Α΄ ΦθιώτιδαςΤοπικό Ποδόσφαιρο

“Έκοψε τη φορά” του Πύρασου ο ΑΟ Στυλίδας! (φωτογραφίες)

Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των αγώνων μπαράζ ανόδου για τη Γ’ Εθνική, ο ΑΟ Στυλίδας πήρε τον πρώτο του βαθμό στο μίνι πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Πύρασο Νέας Αγχιάλου.

Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των αγώνων μπαράζ ανόδου για τη Γ’ Εθνική, ο ΑΟ Στυλίδας πήρε τον πρώτο του βαθμό στο μίνι πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Πύρασο Νέας Αγχιάλου.

Στο 0-0 έμειναν ΑΟ Στυλίδας και Πύρασος Νέας Αγχιάλου, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των αγώνων μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση από την ομάδα του Γιώργου Κυριακίδη, η οποία κατάφερε να περιορίσει τα “όπλα” του Πύρασου και να πάρει τον πρώτο της βαθμό.

Μάλιστα, με την ισοπαλία αυτή η ομάδα του Λιμανιού “έκοψε τη φορά της Ομάδας της Νέας Αγχιάλου η οποία και προερχόταν από δυο συνεχόμενες νίκες.

Το μάτς από το GoalPost.gr:

Με καλό ρυθμό και διάθεση ξεκίνησε η αναμέτρηση στη Στυλίδα, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να φανούν απειλητικές, από νωρίς, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, σε έναν, αντικειμενικά, ιδιαίτερα κακό αγωνιστικό χώρο. Η πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς ήταν για τον Πύρασο, στο όγδοο λεπτό, με την εκτέλεση κόρνερ του Αγιασιώτη να εκμεταλλεύεται ο Οικονόμου, ο οποίος πρόλαβε τον τερματοφύλακα Καρανάσιο στην έξοδό του, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η Στυλίδα απάντησε με ένα σουτ του Κάτζαρη, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, που μπλόκαρε εύκολα ο Κεφαλάς.

Ο Πύρασος, κατά γενική ομολογία, “πατούσε” κάπως καλύτερα στο γήπεδο κι έχασε σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί στο 13ο λεπτό, σε μία φάση “καρμπόν”, με την πρώτη του “επίσκεψη” στα καρέ της Στυλίδας. Στατική φάση, φάουλ αυτήν τη φορά, με εκτελεστή τον Αγιασιώτη, στο δεύτερο δοκάρι ο Οικονόμου δοκίμασε ξανά με κεφαλιά να νικήσει τον Καρανάσιο, με τον πορτιέρε των γηπεδούχων να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Η Στυλίδα επέλεξε να αγωνιστεί χωρίς σκοπιμότητα, κόντρα στον ταχύτατο και ποιοτικό, μεσοεπιθετικά, Πύρασο, οι γραμμές της ήταν μονίμως ψηλά στο γήπεδο, γεγονός που οι Αγχιαλίτες, συχνά-πυκνά, εκμεταλλεύονταν. Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις, στο 18′, οι φιλοξενούμενοι είχαν ακόμα μία “κλασική” ευκαιρία να προηγηθούν στο σκορ. Ο Αραπίτσας βγήκε στην “πλάτη” της άμυνας των γηπεδούχων, κινήθηκε, από πλάγια δεξιά, εντός περιοχής, “σέρβιρε” στον Ζάχο, με τον τελευταίο να φέρνει την μπάλα στο αριστερό και να πλασάρει, σημαδεύοντας εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Καρανάσιου. Στο 21ο λεπτό, η ομάδα του Γιάννη Σιαμέτη είχε ακόμα μία σημαντική φάση για γκολ. Η σέντρα του Παπαδόπουλου, από τα αριστερά, έφερε μία αδράνεια στην αμυντική γραμμή της Στυλίδας, την οποία εκμεταλλεύτηκε ο Αραπίτσας, ο οποίος, “καραδοκώντας” στο δεύτερο δοκάρι, επιχείρησε ένα βολέ από ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση, εντός περιοχής, το οποίο, όμως, πέρασε ψηλά, άουτ.

