Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Γκέλα πολλών… ρίχτερ για την Άιντραχτ (vid)

Η ομάδα της Φρανκφούρτης υπέστη την πρώτη της ήττα μέσα στο 2019, στο πρωτάθλημα, αφού η Άουγκσμπουργκ νίκησε 3-1, εκτός έδρας, με τον Ρίχτερ να σκοράρει δυο φορές.

BUNDESLIGA- 29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ-ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ 1-3

ΓΗΠΕΔΟ: COMMERZBANK ARENA

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με την Μπενφίκα, η Άιντραχτ υπέστη μεγάλο σοκ, αφού ηττήθηκε, εντός έδρας, 3-1 από την Άουγκσμπουργκ, η οποία υποχρέωσε την ομάδα της Φρανκφούρτης στην πρώτη της ήττα, μετά από 11 αγωνιστικές! Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μάρκο Ρίχτερ με δυο γκολ.

Δυνατά μπήκε στο ματς η Άιντραχτ και στο 4ο λεπτό ο Γιόβιτς έπιασε τη κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια. Ένα λεπτό αργότερα, εξαιρετική μπαλιά του Χιντερέγκερ στον Κόστιτς, εκείνος βρήκε τον Γιόβιτς και ο Σέρβος έπιασε το σουτ, αλλά ο γκολκίπερ Κόμπελ μάζεψε. Τελικά το γκολ, για την Άιντραχτ, το έβαλε ο Πασιένσια με τον Πορτογάλο να σκοράρει με το κεφάλι, στο 14′, έπειτα από σέντρα του Κόστιτς, για το 1-0 των γηπεδούχων.

Η Άουγκσμπουργκ απείλησε, για πρώτη φορά, στο 28′ με τον Ρίχτερ να δίνει στον Κου, εκείνος να σουτάρει, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ρόντε και κατέληξε στην αγκαλιά του Τραπ. Ωστόσο, στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ολική ανατροπή. Στο 31ο λεπτό, από πάσα του Γκρέγκοριτς, ο Ρίχτερ με πλάτη στην εστία γύρισε και νίκησε τον Τραπ για το 1-1 της Άουγκσμπουργκ.

Στο 37′ η Άιντραχτ απείλησε με τον Γιόβιτς να πιάνει τη κεφαλιά, αλλά ο Κόμπελ απέκρουσε και τρία λεπτά μετά έγινε αναγκαστική αλλαγή. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ρίχτερ “χτύπησε” και πάλι και με εξαιρετικό σουτ νίκησε, για δεύτερη φορά, τον Τραπ, κάνοντας το 1-2 για την Άουγκσμπουργκ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε άσχημα για την Άιντραχτ, αφού στο 47′ ο Ζέλσον Φερνάντες δέχτηκε δεύτερη κίτρινη, αποβλήθηκε και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Σπουδαία ευκαιρία για την Άουγκσμπουργκ στο 59ο λεπτό, καθώς, με εξουδετερωμένο τον Τραπ, ο Κου σε κενή εστία πλάσαρε, αλλά ο Χασέμπε απομάκρυνε πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή.

Η Άουγκσμπουργκ δεν σταμάτησε να ψάχνει για το τρίτο γκολ και στο 68′ ο Ρίχτερ έφτασε κοντά στο χατ τρικ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Με τη συμπλήρωση 70 λεπτών, η Άιντραχτ απείλησε με τον Ρέμπιτς να ετοιμάζεται να σουτάρει, από πλεονεκτική θέση, αλλά τον Κεντίρα να τον σταματάει.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση, άφησαν ανοιχτούς χώρους και στο 83′ η Άουγκσμπουργκ έφτασε και σε τρίτο γκολ. Στα αριστερά, ο Ρίχτερ περνάει υπέροχα τον Τουρέ, η μπάλα φτάνει στον Γκρέγκοριτς που πλάσαρε ιδανικά για το 1-3.
Έτσι η Άουγκσμπουργκ πήρε σπουδαίο διπλό, στο ντεμπούτο του Σμιντ στον πάγκο, και συνεχίζει την μάχη για παραμονή, φτάνοντας στους 28 βαθμούς

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ: Τραπ, Χιντερέγκερ (26′ Εντικά), Χασέμπε, Τουρέ, Ντα Κόστα, Ρόντε (66′ Ντε Γκουζμάν), Φερνάντες, Κόστιτς, Ρέμπιτς, Πασιένσια (54′ Γκατσίνοβιτς), Γιόβιτς

ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ: Κόμπελ (40′ Λουτ), Σμιντ, Γκοουβελέου, Κεντίρα, Σταφυλίδης, Μπάιερ, Χαν, Κου (92′ Γιάνκερ), Γκρέγκοριτς, Ρίχτερ, Φινμπόγκασον (83′ Σίμπερ)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button