Τοπικές Ειδήσεις

Και φέτος στη Λαμία το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Όπως και το 2021, επίκεντρο θα είναι η Λαμία και συγκεκριμένα ο χώρος της Πανελλήνιας Έκθεσης (Π.Ε.Λ.), όπου θα στεγάζονται το Αρχηγείο και το Service Park.

Όπως και το 2021, επίκεντρο θα είναι η Λαμία και συγκεκριμένα ο χώρος της Πανελλήνιας Έκθεσης (Π.Ε.Λ.), όπου θα στεγάζονται το Αρχηγείο και το Service Park.

Καθώς απομένουν 120 ημέρες για την εκκίνηση του αγώνα, η Οργανωτική Επιτροπή έδωσε το πρώτο στίγμα όσων θα ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια του επόμενου τετραμήνου.

Η επίσημη ιστοσελίδα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έχει ανανεωθεί και περιλαμβάνει τις απαραίτητες αρχικές πληροφορίες για συμμετέχοντες, θεατές και εκπροσώπους των ΜΜΕ.

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022: και του χρόνου στη Λαμία

Αν και το ακριβές ωράριο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 δεν έγινε γνωστό, η Οργανωτική Επιτροπή μας έδωσε μια πρώτη εικόνα, αναφορικά με τις διαδρομές του αγώνα.

Όπως ήδη γνωρίζαμε, ο 10ος γύρος του WRC θα ξεκινήσει την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, με Τελετή Έναρξης και Υπερειδική Διαδρομή στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ).

Έχοντας αντίστοιχη δομή με πέρυσι, η πρώτη πλήρης ημέρα του αγώνα, την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει απαιτητικές ειδικές διαδρομές στην Πελοπόννησο.

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, τα πληρώματα θα αγωνιστούν σε φημισμένες και ιδιαίτερα αγαπητές ειδικές διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας. 

Συνολικά, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 θα περιλαμβάνει περισσότερα από 300 χιλιόμετρα ειδικών διαδρομών.

Όπως και το 2021, επίκεντρο θα είναι η Λαμία και συγκεκριμένα ο χώρος της Πανελλήνιας Έκθεσης (Π.Ε.Λ.), όπου θα στεγάζονται το Αρχηγείο και το Service Park.

Η περίοδος δηλώσεων συμμετοχής θα έχει διάρκεια από τις 8 Ιουλίου έως και τις 5 Αυγούστου (ώρα 22:59), ημέρα που θα δημοσιευτούν το Road Book και ο χάρτης της διαδρομής.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ως μέγιστος αριθμός συμμετοχών έχουν οριστεί οι 65, ενώ όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, “εάν παραληφθούν περισσότερες από 65 συμμετοχές, οι οργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αποφασίσουν ποιους μη FIA οδηγούς θα κάνουν δεκτούς”.

Το Service Park της Λαμίας θα ανοίξει για όλους τους συμμετέχοντες το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, ενώ οι αναγνωρίσεις θα διεξαχθούν στις 4-6 Σεπτεμβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022, η ανανεωμένη ιστοσελίδα όπου μπορείτε να βρείτε το “Rally Guide 1”, θα εμπλουτίζεται με κάθε νέο που αφορά στον αγώνα.

Πηγή: LamiaNow.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button