ΒόλεϊΤοπικά Σπορ

Volley League Γυναικών: Πρεμιέρα στα play off με τις πρώτες μάχες των προημιτελικών

Σήμερα στις 19:00 στο Χαλκιοπούλειο Στάδιο, ο ΑΟ Λαμίας θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο των play offs της VolleyLeague Γυναικών.

Σήμερα στις 19:00 στο Χαλκιοπούλειο Στάδιο, ο ΑΟ Λαμίας θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο των play offs της VolleyLeague Γυναικών.

Μετά από διακοπή δέκα ημερών, λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής Νεανίδων, οι 8 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου της Volley League γυναικών ξεκινούν τις μάχες των play off.

Υπενθυμίζουμε ότι τα τέσσερα ζευγάρια που προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου είναι τα εξής:

Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΑΟ Λαμίας 2013 (1-8)

Παναθηναϊκός ΑΟ – ΑΟ Θήρας (2-7)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (3-6)
ΑΣ Άρης – ΑΣΠ Θέτις (4-5)
Γηπεδούχος στον πρώτο αγώνα είναι η ομάδα που κατέλαβε τη χαμηλότερη βαθμολογική θέση, ενώ ο δεύτερος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που κατέλαβε την υψηλότερη βαθμολογική θέση.
Στην περίπτωση που και οι δύο διαγωνιζόμενες ομάδες έχουν από μία νίκη, στους δύο μεταξύ τους αγώνες, δημιουργείται βαθμολογία, όπως αυτή προβλέπεται στο άρθρο 17 της παρούσης (3 βαθμοί για νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ, 2 βαθμοί για νίκη με 3-2 σετ, 1 βαθμό για ήττα με 2-3 σετ και Ο βαθμοί για ήττα με 1-3 και 0-3 σετ).
Εάν με την βαθμολογία αυτή έχουν τους ίδιους βαθμούς, τότε μετά τη λήξη του 2ου αγώνα θα διεξάγεται Χρυσό Σετ (golden set-σετ ισοπαλίας) στους δεκαπέντε (15) πόντους με ελάχιστο προβάδισμα δύο (2) πόντων, όπως ισχύει σε όλα τα άλλα σετ.
Το πρώτο σερβίς των play off θα δοθεί στη Βούλα εκεί όπου η τοπική Θέτις υποδέχεται τον Άρη, στο μοναδικό ζευγάρι των προημιτελικών που έχουν μοιραστεί οι νίκες μεταξύ των δύο ομάδων (αμφότερες επικράτησαν με 3-0 εντός έδρας), ενώ αντίπαλες θα βρεθούν η Μάρθα Ανθούλη με την Ευαγγελία Τάνη (που οδήγησαν την εθνική Νεανίδων στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος).
«Θέλουμε να βάλουμε το κερασάκι στην τούρτα στην πορεία που έχουμε κάνει φέτος και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό στα ματς με τον Άρη. Σίγουρα μετά τη μεγάλη διακοπή θα έχουν προβλήματα όλες οι ομάδες, αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε την πρόκριση στα ημιτελικά», τόνισε ο τεχνικός των γηπεδούχων Γιώργος Ρούσης.
«Μετά από ένα μακρύ δρόμο 26 αγωνιστικών έφτασε η ώρα των πλέι οφ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σ’ αυτή τη φάση έχουμε το θεωρητικό πλεονέκτημα της έδρας κι αυτά που σχεδιάζαμε το καλοκαίρι το έχουμε πετύχει. Η Θέτις είναι μια πολύ αξιόμαχη ομάδα και θέλει μεγάλη προσοχή το πρώτο παιχνίδι όπου ίσως το άγχος μεταφέρεται στο γηπεδούχο. Έχουμε προετοιμαστεί παρά την απουσία της Τάνη στην εθνική Νεανίδων, την οποία επ ευκαιρία θέλω να συγχαρώ για την πρόκριση της στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και ελπίζουμε σε θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο προπονητής του Άρη Γιάννης Τσαϊρέλης.
