ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Τα χρόνια περνούν, αυτοί όμως… συνεχίζουν – Οι 5+1 ποδοσφαιριστές, άνω των 40, που μάλλον θα παίζουν για πάντα!

Υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που θεωρούνται φτασμένοι ημερών γύρω στα 33 τους, υπάρχουν κι άλλοι βέβαια που για αυτούς η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο…

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν οδεύοντας στο 44ο έτος της ηλικίας του είναι ασταμάτητος και ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Πάρμα έως το 2024. Και άλλοι όμως συνάδελφοί του αν και βρίσκονται σε προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία συνεχίζουν και αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο.

Υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που θεωρούνται φτασμένοι ημερών γύρω στα 33 τους, υπάρχουν κι άλλοι βέβαια που για αυτούς η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο…

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

O 40ρης Σουηδός στράικερ είναι απλά μία κατηγορία μόνος του. Το φαινόμενο από το Μάλμε συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο με την φανέλα της Μίλαν την οποία και οδηγεί στη μάχη για το scudetto. Μία τεράστια καριέρα και ένας πραγματικός μύθος ο οποίος συνεχώς μεγαλώνει. O «Ιμπρα» την φετινή σεζόν έχει 19 συμμετοχές με τους rossoneri σε όλες τις διοργανώσεις μετρώντας 8 τέρματα και σημαντική συνεισφορά στο παιχνίδι της ομάδας του.

Χοακίν Σάντσεθ

Η πλέον εμβληματική μορφή στην ιστορία της Ρεάλ Μπέτις ακόμα και στα 40 του χρόνια συνεχίζει να βοηθάει με τον καλύτερο τρόπο την μεγάλη του αγάπη. Μετά την πρόκριση της Μπέτις στον τελικό του Copa del Rey έπειτα από 17 χρόνια, ο Χοακίν Σάντσεθ έγινε ο άνθρωπος που ένωσε 2 εποχές καθώς ήταν μέλος της ομάδας που έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου το 2005 ενώ τώρα χάρη σε αυτόν η Μπέτις θα το διεκδικήσει και πάλι. Ένας ποδοσφαιριστής που στα νιάτα του απλά δεν πιανόταν όντας ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του, τον οποίο ήθελαν πως και πως τόσο η Ρεάλ Μαδρίτης όσο και η Μπαρτσελόνα όμως αυτός ήθελε να μείνει στο σπίτι του. Ένας από τους τελευταίους ρομαντικούς του αθλήματος.

Γουίλι Καμπαγιέρο

Ο Αργεντινός τερματοφύλακας με σπουδαία καριέρα σε Ισπανία (Μάλαγα) και Αγγλία (Μάν. Σίτι, Τσέλσι) βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στην Σαουθάμπτον στην οποία και υπέγραψε τον περασμένο Δεκέμβρη αρχικά για ένα μήνα αλλά στη συνέχεια αποφασίστηκε η επέκταση της συνεργασίας τους. Έτσι, ο πολύπειρος πορτιέρο συνεχίζει στα 40 του χρόνια στο κατά πολλούς καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, την Premier League δείχνοντας την τεράστια θέλησή του για παραμονή στο υψηλότερο επίπεδο.

Λουκάς Βύντρα

O μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα συνεχίζει ακούραστος γράφοντας την δική ιστορία. Ο 41χρονος Λουκάς Βύντρα αγωνίζεται με την φανέλα της Λαμίας από το 2019 δίνοντας συνέχεια σε μία μεγάλη καριέρα σε Ελλάδα (Πανηλειακός, Βέροια, Παναθηναϊκός) , Κύπρο (Ομόνοια), Ισπανία (Λεβάντε) και Ισραήλ (Χάποελ Τελ Αβίβ). Τα χρόνια περνούν αλλά η εμπειρία και η αγάπη του για το ποδόσφαιρο τον βοηθούν να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο δείχνοντας αξιοζήλευτο επαγγελματισμό.

Καζουγιόσι Μιούρα

O «αειθαλής γέροντας» του ιαπωνικού ποδοσφαίρου έχει βαλθεί να τρελάνει όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο καθώς βαδίζοντας στα 55 (!) δεν λέει να βάλει τέλος στην καριέρα του. Ο Καζουγιόσι Μιούρα έφυγε από τη Yokohama FC μετά τον υποβιβασμό της στη J2 League της Ιαπωνίας για να ενταχθεί δανεικός στους Suzuki Point Getters, ομάδα στην οποία είναι προπονητής ο μεγαλύτερος αδερφός του, Γιασουτόσι. Με πάνω από 600 συμμετοχές και συνολικά 180 γκολ στην Ιαπωνία αλλά και ένα πέρασμα από την Ιταλία με την φανέλα της Τζένοα μιλάμε για έναν ακούραστο μύθο της ασιατικής χώρας ο οποίος κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει.

 

Τζιανλούτζι Μπουφόν

Τι να πει κανείς για τον Τζιτζι Μπουφόν. Ένας από τους μεγαλύτερους τερματοφύλακες όλων των εποχών, με μία θρυλική καριέρα η οποία συνεχίζεται και θα συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι το 2024! Έχοντας κατακτήσει δεκάδες τίτλους με Γιουβέντους κυρίως αλλά και Παρί Σεν Ζερμέν όπως και με την Εθνική ομάδα της Ιταλίας ο Μπουφόν επέστρεψε εκεί απ’όπου άρχισε, από το σπίτι του, την Πάρμα, η οποία αγωνίζεται πλέον στο σκληροτράχηλο πρωτάθλημα της Serie B. Πρόσφατα μάλιστα ο Μπουφόν κατέγραψε ένα πραγματικά απίστευτο ρεκόρ καθώς έφτασε τα 500 παιχνίδια χωρίς να έχει παραβιαστεί η εστία του ενώ είναι και ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της Serie Α (653), έχοντας ξεπεράσει τον μεγάλο Πάολο Μαλντίνι.

Αντώνης Κεφαλωνίτης | www.bnsports.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button