Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Γιαρμολένκο: «Βοηθήστε μας να σταματήσουμε τον πόλεμο» (pic)

Στην πατρίδα του που δοκιμάζεται λόγω της ρωσικής εισβολής βρίσκεται το μυαλό και η καρδιά του Αντρέι Γιαρμολένκο, ο οποίος έστειλε μήνυμα ότι θέλει να παίξει στα μπαράζ του Μουντιάλ και να διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική του φάση.

Στην πατρίδα του που δοκιμάζεται λόγω της ρωσικής εισβολής βρίσκεται το μυαλό και η καρδιά του Αντρέι Γιαρμολένκο, ο οποίος έστειλε μήνυμα ότι θέλει να παίξει στα μπαράζ του Μουντιάλ και να διεκδικήσει την πρόκριση στην τελική του φάση.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία έγινε στις 24 Φεβρουαρίου έχει αλλάξει τον κόσμο, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα κανείς να μην μπορεί με σιγουριά τι ξημερώνει στον πλανήτη την επόμενη ημέρα.

Οι εξελίξεις είναι εξίσου ραγδαίες στον αθλητισμό και δη στο ποδόσφαιρο, με την Ρωσία να έχει αποβληθεί από όλες τις διοργανώσεις, τόσο σε συλλογικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο, με τους Ουκρανούς αθλητές να ελπίζουν ότι κάποια στιγμή θα σταματήσει η αιματοχυσία και η ζωή θα γίνει όπως και πριν.

Όπως είναι φυσικό, όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει έναν γρίφο, σχετικά με τις ομάδες που θα δώσουν το παρών στα γήπεδα του Κατάρ, μέσω των αγώνων μπαράζ. Μία εξ αυτών είναι και η Εθνική Ουκρανίας, η οποία είδε το παιχνίδι της με την Σκωτία να αναβάλλεται έπειτα από σχετικό αίτημα προς την FIFA και την ίδια να μην ξέρει πότε, θα είναι σε θέση να αγωνιστεί.

Ο διεθνής άσος Αντρέι Γιαρμολένκο, ο οποίος αγωνίζεται στην Αγγλία με την φανέλα της Γουέστ Χαμ, σε δηλώσεις που έκανε ανέφερε τα εξής: «Τώρα είναι δύσκολο να σκεφτόμαστε το ποδόσφαιρο αλλά όταν θα είναι σε θέση να διεξαχθεί το ματς, εμείς θα κατέβουμε στο γήπεδο και θα βάλουμε όλες τις δυνάμεις που έχουμε στο σώμα μας. Θα είναι δύσκολο να δώσουμε το 100% επειδή πολλοί παίκτες δεν παίζουν και δεν κάνουν προπόνηση στην Ουκρανία, κάποιοι είναι με πολυβόλα στο χέρι ή με πακέτα ανθρωπιστικής βοήθειας για να παραδώσουν».

Στην συνέχεια των λεγομένων του ο ίδιος πρόσθεσε: «Ουδείς σκέφτεται τώρα το ποδόσφαιρο, όμως όταν μπορέσουμε, θα δώσουμε τα πάντα. Έχω ακούσει από διάφορες πλευρές ότι θέλουν να μας δώσουν ελεύθερη είσοδο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά πιστεύω ότι αυτό είναι λάθος. Έχουμε χέρια και πόδια για να διεκδικήσουμε εντός γηπέδου την πρόκριση. Βοηθήστε μας να σταματήσουμε αυτό τον πόλεμο και εμείς θα κατέβουμε στον αγωνιστικό χώρο. Όποιος είναι πιο δυνατός, θα πάει στο Κατάρ».

 

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button