Το δεύτερο χρονικά ματς είναι το μεγάλο ντέρμπι Δικεφάλων που θα διεξαχθεί στο «Απόστολος Κόντος» στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αυτή είναι η 4η φετινή αναμέτρηση των δύο ομάδων με την ΑΕΚ να έχει κερδίσει και τα τρία προηγούμενα ματς. Δύο φορές στο πρωτάθλημα (3-2 εντός, 3-0 εκτός στο ντεμπούτο του Μάρκο Φενόλιο στον ασπρόμαυρο πάγκο) και μία για τους 16 του Κυπέλλου (3-2 πάλι εντός).
«Μεγάλο ντέρμπι και τελείως διαφορετικό από αυτά που έχουν προηγηθεί και θα αντιμετωπίσουμε μια διαφορετική ομάδα. Είναι ένα ματς πολύ κρίσιμο και για τις δύο ομάδες και ουσιαστικά το πρωτάθλημα τώρα αρχίζει. Θα μετρήσει πολύ η θέληση γιατί σε τέτοια ματς παίζει ρόλο ποιος το θέλει περισσότερο και περιμένω δύο πολύ σκληρές αναμετρήσεις αρχής γενομένης από αύριο», σχολίασε ο προπονητής της Ένωσης Κώστας Αρσενιάδης.
«Είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινούν επιτέλους τα πλέι οφ γιατί η αλήθεια είναι ότι με τη διακοπή των δύο εβδομάδων η κατάσταση ήταν λίγο περίπλοκη. Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι, σε καλή κατάσταση, χωρίς προβλήματα και σ’ αυτό το διάστημα της διακοπής δουλέψαμε αρκετά και στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο γιατί το γήπεδο της ΑΕΚ είναι αρκετά δύσκολο, πλέον όμως ξέρω καλά την ομάδα μου και είμαι σίγουρος, ότι είμαστε έτοιμοι για να παλέψουμε και θα δούμε τι θα συμβεί», τόνισε από την πλευρά του ο Μάρκο Φενόλιο.
Στις 19:00 ξεκινά ο αγώνας στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας που έχει ιστορική σημασία για την τοπική ομάδα καθώς είναι ο πρώτος που δίνει για τα play off της μεγάλης κατηγορίας, έχοντας τον ρόλο του αουτσάιντερ απέναντι στον Ολυμπιακό που στο φινάλε της κανονικής περιόδου βρέθηκε στην 1η θέση.
«Είναι όντως ένα ιστορικό παιχνίδι για εμάς. Το κακό είναι ότι έρχεται μετά από αρκετά μεγάλη αποχή που δεν μας βοηθάει καθόλου, γιατί είμαστε απομακρυσμένοι από Θεσσαλονίκη και Αθήνα και δεν μπορούμε εύκολα να δώσουμε κάποια φιλικά παιχνίδια. Προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται, θα διεκδικήσουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα και θα χαρούμε αυτήν την πρώτη μας συμμετοχή στα πλέι οφ», δήλωσε ο τεχνικός της Λαμίας Ηλίας Αγγέλης που δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.
Χωρίς προβλήματα θα ταξιδέψει στη Λαμία και ο Ολυμπιακός με τον Κάρλο Παρίζι να σημειώνει από την πλευρά του: «Ξεκινούν τα πλέι οφ, μετά από μεγάλο διάστημα δύο εβδομάδων από την τελευταία μας αναμέτρηση. Η φάση αυτή είναι τελείως διαφορετική από την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, οπότε πρέπει να έχουμε άλλη προσέγγιση. Στον πρώτο γύρο παίζουμε με τη Λαμία και πρέπει να κερδίσουμε και τα δύο ματς, κόντρα σε μια καλή ομάδα. Πρέπει να παίξουμε με πολλή συγκέντρωση και να διεκδικούμε δυνατά κάθε πόντο».
