Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΟΥΕΦΑ κατά Αυγενάκη στη ΓΣ της ΕΠΟ – Δημητρίου για το νόμο: «Εκλογές μαϊμούδες στις Ενώσεις»

Ο εκπρόσωπος της ΟΥΕΦΑ, Λούκας Νίκολα, αναφέρθηκε στο νόμο και στις αποτυχημένες προσπάθειες για συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. #UEFA #Αυγενάκης #Ενώσεις #εκλογές

Ο εκπρόσωπος της ΟΥΕΦΑ, Λούκας Νίκολα, αναφέρθηκε στο νόμο και στις αποτυχημένες προσπάθειες για συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη

Την αντίδραση της ΟΥΕΦΑ και της ΕΠΟ προκάλεσε ο νόμος Αυγενάκη, που προβλέπει ότι στις εκλογές των Ενώσεων μπορούν να ψηφίζουν μόνο τα σωματεία που είναι εγεγγραμένα στο Μητρώο της ΓΓΑ.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου, μάλιστα, έκανε λόγο για «εκλογές μαϊμούδες» με αφορμή Ένωση όπου είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν μόλις εννέα σωματεία από τα 60 και ζήτησε την παρέμβαση της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Ο Λούκας Νίκολα, εκπρόσωπος της ΟΥΕΦΑ, τόνισε στην έκτακτη ΓΣ της ΕΠΟ που είναι σε εξέλιξη.

«Για τον νόμο, γνωρίζουμε ότι τα θέματα που εκκρεμούν δεν έχουν επιλυθεί και μια βασική ανησυχία είναι η εγγραφή των σωματείων στο μητρώο, όταν ακούω ότι εκλογές γίνονται με μειονότητα των σωματείων, είναι προφανές ότι πρόκειται για ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Και πρόσθεσε: «Έχουμε εκφράσει τις επιφυλάξεις μας για αυτές τις πτυχές του νόμου, από τον Δεκέμβρη του 20 και έχουμε ζητήσει συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο. Οι προσπάθειες μας δυστυχώς ήταν μάταιες, θα συνεχίσουμε να επιμένουμε για τη συνάντηση, όσο το δυνατόν συντομότερα γιατί είναι ζήτημα που πιέζει».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης Δημητρίου, πήρε το λόγο και είπε. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τις παρεμβάσεις της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ απέναντι στα τρωτά σημεία του νόμου. Έπρεπε ήδη να έχουν παρέμβει και να μην ζούμε καταστάσεις πρωτόγνωρες να ψηφίζουν 9-10 σωματεία σε εκλογές. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, πρέπει άμεσα να παρέμβουν και να δείξουν τη δύναμη τους για να κατοχυρωθεί το αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο.

Θέλουμε μέχρι τέλος Απριλίου, πρέπει να έχουν λυθεί τα ζητήματα και να μην φτάνουμε στο σημείο να γίνονται εκλογές μαϊμούδες. Δεν είναι εκλογές αυτές. Είναι δυνατόν να ψηφίζουν 9 σωματεία. Πρέπει να παρέμβουν άμεσα».

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button