Ύστερα από αυτό το ολιγόλεπτο “γκάζι” του Πυράσου, με τις διαδοχικές καλές στιγμές του για γκολ, το παιχνίδι ισορρόπησε, με τη Στυλίδα να μην έχει τη διάθεση να πέσει αμαχητί. Στη συνέχεια, λοιπόν, υπήρξαν διαδοχικές, εκατέρωθεν “επισκέψεις” στις δύο περιοχές, οι οποίες, όμως, δεν μετουσιώθηκαν σε κάποια σπουδαία ευκαιρία για κάποιο γκολ.

Στο 35′ οι φιλοξενούμενοι ήταν ξανά αυτοί που σπατάλησαν σπουδαία ευκαιρία να πάρουν “κεφάλι” στο σκορ, ξανά με τον… “κεφαλοσφαιριστή” Οικονόμου. Εκτέλεση κόρνερ του Παπαδόπουλου από τα δεξιά, ο έμπειρος μέσος του Πυράσου πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι γωνία της εστίας του Καρανάσιου, η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα, αλλά αμυντικός της Στυλίδας, με προβολή, έδιωξε την μπάλα, επί της γραμμής.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έχασαν τη δική τους σπουδαία ευκαιρία να προηγηθούν, ξανά από στατική φάση. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους, και από τον Κεφαλά, με τον Μάγιο να κάνει το πλασέ, από το ύψος της μικρής περιοχής, δίνοντας στην μπάλα παράλληλη τροχιά με την εστία, η οποία κατέληξε στην αγκαλιά του Κεφαλά.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο αγωνιστικός προσανατολισμός των δύο ομάδων δεν άλλαξε. Στυλίδα και Πύρασος εξακολουθούσαν να προσπαθούν να δώσουν ρυθμό και ποιότητα στο παιχνίδι, επιχειρώντας, συνεχώς, να προσεγγίσουν τα αντίπαλα καρέ. Ο Πύρασος, στο 51ο λεπτό, ήταν πάλι αυτός που πρώτος σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία για το 0-1. Ο Ροτζέριο έβγαλε την ομάδα του στην κόντρα, από τον άξονα, πάσαρε στον Βλάχο, ο οποίος, στο ύψος της μεγάλης περιοχής, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, έφερε την μπάλα στο δεξί του πόδι και πλάσαρε όμορφα, με τον Καρανάσιο, όμως, ξανά να είναι σε ετοιμότητα και να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, η διάθεση και ο ενθουσιασμός έδιναν, σιγά-σιγά, τη θέση τους στην κόπωση των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Χώροι και προϋποθέσεις συνέχιζαν να εμφανίζονται, οι παίκτες, όμως, δεν είχαν την αρχική “σπιρτάδα” και τα αποθέματα να “κυνηγήσουν” τις φάσεις, αλλά ούτε και το καθαρό μυαλό να επιλέξουν σωστά στην τελική τους προσπάθεια, όπως στο πρώτο μέρος του παιχνιδιού. Η επόμενη καλή στιγμή ήρθε στο 77′ κι ήταν ξανά για την ομάδα του Γιάννη Σιαμέτη. Ο Αγιασιώτης έγινε αποδέκτης της μπάλας στον άξονα, “ζύγισε” τις επιλογές του κι αποφάσισε να εκτελέσει από τα 25 μέτρα, με το σουτ του να είναι δυνατό και προς την εστία του Καρανάσιου, ο οποίος, όμως, πάλι ήταν σε ετοιμότητα, απομακρύνοντας σε κόρνερ.

Από ‘κει και πέρα, δεν υπήρξε τίποτα περαιτέρω αξιοσημείωτο, με τον Πύρασο να φεύγει αήττητος από τη Στυλίδα και να συνεχίζει στα θετικά αποτελέσματα, για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι, στη διαδικασία των μπαράζ ανόδου για τη Γ’ Εθνική.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Στυλίδα: Καρανάσιος, Φλέσσας (81′ Θ. Τσότζορας), Κάτζαρης, Μάγιος, Καββαδίας (67′ Χατζής), Τσιλίκας, Χρ. Βαρυπάτης, Παρλάτζας (90′ Ματόπουλος), Λαμπρόπουλος, Κ. Βαρυπάτης, Ταμπάκης (81′ Γ. Τσότζορας)

Πύρασος: Κεφαλάς, Δημητριάδης, Παπαδόπουλος, Μιχόπουλος, Ρακής, Οικονόμου, Αγιασιώτης, Ροτζέριο (89′ Κατής), Αραπίτσας (84′ Καραγιώργος), Ζάχος (68′ Φουρκιώτης), Βλάχος

Διαβάστε επίσης

Back to top button