Τέλος η αυλαία θα πέσει στην Σαντορίνη με την αναμέτρηση ΑΟ Θήρας-Παναθηναϊκός, σε μια επανάληψη του πρόσφατου τελικού του Κυπέλλου στο Ηράκλειο της Κράτης, η οποία απέκτησε ένα διαφορετικό χρώμα λόγω της παρουσίας του Μπράνκο Γκάιτς στον πάγκο των πράσινων.
Ο Σέρβος τεχνικός επί μια διετία ήταν στον πάγκο του ΑΟΘ κι εδώ και μία εβδομάδα διαδέχθηκε τον Απόστολο Οικονόμου στην τεχνική ηγεσία των πράσινων, κάνοντας ντεμπούτο κόντρα στην παλιά του ομάδα.
ΑΟ Θήρας και Παναθηναϊκός μετρούν ήδη τρία ματς (Τελικός Κυπέλλου και οι δύο αναμετρήσεις του πρωταθλήματος) με τις πράσινες να έχουν επικρατήσει και στα τρία.
«Έφτασε η ώρα των πλέι οφ. Περιμέναμε όλο το πρωτάθλημα για να φτάσουμε σε αυτή τη στιγμή κι έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο.  Παρόλα αυτά θα κάνουμε τα πάντα για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Μετά από τρία ματς γνωριζόμαστε πολύ καλά με τον Παναθηναϊκό, καθώς όσο περισσότερο παίζεις με έναν αντίπαλο τόσο εξοικειώνεσαι με  το παιχνίδι και τις συνήθειες του.  Εμείς θέλουμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα στα οποία δεν έχουμε πάει καλά μέχρι τώρα και κυρίως τη διάρκειά μας. Ο καθένας μπαίνοντας στην φάση των πλέι οφ είναι έτοιμος και με διάθεση να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό, αφού είναι ουσιαστικά ένα καινούριο τουρνουά.», σχολίασε ο τεχνικός των γηπεδούχων Κώστας Παπαδόπουλος.
Από την πλευρά του ο Μπράνκο Γκάιτς σημείωσε για την επιστροφή του στη Σαντορίνη αλλά και το πρώτο του ματς στον πάγκο του ΠΑΟ: «Έτυχε ο πρώτος μου αγώνα να είναι αντίπαλος με την παλιά μου ομάδα. Ωστόσο είμαι επαγγελματίας , έχω επικεντρωθεί ήδη στις ανάγκες του Παναθηναϊκού και στόχος μας είναι να επανέλθουμε άμεσα στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις.
Θέλουμε αυτό το ματς να είναι μια καλή επανεκκίνηση για αγωνιστικούς και ψυχολογικούς λόγους. Ο ΑΟ Θήρας είναι μια καλή ομάδα που μπορεί να μας δυσκολέψει και θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό  αποτέλεσμα και για  την πρόκριση».
Volley League Γυναικών – Play Off – Πρώτος αγώνας
Τετάρτη 13 Απριλίου 2022
 
«Γ. Γεννηματάς» Βούλα 18.00: ΑΣΠ Θέτις – Άρης
Διαιτητές: Βουδούρης, Κυριοπούλου, Παρατηρητής: Ανδρονικίδης, Επόπτες: Παπαγιαννόπουλος, Ανδρέου, Γραμματεία: Καπουράνη.
«Απόστολος Κόντος» Νέα Φιλαδέλφεια 18.30: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Χρηστίδης, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Ζαρμπίνης, Κατσιάρας, Γραμματεία: Τάλαρου.
«Χαλκιοπούλειο» Λαμία 19.00: ΑΟ Λαμίας 2013 – Ολυμπιακός ΣΦΠ
Διαιτητές: Κουτσής, Μαυράκης, Παρατηρητής: Παναγής, Επόπτες: Καλαντζής, Στάικος, Γραμματεία: Καραβάνα.
ΔΑΠΠΟΣ Σαντορίνη 19.30: ΑΟ Θήρας – Παναθηναϊκός ΑΟ
Διαιτητές: Κουτσούλας, Βελώνης, Παρατηρητής: Τσάκωνας, Επόπτες: Δρόσος, Σαμοθράκης, Γραμματεία: Γαρδέλη.

Διαβάστε επίσης

Back to top button