Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Δεύτερη ανατροπή για Λεβερκούζεν!

Νίκες για τους γηπεδούχους στον 1ο όμιλο.

EUROPA LEAGUE-1ος ΟΜΙΛΟΣ-2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ – ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: 4-2

Γήπεδο: Μπάι Αρένα

Η Λεβερκούζεν ενώ βρέθηκε για ακόμη μια φορά πίσω στο σκορ όπως και στο ματς με την Λουντογκόρετς κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη με 4-2 κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας.

Το ματς ξεκίνησε με δοκάρι για τη Λεβερκούζεν στο 14′ έπειτα από σουτ του Λαρς Μπέντερ που εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Τόνιο. Τέσσερα λεπτά αργότερα η ΑΕΚ είχε την πρώτη της καλή στιγμή όταν ο Τριχόβσκι σούταρε με τον Χραντέτσκι να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 25′ ο ίδιος παίκτης έκανε το 0-1 για την ΑΕΚ με σουτ από την μικρή περιοχή. Η Λεβερκούζεν ήταν αναγκασμένη να πιέσει για την ισοφάριση. Στο 33′ και 42′ έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τον Τόνιο να αποκρούει τα σουτ των Βάιζερ και Χάβερτς κρατώντας το 0-1. Στο 44′ όμως ο Χάβερτς κατάφερε να κάνει το 1-1 με ωραίο τελείωμα από το ύψος της μικρής περιοχής, μετά από γύρισμα του Μπελαραμπί.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τη Λεβερκούζεν να πετυχαίνει την ολική ανατροπή στο 49′. Ο Αλάριο, που μόλις είχε περάσει στο παιχνίδι, εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Μπελαραμπί και από κοντά σκόραρε για το 2-1 ευρισκόμενος όμως σε θέση οφσάιντ. Η ΑΕΚ έψαξε την ισοφάριση στο 56′ και στο 61′ με τον Χραντέτσκι να απομακρύνει τα σουτ του Χέβελ. Στο 64′ η Λεβερκούζεν έχασε τεράστια ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι όταν ο Τόνιο απέκρουσε ψαλιδάκι του Αλάριο. Στο 88′ όμως ο ίδιος παίκτης έκανε το 3-1 με ωραίο σουτ. Η μείωση του σκορ σε 3-2 ήρθε από τον 17χρονο Ράσπας στο 90+1′, που μόλις είχε περάσει στο παιχνίδι και πέτυχε γκολ με την πρώτη του επαφή! Τα γκολ έπεφταν βροχή και τρία λεπτά αργότερα ο Μπραντλ έκανε το 4-2 τελειώνοντας εκ νέου το παιχνίδι.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕN: Χραντέτσκι, Βάιζερ, Ντράγκοβιτς, Σβεν Μπέντερ,, Ουεντέλ, Κορ (83′ Ζεντβάι), Λαρς Μπέντερ, Μπελαραμπί, Μπέιλι (45′ Αλάριο), Χάβερτς (70′ Μπραντλ), Φόλαντ

ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Τόνιο, Ίγκορ Σίλβα, Μίκελ Γκονθάλεθ, Μοΐσοβ, Τρουγιόλς, Νάτσο Κάσες (83′ Ζαν-Λουκ), Χέβελ, Τριχόβσκι, Ακοράν, Τζουάν Τομάς (67′ Τετέ), Γιάννου (89′ Ράσπας)

ΖΥΡΙΧΗ – ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ: 1-0

Γήπεδο: Stadion Letzigrund

Σε ένα αγχωτικό παιχνίδι με πολλές φάσεις και την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, η Ζυρίχη πήρε τη νίκη κόντρα στην Λουντογκόρετς με 1-0

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Λουντογκόρετς να πιέζει περισσότερο και να προσπαθεί να προσεγγίσει την αντίπαλη περιοχή. Ωστόσο μέχρι το 20′ δεν είχαμε δει κάποια αξιόλογη φάση. Η πρώτη καλή στιγμή όμως ήταν για την Ζυρίχη στο 22′ με εκτέλεση φάουλ του Κολόλι. Τρία λεπτά αργότερα ο Μαρσελίνιο έχασε μεγάλη ευκαιρία για την Λουντογκόρετς. Η Ζυρίχη πίεζε και στο 30′ έχασε ευκαιρία με τον Σενμπάχλερ. Το ημίχρονο τελείωσε με φάση για τους φιλοξενούμενους στο 45′. Ο Μπραντάο βρέθηκε στην μικρή περιοχή της Ζυρίχης αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει σωστά τη φάση.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ήταν για τη Λουντογκόρετς στο 54′ με τον Μαρσελίνιο για λίγο να μην βρίσκει στόχο. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η σειρά των γηπεδούχων να χάσουν μεγάλη ευκαιρία με τον Νεφ να πιάνει μια κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Κολόλι. Στο 60′ η Λουντογκόρετς έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ναταναέλ να σουτάρει λίγο άουτ. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και στο 67′ η Ζυρίχη έχασε ευκαιρία με τον Κολόλι να σουτάρει και τον Ρενάν να πέφτει σωστά απομακρύνοντας. Στο 77′ ήταν η σειρά της Λουντογκόρετς να χάσει ευκαιρία με τον Μότι. Στο 84′ τελικά ήρθε το 1-0 για την Ζυρίχη με τον Πάλσον να σκοράρει με κεφαλιά εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Κολόλι. Η Ζυρίχη διαχειρίστηκε ωραία το υπέρ της αποτέλεσμα και τελικά πήρε τη δεύτερη νίκη στον όμιλο.

ΖΥΡΙΧΗ: Μπρέχερ, Ριέγκ, Νεφ, Μπανγκουρά, Μάξσο, Κολόλι, Πάλσον, Κριέζιου, Ντόμιονι, Σενμπάχλερ (71′ Ροντρίγκες), Όντεϊ (82′ Κίζι)

ΛΟΥΝΤΟΓΚΟΡΕΤΣ: Ρενάν, Σισίνιο, Μότσι, Νεντιάλκοφ, Ναταναέλ, Καμπανιάρο, Μαρσελίνιο (79′ Μαχλανγκού), Ντιάκοφ (70′ Γκοράλσκι), Λουκοκί, Ουάντερσον, Μπραντάο (71′ Σέιρτσοκ)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button