FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

«Δεν περίμενε κανείς μια εύκολη νίκη»

Η Λαμία έδειξε για ακόμα μια φορά εφέτος, ότι είναι μία σκληροτράχηλη και καλοδουλεμένη ομάδα.

Διέσυρε τον Παναθηναϊκό στο θεσμό του Κυπέλλου (4-1) και ετοιμάζεται να περάσει… ονειρεμένες γιορτές.

Ο Αλέξανδρος Καραγιάννης, ο οποίος αγωνίζεται στην Λαμία από το 2015, με συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), αναφέρθηκε στη νίκη της ομάδας του επί των «πρασίνων».

Ο 24χρονος μέσος, παραδέχθηκε ότι ουδείς περίμενε μια τόσο εύκολη επικράτηση της ομάδας του στον αγώνα του Κυπέλλου, επισημαίνοντας παράλληλα πως η χρονιά που φεύγει σε λίγα 24ωρα, ήταν η καλύτερη στην ιστορία του συλλόγου.

Όσο για το τι θα ζητήσει από τον Άι Βασίλη ενόψει της νέας σεζόν: φυσικά παραμονή της ομάδας στη Super League και την επόμενη σεζόν.

Αναλυτικά η συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

ΕΡ: Η Λαμία πέτυχε μία ιστορική νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό με το ευρύ 4-1. Ένα αποτέλεσμα που φαντάζομαι ούτε εσείς περιμένατε…
«Ούτε κι εμείς το περιμέναμε απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως ο Παναθηναϊκός. Κανείς δεν πίστευε ότι απέναντι σε μια από τις κορυφαίες ελληνικές ομάδες θα είχαμε μια τόσο εύκολη νίκη».

ΕΡ: Ποιες ήταν οι αντιδράσεις σας μετά από αυτή τη μεγάλη νίκη;
«Φυσικά η χαρά ήταν μεγάλη. Τα συναισθήματα ήταν πολλά κι έντονα. Οι οπαδοί μας ήταν χαρούμενοι, εμείς ευτυχισμένοι. Το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν τέλειο και τώρα που έρχονται οι γιορτές είναι ακόμα καλύτερα!».

ΕΡ: Η Λαμία, λοιπόν στην… κυριολεξία είδε άσπρη μέρα, μετά τη μεγάλη νίκη.
«Ναι μπορούμε να το πούμε κι έτσι (γέλια). Όταν έρχεται αυτό το αποτέλεσμα με έναν τέτοιο αντίπαλο είναι πραγματικά σπουδαίο. Χιόνισε και πολύ, επομένως  τι να πούμε! Μεγάλη νίκη».

ΕΡ: Είσαι στην Λαμία από το 2015. Είδες την ομάδα να ανεβαίνει στην Super League, να παίζει και να νικάει τον Παναθηναϊκό με 4-1. Περίμενες καλύτερη χρονιά;
«Αυτή η χρονιά είναι η καλύτερη στην Iστορία της ομάδας. Ανέβηκε για πρώτη φορά στα σαλόνια της Super League και ο χρόνος έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο. Με μία νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, που από όσο θυμάμαι δεν το έχει πετύχει ποτέ στο παρελθόν. Έκλεισε έτσι μια χρονιά που είναι η καλύτερη στην ιστορία της Λαμίας».

ΕΡ: Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, αλλά έχετε κάνει το πλέον αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Τι μπορούμε να περιμένουμε από την Λαμία που έχει δείξει ότι είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα;
«Φυσικά κάναμε ένα μεγάλο βήμα, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Ο Παναθηναϊκός είναι… Παναθηναϊκός κι ως εκ τούτου θέλει τεράστια προσοχή. Θα πάμε εκεί για να διασφαλίσουμε το σκορ του πρώτου αγώνα και να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Από την ομάδα μπορούμε να περιμένουμε πολλά. Συμφωνώ ότι είμαστε σκληροτράχηλη ομάδα. Η άμυνά μας είναι από την καλύτερη της κατηγορίας, παρά το γεγονός ότι δεχτήκαμε πολλά γκολ στα τελευταία ματς».

ΕΡ: Για σένα είναι ξεχωριστό το γεγονός ότι αγωνίζεσαι στη Super League με μία νεοφώτιστη ομάδα;
«Οι συνθήκες είναι καλές. Είναι μια ωραία εμπειρία και όλοι όσοι βρισκόμαστε σε αυτήν την ομάδα θα προσπαθήσουμε να την σώσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Εχω ξαναζήσει την εμπειρία στην Super League, αλλά ήταν διαφορετικές οι συνθήκες».

ΕΡ: Το 2018 τι περιμένεις;
«Προσωπικά θέλω να βοηθήσω την ομάδα να κατακτήσει τους στόχους της όσο πιο γρήγορα μπορεί. Να πετύχω περισσότερα γκολ και να σωθούμε γρήγορα, γιατί αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος».

ΕΡ: Μετά τις γιορτές θα αγωνιστείτε απέναντι στην Ξάνθη. Ένα ματς καίριας σημασίας για την Λαμία;
«Είναι σημαντικό γιατί βάσει της βαθμολογία, το κάθε ματς είναι κι ένας μικρός τελικός, ειδικά για τις ομάδες που παλεύουν για τη σωτηρία. Εμείς έχουμε ένα μικρό αβαντάζ βαθμών απέναντι σε άλλες ομάδες. Πρέπει όμως να το διαφυλάξουμε και να το αυξήσουμε. Η Ξάνθη είναι μια ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με μας και πιστεύω ότι είναι ένα από τα σπουδαιότερα ματς».

ΕΡ: Πιστεύεις ότι η Λαμία θα καταφέρει να εξασφαλίσει γρήγορα την παραμονή;
«Μακάρι να το διασφαλίσουμε γρήγορα την παραμονή, γιατί θα είναι για όλους κέρδος».

ΕΡ: Πόσο σημαντικό είναι για σας ότι επιστρέψατε στη φυσική σας έδρα και πλέον οι αγώνες σας γίνονται παρουσία των φίλων της ομάδας;
«Στην αρχή δεν ξεκινήσαμε στην έδρα μας, λόγω κάποιων προβλημάτων στο γήπεδο. Όταν επιστρέψαμε στην έδρα μας, καταφέραμε να είμαστε μία σκληροτράχηλη ομάδα, όπως είπατε και να πάρουμε σημαντικές νίκες».

ΕΡ: Κλείνοντας, τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο;
«Πρώτα από όλα να τους ευχηθώ Χρόνια Πολλά με υγεία και ποδοσφαιρικά θα ήθελα να ευχηθώ του χρόνου η ομάδα να βρίσκεται και πάλι στην Super League».

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button