Τοπικές Ειδήσεις

Ο καρδιολόγος Π. Ιακωβής μας θυμίζει τις βασικές αρχές ασφάλειας στην άθληση!

Ο θάνατος του ποδοσφαιριστή του Ηρακλή Ροδίτσας, Μάκη Χριστόπουλου, μέσα στον αγωνιστικό χώρο συγκλόνισε όλη την Ελλάδα.

Ο θάνατος του ποδοσφαιριστή του Ηρακλή Ροδίτσας, Μάκη Χριστόπουλου, μέσα στον αγωνιστικό χώρο συγκλόνισε όλη την Ελλάδα.

Με αφορμή την άδικο χαμό του 29χρονου ποδοσφαιριστή, ο Καρδιολόγος – Επεμβατικός Καρδιολόγος και Διδάκτωρ Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Ιακωβής μέσα από μία ανάρτησή του στο facebook μας θυμίζει τις βασικές αρχές ασφάλειας στην άθληση.

Διαβάστε την ανάρτηση:

❗️Η πρόσφατη τραγική απώλεια ενός ακόμα νέου αθλητή στη Λαμία, μας υπενθυμίζει τις βασικές αρχές ασφάλειας στην άθληση:

❤️Εξονυχιστικός καρδιολογικός έλεγχος όλων των αθλούμενων. Αυστηρή τήρηση των Ιατρικών Οδηγιών και από τους ίδιους τους αθλούμενους αλλά και από τους Συλλόγους, Γονείς και Προπονητές.

❤️Πιστοποιημένη εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες και την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση των Προπονητών και Στελεχών όλων των Ομάδων.

❤️Αυτόματοι Ηλεκτρικοί Απινιδωτές AED σε κάθε γήπεδο, σε κάθε αγώνα. Εκπαίδευση στη χρήση τους για κάθε Ομάδα.

❤️Συνεχείς Διαλέξεις, Ομιλίες και κοινωνική ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανεκτίμητη αξία της Προληπτικής Ιατρικής στους Αθλητικούς Χώρους

Είμαστε συγκλονισμένοι με την απώλεια του νεαρού αθλητή που χάσαμε τόσο άδικα. Στεκόμαστε δίπλα στην οικογένεια, τους φίλους τους συναθλητές και τους οικείους του. Συντριβή.

Ας γίνει ο άδικος χαμός αυτού του νέου ανθρώπου, το έναυσμα για μια σοβαρή συζήτηση γύρω από το θέμα.

Διαβάστε επίσης

Back to top button