BayernMunich #Salzburg

Βγαίνουν απόψε τα δύο πρώτα «εισιτήρια» για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Διεξάγονται απόψε οι πρώτες ρεβάνς της φάσης των «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης με τη Λίβερπουλ να έχει σχεδόν… τσεκάρει το εισιτήριο της πρόκρισης και τη Μπάγερν να μην θέλει να βρεθεί προ δυσάρεστης έκπληξης.

Στο «Άνφιλντ» η Λίβερπουλ θα περιμένει την Ίντερ, την οποία είχε νικήσει με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι στο Μιλάνο χάρη στα γκολ των Ρομπέρτο Φιρμίνο και Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, ενώ για τους «νερατζούρι» θα λείψει ο τιμωρημένος Νικολό Μπαρέλα.

«Το 2-0 είναι πιθανώς το προβάδισμα που έχει ανατραπεί πιο συχνά στην ιστορία του ποδοσφαίρου», τόνισε ο Κλοπ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και συνέχισε: «Αν είσαι στο ημίχρονο ακόμη και με δύο γκολ μπροστά και νομίζεις ότι έχεις τελειώσει, τότε είσαι ήδη σε λάθος δρόμο.

Το αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι ήταν πολύ καλύτερο από ό,τι περίμενα. Ήταν μια πραγματικά δύσκολη αναμέτρηση. Ξέρουμε ότι είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα. Κέρδισαν το τελευταίο τους παιχνίδι με 5-0… ήταν πραγματικά εντυπωσιακό.

Είναι μια έμπειρη ομάδα και δεν έρχονται εδώ ως τουρίστες. Θέλουν να επιτεθούν και δεν είμαστε μια ομάδα που υπερασπίζεται τα αποτελέσματα και προσπαθεί να ξεπεράσει. Ας δούμε τι μπορούμε να πάρουμε από αυτό».

«Η Ίντερ δεν έχει φτάσει σε αυτό το σημείο της διοργάνωσης εδώ και πολλά χρόνια και γνωρίζαμε πως θα αντιμετωπίσουμε μια κορυφαία ομάδα, αφού τερματίσαμε δεύτεροι στον όμιλο. Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε στο πρώτο ματς και θα το επαναλάβουμε και αύριο. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά έχουμε κίνητρο. Είναι σημαντικό να σκοράρουμε ένα γκολ στο πρώτο μέρος. Γνωρίζουμε πως θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς» σχολίασε ο Σιμόνε Ιντζάγκι.

Πιθανές ενδεκάδες

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Κονατέ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Σαλάχ, Ζότα, Μανέ.

Ίντερ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Ντάμφρις, Βιδάλ, Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου, Πέρισιτς, Τζέκο, Μαρτίνες.

Στο Μόναχο, η Μπάγερν είναι μεν το φαβορί, αλλά η ισοπαλία 1-1 στο πρώτο παιχνίδι με τη Σάλτσμπουργκ αφήνει ανοιχτή την πρόκριση. Ο τερματοφύλακας της Μπάγερν, Μάνουελ Νόιερ, κρίθηκε έτοιμος να αγωνιστεί στη ρεβάνς μετά την ανάρρωσή του από έναν τραυματισμό στο γόνατο, όπως δήλωσε ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Ο Γερμανός τερματοφύλακας έμεινε εκτός για ένα μήνα μετά από χειρουργική επέμβαση στο γόνατο, τον Φεβρουάριο.

Οι Αυστριακοί αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα τραυματισμών. Οκτώ παίκτες λείπουν από την αποστολή, εκ των οποίων αρκετοί βασικοί. Μεταξύ των τραυματιών οι Γιουνούζοβιτς, Οκαφόρ, Κοϊτά, Ντιακιτέ. Λόγω της απουσίας των Ονγκουένε και Σολέτ, ο Πιατκόφσκι αναμένεται να ξεκινήσει δίπλα στον Βέμπερ στο κέντρο της άμυνας.

Πιθανές ενδεκάδες

Μπάγερν: Νόιερ, Παβάρ, Ζίλε, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ, Κίμιχ, Μουσιάλα, Σανέ, Μίλερ, Κομάν, Λεβαντόφσκι.

Σάλτσμπουργκ: Κεν, Κρίστενσεν, Πιατκόφσκι, Βέμπερ, Ούλμερ, Σούτσιτς, Καμαρά, Αάρονσον, Σέιβαλντ, Αντεγιέμι, Αντάμου.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της φάσης των «16»
Μπάγερν – Σάλτσμπουργκ (1-1)
Λίβερπουλ -Ίντερ (2-0)
Ρεάλ – Παρί (0-1)
Μάντσεστερ Σίτι – Σπόρτινγκ (5-0)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ατλέτικο (1-1)
Άγιαξ – Μπενφίκα (2-2)
Γιουβέντους – Βιγιαρεάλ (1-1)
Λιλ – Τσέλσι (0-2)

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button