Νέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Κορονοϊός: Σκέψεις αναβολής όλων των εθνικών πρωταθλημάτων!

Ο κορονοϊός έχει προκαλέσει ντόμινο αλυσιδωτών αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο και κυρίως στην Ευρώπη, με πολλές χώρες να προχωράνε σε αναβολές αγώνων όλων των αθλημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime.gr, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αναβολής όλων των αγώνων των εθνικών πρωταθλημάτων για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Σε όλα τα αθλήματα, ανεξαρτήτου ηλικίας και κρισιμότητας, όπως π.χ. το ματς του Ολυμπιακού με τη Γουλβς την Πέμπτη (12/3) για το Europa League.

Υπάρχουν μάλιστα, συζητήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς για να παρθεί μία κοινή απόφαση, η οποία και θα αλλάξει τα έως τώρα δεδομένα στον εν γένει χώρο του αθλητισμού.

Όσον αφορά το χώρο του ποδοσφαίρου, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία φαίνεται να βρίσκεται σε αλλαγή της αρχικής της απόφασης και αντί για διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών να ανακοινώσει αναβολή στα πάντα!

Μία σκέψη των αρμοδίων της ΕΠΟ, η οποία βρίσκει σύμφωνη την κυβέρνηση. Και προφανώς σε μία τέτοια περίπτωση, το προσεχές Σαββατοκύριακο δεν πρόκειται να διεξαχθεί κανένας αγώνας.

Τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο (βλέπε Super League 1, Super League 2, Football League), όσο και σε ερασιτεχνικό (Γ΄εθνική και τοπικά πρωταθλήματα κάθε ποδοσφαιρικής Ένωσης).

Είναι πολύ πιθανό μέσα στις επόμενες ώρες ν’ ανακοινωθεί η απόφαση, η οποία να περιλαμβάνει προσωρινή αναβολή σε κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα.

Κορονοϊός: Οι έκτακτες αναβολές της Τετάρτης

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε μάλιστα, σήμερα Τετάρτη (11/3) πως αναβάλλονται όλοι οι αγώνες του 7ου ομίλου της Γ’ Εθνικής μέχρι και τις 18 Μαρτίου λόγω κορονοϊού.

Επίσης, την μέχρι νεωτέρας αναστολή διεξαγωγής όλων των εθνικών πρωταθλημάτων που βρίσκονται υπό την «σκέπη» της γνωστοποίησε και η ΕΟΚ.

Η ΕΠΣ Καστοριάς μετά την αναστολή των πρωταθλημάτων υποδομής προέβη στην αναστολή και των πρωταθλημάτων Α’ και Β’ κατηγορίας, εναρμονιζόμενη πλήρως με τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται σε όλη την επικράτεια.

Η διακοπή αυτή αναμένεται να έχει ισχύ μέχρι και την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020.

Τέλος, η ΕΠΣ Αθηνών με ανακοίνωσή της ενημερώνει πως αναβάλλονται όλοι οι αγώνες των πρωταθλημάτων υποδομής για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο πρόληψης.

Διαβάστε επίσης

Back to top button