ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

“Θα τα παίξει όλα για όλα” στα μπαράζ ο ΠΑΣ Λαμία!

Έχοντας μια εξαιρετική αμυντική λειτουργία, αλλά και ψυχραιμία καθ'όλη την διάρκεια του αγώνα, ο ΠΑΣ Λαμία πήρε αυτό που ήθελε από τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης και πλέον θα διεκδικήσει την παραμονή της στην SuperLeague 1 μέσω της διαδικασίας των μπαράζ. #slgr #lamiafc #apollonfc #playouts #slgrinterwetten #season2021_2022

Έχοντας μια εξαιρετική αμυντική λειτουργία, αλλά και ψυχραιμία καθ’όλη την διάρκεια του αγώνα, ο ΠΑΣ Λαμία πήρε αυτό που ήθελε από τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης και πλέον θα διεκδικήσει την παραμονή της στην SuperLeague 1 μέσω της διαδικασίας των μπαράζ. #slgr #lamiafc #apollonfc #playouts #slgrinterwetten #season2021_2022

Στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play outs της SuperLeague 1, ο Απόλλωνας Σμύρνης υποδέχθηκε στον τελικό για μία θέση στα μπαράζ τον ΠΑΣ Λαμία.

 

Πήρε αυτό που ήθελε ο ΠΑΣ Λαμία, “έριξε” τον Απόλλωνα Σμύρνης στη SuperLeague 2 και πλέον έχει δυο αγώνες μπαράζ για να διεκδικήσει την παραμονή της στην SuperLeague 1.

Στο σημερινό αγώνα ο ΠΑΣ παρέμεινε ψύχραιμος καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα, άντεξε στην πίεση του Απόλλωνα ενώ είχε και τις ευκαιρίες για να σκοράρει και να πάρει τη νίκη.

Το γκολ μπορεί να μην ήρθε, όμως ήρθε ο πολύτιμος βαθμός ο οποίος ανέβασε τους “κυανόλευκους” στο 25 πόντους και τους έστειλε στα μπαράζ.

“Χορταστικό” το πρώτο ημίχρονο του αγώνα, με αρκετές ευκαιρίες και δοκάρι για τον Βιτλή του Απόλλωνα αλλά και αρκετές τελικές για τους φιλοξενούμενους. Έπεσε αρκετά ο ρυθμός του δεύτερου ημιχρόνου με τις δυο ομάδες να παραμένουν σε 90 λεπτά αγώνα στο 0-0.

Ήταν ένα παιχνίδι χωρίς αύριο. Χωρίς καν σήμερα για τον Απόλλωνα. Οδηγός μπορούσε να είναι μόνο ο τρόπος με τον οποίο πάλεψε στα πλέι οφ για εκείνο που έμοιαζε σχεδόν ακατόρθωτο και το έφτασε την προηγούμενη αγωνιστική να μοιάζει πιθανό. Ο κακός συνδυασμός αποτελεσμάτων, ο χείριστος συνδυασμός αποτελεσμάτων, τον έφερε σήμερα με την πλάτη στον τοίχο, τη θηλιά στο λαιμό και το πιστόλι στον κρόταφο. Όλα την ίδια στιγμή. Μπήκε γνωρίζοντας τη δυσκολία. Ήταν καλύτερος στο πρώτο δεκάλεπτο του ματς, πιο κινητικός και πιο απειλητικός από τη νωθρή Λαμία, ωστόσο μόνο με μια κεφαλιά του Ιωαννίδη… κούνησε τον Σαράνοφ.

Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να ανεβαίνουν μετά το δεκάλεπτο να απειλούν κυρίως στις στημένες φάσεις και να ψάχνουν το γκολ που ουσιαστικά θα χώριζε την ήρα από το στάχυ και θα «έκλεινε» την υπόθεση τελευταία θέση της βαθμολογίας και μαθηματικά. Είχαν καλές φάσεις, όμως ο Απόλλων είχε τις μεγαλύτερες. Η πρώτη στο 26ο λεπτό με τον μεν Σλίβκα να σημειώνεται σε θέση οφσάιντ, αλλά ήταν μια φάση που θα είχε πολλή συζήτηση σε περίπτωση που η μπάλαείχε καταλήξει στα δίχτυα. Η δεύτερη και ακόμα μεγαλύτερη με κεφαλιά του Βιτλή έπειτα από ωραία σέντρα του Μαρτίνεζ και τη μπάλα να σταματάει στο κάθετο δοκάρι της Λαμίας.

Οι κεφαλιές συνέχισαν να είναι και στο δεύτερο ημίχρονο ο βασικός τρόπος ολοκλήρωσης των επιθετικών προσπαθειών του Απόλλωνα. Προσπάθειες, οι οποίες εντείνονταν όσο περνούσε ο χρόνος, όμως ο Ντάουντα σε δύο περιπτώσεις έστειλε από πλεονεκτική θέση τη μπάλα άουτ. Ο χρόνος ξεκάθαρα δε θα κυλούσε υπέρ των γηπεδούχων, με τα πόδια να γίνονται όλο και πιο βαριά όσο περνάει ο χρόνος και την απογοήτευση να κυριαρχεί της ελπίδας, απέναντι εξάλλου σε έναν προπονητή που ήξερε πολύ καλά πώς να τους αντιμετωπίσει. Ο Τζιανλούκα Φέστα με διπλή θητεία στη Ριζούπολη ανέλαβε τη Λαμία στο έσχατο κομμάτι της σεζόν και κατόρθωσε σε πρώτη φάση να τη διατηρήσει μακριά από την τελευταία θέση, ενώ απομένει ο αγώνας μπαράζ με τον ηττημένο του Βέροια-Λεβαδειακός για να καταφέρει η Λαμία να είναι και την επόμενη σεζόν στη Super League.

Οι φιλοξενούμενοι, που φέτος δεν κέρδισαν τον Απόλλωνα σε τρία ματς, κατόρθωσαν να πάρουν τον «χρυσό» βαθμό της ισοπαλίας, παρότι καρδιοχτύπησαν στο φινάλε του αγώνα. Πρώτα στο 86’, όταν είδαν το πλασέ του αμαρκάριστου Τσιλούλη να φεύγει άουτ και δύο λεπτά μετά με το καλό σουτ του Γιαννιώτα, το οποίο έβγαλε ο Σαράνοφ.

ΑΠΟΛΛΩΝ (Τεννές): Σόρτσαν, Μπαξεβανίδης (58’ Φερνάντες), Ντομίνγκες, Ρόγκνε (46’ Τσίμπσαχ), Ντεντάκης, Βιτλής, Σλίβκα (79’ Τσιλούλης), Κάστρο, Μαρτίνες, Ντάουντα, Ιωαννίδης (73’ Γιαννιώτας).

Λαμία (Φέστα): Σαράνοφ, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Τζάνδάρης, Μανούσος (84’ Αραμπούλι), Ντελ Πίνο (66’ Νούνιες), Καραμάνος (70’ Ρόμανιτς), Σίμον, Μπεχαράνο, Λούκας.

Διαβάστε επίσης

Back to top button