Μαχητικά αθλήματαΤοπικά Σπορ

Ο Ούσικ έφυγε από την Ουκρανία για να προετοιμαστεί για τον αγώνα με τον Τζόσουα

Ο Ουκρανός πυγμάχος, κάτοχος της ζώνης του παγκόσμιου πρωταθλητή αποφάσισε να φύγει από τη χώρα για να προετοιμαστεί για τον αγώνα με τον Τζόσουα.

Ο Ουκρανός πυγμάχος, κάτοχος της ζώνης του παγκόσμιου πρωταθλητή αποφάσισε να φύγει από τη χώρα για να προετοιμαστεί για τον αγώνα με τον Τζόσουα.

Αντίθετα με τον Βασίλ Λοματσένκο ο οποίος είπε «όχι» στο παιχνίδι του με τον Γιώργο Καμπόσο για τον παγκόσμιο τίτλο, ο Ούσικ αποφάσισε να επικεντρωθεί στην πυγμαχία και τον επόμενο αγώνα του με τον Άντονι Τζόσουα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ ο Ουκρανός πυγμάχος έχοντας το ΟΚ από την ουκρανική κυβέρνηση αποφάσισε να αποχωρήσει από τη χώρα και να ταξιδέψει -πιθανότατα- με προορισμό την Αγγλία για να ξεκινήσει την προετοιμασία για τον αγώνα με τον Τζόσουα, το ερχόμενο καλοκαίρι στον οποίο θα κληθεί να υπερασπιστεί τη ζώνη του παγκόσμιου πρωταθλητή τον οποίο είχε αποκτήσει τους προηγούμενους μήνες μετα τη νίκη του στον πρώτο αγώνα με τον Βρετανό πυγμάχο.

Ουκρανία: Ο Ούσικ παρατά τον… πόλεμο για τον αγώνα του με τ

Θυμίζουμε πως ο Ούσικ ήταν από τους πρώτους Ουκρανούς αθλητές που είχαν τρέξει στην χώρα για να βοηθήσουν στην εισβολή της Ρωσίας. Ωστόσο η πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας, παρά το γεγονός ότι έχει κηρύξει γενική επιστράτευση ενημέρωσε τον Ούσικ, αλλά και τον αδελφικό του φίλο Λοματσένκο ότι μπορούν να φύγουν εάν το επιθυμούν για να προετοιμαστούν για τους αγώνες τους. Ο Ούσικ με τον Τζόσουα για τη διατήρηση του τίτλου του παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών, και ο Λοματσένκο για να διεκδικήσει από τον Ελληνοαυστραλό, Καμπόσο, αυτόν του παγκόσμιου πρωταθλητή στην «ελαφριά» κατηγορία.

Σύμφωνα με τα ουκρανικά ΜΜΕ η πολιτική ηγεσία κρίνει ότι εάν ο Ούσικ, ο οποίος δεν έχει καμία στρατιωτική γνώση, καταφέρει να νικήσει και πάλι τον Τζόσουα και να διατηρήσει τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή θα ανεβάσει αρκετά το ηθικό της χώρας του και των συμπατριωτών του τις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάει όλη η Ουκρανία.

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Back to top button