Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Βατσλίκ: «Είχα συνηθίζει να παίζω στο Μπερναμπέου και στο Καμπ Νου και τώρα παίζω στη Λαμία και την Τρίπολη»

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Τόμας Βάτσλικ, μιλώντας σε μέσο της πατρίδας του σύγκρινε τα γήπεδα που αγωνιζόταν στην Ισπανία με αυτά του ΠΑΣ Λαμία και του Αστέρα Τρίπολης.

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Τόμας Βάτσλικ, μιλώντας σε μέσο της πατρίδας του σύγκρινε τα γήπεδα που αγωνιζόταν στην Ισπανία με αυτά του ΠΑΣ Λαμία και του Αστέρα Τρίπολης.

Ο Τόμας Βατσλίκ μίλησε για τη ζωή στην Ελλάδα, για το χιόνι που προκάλεσε «τρέλα», για τα μικρά γήπεδα της χώρας και για τη… μοναξιά που του αρέσει στον Ρέντη.

Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού, Τόμας Βατσλίκ, έδωσε συνέντευξη στην τσέχικη ιστοσελίδα iSport.cz και αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκάλεσε το χιόνι.

Μίλησε για τη ζωή στην Ελλάδα, για την αποχώρηση από την Ισπανία και για τη… μοναξιά που του αρέσει στον Ρέντη.

Χιόνισε στην Πειραιά και στην Αθήνα αυτόν τον χειμώνα;

«Ναι, χιόνισε. Μια τρέλα. Τα σχολεία έκλεισαν αμέσως. Άρχισε να χιονίζει το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα γίνονταν διαδικτυακά μαθήματα».

Αυτό επηρέασε και το ποδόσφαιρο;

«Ήταν προγραμματισμένο να παίξουμε για το Κύπελλο, αλλά αναβλήθηκε κι αυτό, όπως και άλλα αθλητικά γεγονότα. Δεν είναι συνηθισμένοι στο χιόνι εδώ, όλοι στα αυτοκίνητά τους έχουν λάστιχα για καλοκαίρι. Έλεγαν βέβαια οι ντόπιοι πως χιόνισε και πέρυσι, οπότε έριξε χιόνι τα δύο τελευταία χρόνια. Καμία αντίδραση όμως. Πρέπει κανείς να είναι πολύ προσεκτικός στην οδήγηση. Δεν έχουν συνηθίσει να καθαρίζουν το χιόνι από τους δρόμους, δεν έχουν και τον εξοπλισμό».

Η οικογένειά σου έχει συνηθίσει τον ελληνικό τρόπο ζωής;

«Δεν ήταν εύκολο. Η σύζυγός μου, η μεγάλη μου κόρη είχαν ερωτευτεί την Ισπανία. Δεν ήταν εύκολο να φύγουμε. Τώρα πια συνηθίσαμε. Η ζωή εδώ μοιάζει με αυτή στη Σεβίλλη. Τον περισσότερο καιρό έχει ζέστη και ήλιο. Το σημαντικό είναι ότι η μικρή μας είναι χαρούμενη στο σχολείο και έχουμε βρει μέρη που αγαπάμε».

Ζείτε δίπλα στη θάλασσα;
«Περίπου πέντε λεπτά μακριά από τη θάλασσα, με αυτοκίνητο. Υπάρχουν ωραίες παραλίες όπου μπορείς να χαλαρώσεις και να πας για βόλτα με τα παιδιά. Ανυπομονούμε να έρθουν τα τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου, όταν θα είναι πιο ζεστά».

Ποιο ήταν αυτό που σου προκάλεσε τη μεγαλύτερη εντύπωση στην Ελλάδα, στο ποδόσφαιρο;

«Τα εκτός έδρας παιχνίδια».

Γιατί;

«Παίζαμε τα πρώτα εκτός έδρας παιχνίδια σε μικρά γήπεδα, ενώ τα παιχνίδια γίνονταν σε άδεια γήπεδα λόγω του κορονοϊού. Εγώ είχα συνηθίσει να παίζω στο Μπερναμπέου, στο Καμπ Νόου και τώρα ήρθα να παίξω στη Λαμία και στην Τρίπολη».

Επέστρεψες στα παιδιά σου χρόνια όταν έπαιζες μπάλα σε γήπεδα χωριών;

«Κοίτα, ήταν μικροσκοπικά, πιο παλιά, όπως στο Pribram. Στην έδρα μας, όμως, είναι μια χαρά. Έχουμε ωραίο γήπεδο με χωρητικότητα 33.000 θεατές».

Το προπονητικό του Ολυμπιακού μοιάζει με της Σεβίλλης;

«Είναι ακόμα καλύτερο. Έχουμε δύο ποδοσφαιρικά γήπεδα στη διάθεση της πρώτης ομάδας και αυτό είναι ιδανικό για προπόνηση, σε συνάρτηση με τις καιρικές συνθήκες. Σε αντίθεση με τη Σεβίλλη ο Ολυμπιακός διαθέτει ξενώνες εντός του προπονητικού κέντρου, όπου μπορούμε να κοιμηθούμε, αίθουσα ανάλυσης video και πισίνα! Αυτά δεν υπήρχαν στη Σεβίλλη, αλλά από ό,τι γνωρίζω σύντομα θα έχουν νέο προπονητικό, παρόμοιο με εκείνο της Ρεάλ Μαδρίτης».

Οπότε εκεί μένετε πριν από τα παιχνίδια; Όχι σε ξενοδοχείο;

«Ναι. Το απόγευμα φτάνουμε εκεί για την τελευταία προπόνηση και μένουμε εκεί. Με το πούλμαν χρειαζόμαστε μετά επτά λεπτά για να φτάσουμε στο γήπεδο από το προπονητικό».

Ο καθένας έχει το δικό του δωμάτιο στο προπονητικό;

«Έχει δύο κρεβάτια σε κάθε δωμάτιο, αλλά εγώ είμαι μόνος».

Πάντα έτσι ήσουν;

«Όχι. Στη Βασιλεία έμενα με τον Marek Suchý. Στη Σεβίλλη, λόγω του κορονοϊού, αυτό άλλαξε. Στον Ολυμπιακό όταν ήρθα ζήτησα το ίδιο».

Νιώθεις πιο άνετα έτσι;

«Ο καθένας έχει το δικό του τελετουργικό πριν τον αγώνα. Δεν χρειάζεται να πω στον εαυτό μου: Κοίτα, κοιμάται, οπότε δεν μπορώ να δω τίποτα, δεν μπορώ να τηλεφωνήσω στο σπίτι… Η μοναξιά μου ταιριάζει περισσότερο. Αν και η ρουτίνα πριν τον αγώνα είναι πολύ απλή. Μετά το πρωινό, είτε πάω για προθέρμανση, είτε ξαπλώνω μόνος μου στο δωμάτιο. Πάω για ύπνο μετά το μεσημεριανό γεύμα. Μετά υπάρχει ένα σνακ και αναχώρηση για τον αγώνα. Όπως είπα, πολύ απλό».

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button