ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

CIES: Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι τελευταίο στη χρησιμοποίηση παικτών από τις Ακαδημίες

Μόλις 2 ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία του έχει χρησιμοποιήσει ο ΠΑΣ Λαμία. Δείτε την κατάταξη των ομάδων της SuperLeague 1.

Μόλις 2 ποδοσφαιριστές από την Ακαδημία του έχει χρησιμοποιήσει ο ΠΑΣ Λαμία. Δείτε την κατάταξη των ομάδων της SuperLeague 1.

Η τελευταία μελέτη του CIES Football Observatory, του διεθνούς κέντρου αθλητικών ερευνών, κατατάσσει χαμηλά τη Super League Interwetten όσον αφορά την χρησιμοποίηση παικτών από τα τμήματα υποδομής των συλλόγων.

Η τελευταία μελέτη του CIES Football Observatory, του διεθνούς κέντρου αθλητικών ερευνών, που βρίσκεται στο Νοσατέλ της Ελβετίας και δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη FIFA, παρουσίασε το ποσοστό χρόνου συμμετοχής παικτών που προπονήθηκαν για τρία χρόνια στον σύλλογό τους.

Συγκεκριμένα κατά μέσο όρο, ομάδες από τα 40 πρωταθλήματα που συμμετείχαν στην έρευνα, χρησιμοποίησαν παίκτες που είχαν προπονηθεί σε συλλόγους για το 15,0% των λεπτών πρωταθλήματος.

Σε αντίθεση με την ελληνική Super League Interwetten, η οποία καταγράφει ιστορικό χαμηλό ανάμεσα σε 40 πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο. Πρώτη και καλύτερη είναι η Αργεντινή με ποσοστό 26%. Μάλιστα, βάσει έρευνας 42 ομάδες δεν χρησιμοποίησαν καθόλου ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομής τους, μεταξύ αυτών Άρης, Ιωνικός και ΟΦΗ.

Αναλυτικά η κατάταξη των ομάδων στη Super League:

  1. Αστέρας Τρίπολης 15.4% (8 παίκτες)
  2. ΠΑΟΚ 11.7% (5)
  3. Παναιτωλικός 10% (5)
  4. Παναθηναϊκός (7.3% (5)
  5. ΠΑΣ Γιάννινα 4.6% (3)
  6. Ολυμπιακός 3.5% (5)
  7. ΑΕΚ 1.4% (5)
  8. Ατρόμητος 1.4% (3)
  9. Βόλος 0.8% (2)
  10. Λαμία 0.3% (2)
  11. Απόλλων Σμύρνης 0.1% (1)
  12. Άρης 0%
  13. Ιωνικός 0%
  14. ΟΦΗ 0%

Η κατάταξη των ομάδων στη Super League/CIES Football Observatory,

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button