Νέα από ΕλλάδαΝέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Στο MLS ένας πρώην «κυανόλευκος»

Ο πρώην βοηθός του Τζιανλούκα Φέστα στον ΠΑΣ Λαμία, Θοδωρής Αντωνόπουλος, ανακοινώθηκε μαζί με τον Νίκο Κωστένογλου από την Chicago Fire του MLS.

Ο πρώην βοηθός του Τζιανλούκα Φέστα στον ΠΑΣ Λαμία, Θοδωρής Αντωνόπουλος, ανακοινώθηκε μαζί με τον Νίκο Κωστένογλου από την Chicago Fire του MLS.

O πρώην παίκτης και προπονητής της ΑΕΚ Νίκος Κωστένογλου, ανακοινώθηκε από την ομάδα του Σικάγο σαν βοηθός του επίσης πρώην παίκτη της Ένωσης, Φρανκ Κλόπα.

Μαζί του προσελήφθη και ο Θεόδωρος Αντωνόπουλος, που ήταν στο προπονητικό επιτελείο του Κωστένογλου στην Εθνική Κύπρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας του MLS:

«Η Chicago Fire FC ανακοίνωσε σήμερα ότι ο προπονητής Φρανκ Κλόπας διόρισε τους Νικόλαο Κωστένογλου και Θεόδωρο Αντωνόπουλο ως βοηθούς προπονητές για το υπόλοιπο του 2023.

Με 48 χρόνια συνδυασμένης πείρας ως παίκτες και προπονητές, ο Κωστένογλου και ο Αντωνόπουλος πρόσφατα ήταν μέλη της Εθνικής Κύπρου. Μαζί, οδήγησαν την Κύπρο στη νίκη με 1-0 εναντίον της Σλοβενίας στη φάση των ομίλων των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022.

“Η εμπειρία που φέρνουν ο Νίκος και ο Θεόδωρος σε αυτήν την ομάδα, είναι εξαιρετικά επωφελής καθώς εστιάζουμε στο να τελειώσουμε τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”, δήλωσε ο επικεφαλής προπονητής της Chicago Fire FC Φρανκ Κλόπας. “Το πιο σημαντικό είναι ότι πρόκειται όχι μόνο για εξαιρετικούς προπονητές, αλλά είναι επίσης εξαιρετικοί άνθρωποι που ενσαρκώνουν τις αξίες του συλλόγου”.

Ο Κωστένογλου φέρνει 17 χρόνια εμπειρίας ως προπονητής σε νεανικό, επαγγελματικό και διεθνές επίπεδο, έχοντας ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα με την ομάδα U-20 της ΑΕΚ το 2005. Ανέβηκε γρήγορα στις τάξεις και έγινε βοηθός προπονητή για την πρώτη ομάδα της ΑΕΚ Αθηνών τον Ιούλιο του 2007. Τον Φεβρουάριο του 2008, ο Κωστένογλου έγινε προσωρινός προπονητής της ΑΕΚ, οδηγώντας την ομάδα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Μετά από αρκετές θητείες ως προπονητής στην ελληνική Super League, ο Κωστένογλου ηγήθηκε της Εθνικής Ομάδας Ανδρών Κύπρου από τον Φεβρουάριο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022. Ο Κωστένογλου είναι κάτοχος UEFA Pro License.

Ως παίκτης, ο Κωστένογλου ξεκίνησε την καριέρα του στη Skoda Ξάνθης το 1988, πριν μεταγραφεί στην ΑΕΚ Αθηνών, όπου έπαιξε με τον Κλόπα τη σεζόν 2004. Ενώ ήταν στην ΑΕΚ Αθηνών, ο Κωστένογλου κατέκτησε τέσσερα Κύπελλα Ελλάδος και ένα Σούπερ Καπ, πριν αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο το 2005 μετά από 11 χρόνια στον σύλλογο.

Ο Αντωνόπολους εντάσσεται στη Chicago Fire αφού υπηρέτησε ως προπονητής της Ακαδημίας και βοηθός προπονητή στην ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης για 11 χρόνια πριν ενταχθεί στο προπονητικό επιτελείο του Κωστένογλου ως αναλυτής βίντεο για την Εθνική Κύπρου. Ο Αντωνόπουλος είναι κάτοχος άδειας UEFA “A” καθώς και πτυχίου Bachelor στην Αθλητική Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο Αθηνών». 

Διαβάστε επίσης

Back to top button