Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Η ανατροπή της χρονιάς και το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Σε ένα από τα παιχνίδια που θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια, ο Άρης επικράτησε της ΑΕΚ με 3-2, αν και έχανε ως το 78' με 2-0, και κατάφερε να εξασφαλίσει την έξοδό του στο UEFA Europa Conference League. #slgr #arisfc #aekfc #slgrinterwetten #playoffs

Σε ένα από τα παιχνίδια που θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια, ο Άρης επικράτησε της ΑΕΚ με 3-2, αν και έχανε ως το 78′ με 2-0, και κατάφερε να εξασφαλίσει την έξοδό του στο UEFA Europa Conference League.

Το Σάββατο το “Κλεάνθης Βικελίδης” έζησε μοναδικές ποδοσφαιρικές στιγμές. Η τέταρτη – τουλάχιστον – θέση της βαθμολογίας κατέληξε στον Άρη και η ομάδα της Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά στην ιστορία της θα παίξει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για τέταρτη διαδοχική σεζόν.

Για να φτάσει ωστόσο ο Άρης σε αυτή την επιτυχία, έπρεπε να κερδίσει πολλά ντέρμπι, αφού είχε και πολλές απώλειες με ομάδες που ήταν χαμηλά στη βαθμολογία.

Έτσι ο Άρης κατάφερε στον αγώνα με την ΑΕΚ…

.. να νικήσει για πρώτη φορά οκτώ φορές σε 16 παιχνίδια ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.
… να νικήσει για πρώτη φορά πέντε φορές σε 12 παιχνίδια ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.
… να νικήσει για πρώτη φορά αγώνα με την ΑΕΚ, που βρέθηκε δύο γκολ πίσω στο σκορ.
… να νικήσει την ΑΕΚ σε αγώνα που βρέθηκε πίσω στο σκορ για πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια και για πέμπτη μόλις φορά στην Α’ Εθνική/Super League. Τότε 1 Δεκεμβρίου 1996, Άρης – ΑΕΚ 3-2.
… να νικήσει την ΑΕΚ σε τρία διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος για πρώτη φορά στην ιστορία τους και πρώτη φορά τρεις φορές στην ίδια σεζόν.
… να πετύχει τρία γκολ σε βάρος της ΑΕΚ μετά από 13 και πλέον χρόνια. Από τις 7 Μαΐου 2008, Άρης – ΑΕΚ 4-0.
… να κερδίσει αγώνα που βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια! Ήταν πάλι τελευταία αγωνιστική στις 26 Απριλίου 2009, τότε Άρης – Πανθρακικός 3-2.

Μετά το 78’ πρώτη φορά!

Ακόμη για πρώτη φορά ο Άρης κέρδισε μετά το 78′ αγώνα που έχανε με δύο γκολ και η ΑΕΚ για πρώτη φορά έχασε αγώνα, που ήταν μπροστά στο σκορ με δύο γκολ τόσο αργά.
Είναι μόλις η πέμπτη φορά στην ιστορία της ΑΕΚ στην κατηγορία, που χάνει αγώνα έχοντας προηγηθεί στη διάρκειά του με δύο γκολ. Ποτέ βέβαια μετά το 78’, πάντα οι ανατροπές ξεκινούσαν νωρίτερα. Είχε συμβεί στην ΑΕΚ πάλι…
… στις 28 Μαρτίου 1962 ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-3
… στις 29 Σεπτεμβρίου 1963 Παναθηναϊκός 5-4
… στις 9 Ιανουαρίου 1983 ΑΕΚ – ΟΦΗ 2-3
… στις 10 Νοεμβρίου 2019 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-2

Οι ανατροπές της ΑΕΚ

Ωστόσο το 78ο λεπτό δεν ήταν μόνο στο “Κλεάνθης Βικελίδης” σημείο καμπής. Και στο Ηράκλειο τον περασμένο Σεπτέμβριο η ΑΕΚ δέχτηκε πάλι τρία γκολ από το λεπτό αυτό και ενώ νικούσε με 3-0, ισοφαρίστηκε σε 3-3!

Η ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα έχασε 15 βαθμούς σε αγώνες που ήταν μπροστά στο σκορ. Αναλυτικά:
Με ΟΦΗ εκτός 3-3 (2)
Με Απόλλωνα Σμύρνης εκτός 2-2 (2)
Με ΟΦΗ εντός 1-2 (3)
Με Παναιτωλικό εντός 1-2 (3)
Με ΠΑΟΚ εντός 1-1 (2)
Με ΠΑΟΚ εκτός 1-1 (2)
Με Άρη εκτός 2-3 (3)

Αντίθετα κέρδισε έξι βαθμούς σε αγώνες που ήταν πίσω στο σκορ. Αναλυτικά:
Με Απόλλωνα Σμύρνης εκτός 2-2 (1)
Με ΠΑΣ Γιάννινα εκτός 2-1 (3)
Με Παναθηναϊκό εκτός 1-1 (1)
Με Ολυμπιακό εκτός 1-1 (1)

Διαβάστε επίσης

Back to top button