Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Η «μάχη» του «Μπερναμπέου» και ο… περίπατος της Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει τσεκάρει το εισιτήριό της για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θα τα δώσουν όλα σε μια ρεβάνς χωρίς... αύριο. #ChampionsLeague #RealMadrid #PariSaintGermain #ManchesterCity #Sporting

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει τσεκάρει το εισιτήριό της για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θα τα δώσουν όλα σε μια ρεβάνς χωρίς… αύριο.

Στο αποψινό πρόγραμμα της φάσης των «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης κυριαρχεί, φυσικά, η πολυαναμενόμενη ρεβάνς μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι Μαδριλένοι «πληγώθηκαν» από τη χειρότερη εμφάνιση της σεζόν, στην ήττα της με 1-0 από τους Παριζιάνους και θα προσπαθήσουν να παίξουν έξυπνα για να προκριθούν, όπως δήλωσε ο Κάρλο Αντσελότι. «Είμαστε μια πολύ περήφανη ομάδα και η απόδοσή μας στο Παρίσι μας πλήγωσε πολύ», είπε ο Αντσελότι και συμπλήρωσε: «Είμαστε μια υπερήφανη ομάδα, κυρίως σε μια διοργάνωση όπως το Τσάμπιονς Λιγκ. Είδαμε την καλύτερη έκδοση της Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι. Εύχομαι να δω την καλύτερη έκδοση της Ρεάλ Μαδρίτης την Τετάρτη (σ.σ. σήμερα).

Πρέπει να είμαστε έξυπνοι και να παίζουμε έξυπνα. Πρέπει να βγούμε εκεί έξω και να κερδίσουμε. Δεν χρειάζεται να σημειώσουμε πολλά γκολ. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και η υποστήριξη των οπαδών μας θα είναι σημαντική για εμάς. Θα προετοιμαστούμε για το παιχνίδι σαν να έπαιζε ο Μπαπέ. Μόνο έτσι μπορούμε να το κάνουμε. Δεν θα με εξέπληττε αν ο Μπαπέ τύχει εξαιρετικής υποδοχής από τους οπαδούς μας. Πάντα υποδέχονταν σπουδαίους παίκτες με σεβασμό. Αλλά οι οπαδοί μας θέλουν να κερδίζουμε. Αυτό τους ενδιαφέρει περισσότερο».

Χωρίς αμφιβολία, ο Λιονέλ Μέσι είναι ο τελευταίος παίκτης που οι Ισπανοί της Ρεάλ Μαδρίτης θα ήθελαν να δουν να εμφανίζεται απόψε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Όχι άδικα, αφού ο Αργεντινός σούπερ σταρ στα 16 χρόνια του στη Μπαρτσελόνα καθιερώθηκε ως ο πιο τρομερός αντίπαλος της Ρεάλ Μαδρίτης που έχει «πατήσει» ποτέ στο γρασίδι του θρυλικού γηπέδου, έχοντας σε 22 αγώνες, 12 νίκες, 3 ισοπαλίες και 7 ήττες, σημειώνοντας 15 γκολ.

«Η Ρεάλ δεν πρόκειται να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού της λόγω των απουσιών (Κασεμίρο, Μεντί). Η φιλοσοφία του παιχνιδιού είναι η ίδια. Γνωριζόμαστε καλά, έχουμε δει όλα τα παιχνίδια της και έχουν δει τα δικά μας. Εμείς θα έχουμε ένταση, Θα προσπαθήσουμε να παλέψουμε για τον έλεγχο της μπάλας για να φύγουμε από την περιοχή μας. Θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε καλά την μπάλα και μετά να πιέσουμε για ευκαιρίες» είπε, από την πλευρά του, ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο.

Ενώ η Σπόρτινγκ Λισαβόνας είχε προχωρήσει και στις οκτώ περιπτώσεις που αντιμετώπισε ομάδες της Premier League σε διπλούς αγώνες, πριν από αυτή την αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Σίτι, τώρα μάλλον θα ενδιαφέρεται περισσότερο να διασφαλίσει ότι η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, που άλωσε με ευκολία (5-0) τη Λισαβόνα, δεν θα φτάσει στη φάση των «16» με το συνολικό σκορ -ρεκόρ, 12-1, που σημείωσε η Μπάγερν εναντίον των Πορτογάλων το 2009.

Ο Γκουαρδιόλα δήλωσε ότι ο Ολεξάντρ Ζιντσένκο είναι έτοιμος να παίξει στη ρεβάνς, ωστόσο οι «Πολίτες» δεν διαθέτουν αμυντικές επιλογές για τη ρεβάνς, με τους Ρούμπεν Ντίας και Νέιθαν Άκε να αποκλείονται λόγω τραυματισμών, ενώ ο Ζοάο Κανσέλο θα χάσει τον αγώνα λόγω ασθένειας.

«Ο Ζιντσένκο είναι έτοιμος, δεν είναι μια εύκολη περίοδος γι΄ αυτόν, απολύτως όχι, αλλά νομίζω ότι θα είναι έτοιμος αν χρειαστεί να παίξει», είπε σήμερα ο Γκουαρντιόλα στους δημοσιογράφους. «Δεν έχουμε πολλούς παίκτες, μόνο 14 διαθέσιμους. Φυσικά, είχαμε ένα απίστευτο αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα, αλλά το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο. Δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές, αλλά θα βγάλουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα για να κερδίσουμε το παιχνίδι» τόνισε ο Ισπανός προπονητής.

Τα αμυντικά προβλήματα της Σίτι επιδεινώθηκαν με τον αποκλεισμό τριών αγώνων του Κάιλ Γουόκερ, επειδή κλώτσησε τον Αντρέ Σίλβα, στον τελευταίο αγώνα των ομίλων με την Λειψία.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των αγώνων ρεβάνς στη φάση των «16»:

Τετάρτη 9 Μαρτίου
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Σπόρτινγκ Λ. (Πορτογαλία) 5-0
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 0-1

Τρίτη 15 Μαρτίου
Άγιαξ (Ολλανδία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 2-2
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία)-Ατλέτικο Μ. (Ισπανία) 1-1

Τετάρτη 16 Μαρτίου
Λιλ (Γαλλία)-Τσέλσι (Αγγλία) 0-2
Γιουβέντους (Ιταλία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 1-1

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button