Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Η 8η αγωνιστική της SuperLeague!(preview-2η ημέρα)

Δύο αναμετρήσεις περιλαμβάνει η σημερινή ημέρα της 8ης αγωνιστικής της SuperLeague.

Δείτε το αναλυτικό preview:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ Γ.Σ.Σ.28 Οκτωβρίου 2018 17:15NS20
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ.ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ28 Οκτωβρίου 2018 19:00ΕΡΤ0
A.E.K.-ΑΡΗΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ28 Οκτωβρίου 2018 19:30NS10

ΑΕΚ – Άρης

Μετά την ήττα από τη Μπάγερν Μονάχου στο Τσάμπιονς Λιγκ, η ΑΕΚ επιστρέφει στο πρωτάθλημα, υποδεχόμενη τον Άρη.

Η πρωταθλήτρια έχει μία νίκη στα τέσσερα τελευταία επίσημα στην έδρα της για όλες τις διοργανώσεις, με τη Λαμία για το Κύπελλο, ενώ δεν κέρδισε το τελευταίο για το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό. Ήταν και η πρώτη εντός έδρας απώλεια μέσα στο 2018 για το πρωτάθλημα Super League Σουρωτή.

Ο Άρης γύρισε στην κατηγορία με φιλοδοξία και οι τρεις πρώτες νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια έφεραν και την αισιοδοξία, αλλά στα τέσσερα επόμενα έχασε τρία και νίκησε ένα.

Η ΑΕΚ έχει καλή παράδοση με τον Άρη έχοντας κερδίσει τα μισά ακριβώς παιχνίδια τους, 54 από τα 108 στη μεγάλη κατηγορία. Ωστόσο έχει μια μόλις νίκη στα πέντε τελευταία.

Σαν γηπεδούχος η ΑΕΚ έχει κερδίσει το 74% των αγώνων τους.

Ο Άρης έχει νικήσει μόνο τρεις φορές την ΑΕΚ στην έδρα της. 1-0 τον Φεβρουάριο του 1989 με φάουλ του Κώστα Οικονομίδη, 1-0 τον Απρίλιο του 2009 με σουτ του Κόκε και 2-1 τον Φεβρουάριο του 2011 με δύο γκολ του Νέτο. Το πρώτο στο “Νίκος Γκούμας” και τα δύο τελευταία στο “Σπύρος Λούης”. Ποτέ δηλαδή δε έχει νικήσει ο Άρης σε επίσκεψή του στην ΑΕΚ στον πρώτο γύρο.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης απέχει μία νίκη από τις 100 στην καριέρα του στη μεγάλη κατηγορία. Και θα προσπαθήσει να τις κάνει 100, απέναντι σε μια ομάδα, τον Άρη, που σε 10 περιπτώσεις που τον έχει αντιμετωπίσει, έχει τρεις νίκες, έξι ισοπαλίες και μια μόνο ήττα.

Η ιστορία τους

Νίκες ΑΕΚ: 54

Ισοπαλίες: 29

Νίκες Άρη: 25

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ

Νίκες ΑΕΚ: 40

Ισοπαλίες: 11

Νίκες Άρη: 3

Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης

Εκεί που ο Αστέρας Τρίπολης στις 6 Μαϊου νικούσε και εξασφάλιζε την ευρωπαϊκή του συμμετοχή για το φετινό Γιουρόπα Λιγκ, στο Αγρίνιο, θα προσπαθήσει να πάρει τον πρώτο βαθμό ή βαθμούς εκτός έδρας και να κυνηγήσει την δεύτερη μόλις στο πρωτάθλημα, για να ανασάνει βαθμολογικά. Με μία νίκη ως τώρα και τέσσερις βαθμούς, η πίεση γίνεται μεγαλύτερη για την ομάδα της Τρίπολης.

Ο Παναιτωλικός έχει ξεκινήσει αρκετά καλά, και μάλιστα μετά την ήττα του στην πρεμιέρα από τον Ατρόμητο, έχει μόλις μια ήττα σε έξι παιχνίδια και καμία στην έδρα του σε τρία. Είναι όγδοος στη βαθμολογία, αλλά αν νικήσει, για μισή ώρα τουλάχιστον μπορεί να βρεθεί τρίτος!

Η σύντομη ιστορία τους στο πρωτάθλημα Super League Σουρωτή ξεκινάει από το 2011, με τη νίκη  του Παναιτωλικού 1-0, χάρη σε γκολ του επαναπατρισθέντα Άγγελου Χαριστέα, που είχε να σκοράρει εννέα χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι αήττητος στα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους, με δύο νίκες και δύο ισοπαλίες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η προσπάθεια των Μοράρ και Μανιά. Ο Μιχάλης Μανιάς θέλει ένα γκολ για να πιάσει στην κορυφή των σκόρερ του Αστέρα Τρίπολης στην κατηγορία τον Ντάνιελ Τσέζαρεκ, ενώ ο Βλαντ Μοράρ ένα για να πιάσει τον δεύτερο Μαρκόφσκι στον ανάλογο πίνακα του Παναιτωλικού.

Η ιστορία τους

Νίκες Παναιτωλικού: 4

Ισοπαλίες: 3

Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 5

Με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό

Νίκες Παναιτωλικού: 3

Ισοπαλίες: 1

Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 2

Πανιώνιος – Ατρόμητος Αθηνών

Τα αθηναϊκά ντέρμπι είχαν πάντα το δικό τους ενδιαφέρον και αυτό ανάμεσα σε Πανιώνιο και Ατρόμητο πολλές συγκινήσεις.

Τον Απρίλιο του 2006 ο Πανιώνιος νικά 3-1 στο Περιστέρι και ξεκινάει ένα ρσερί τριών νικών, που τον κράτησε στην κατηγορία. Ένα χρόνο αργότερα, πάλι στο Περιστέρι, ο Πανιώνιος νικά τον Ατρόμητο, τέσσερα παιχνίδια πριν από το τέλος, για να καταφέρει να μπει στα πλέι οφ.

Και τον Απρίλιο του 2008 το πιο αξιομνημόνευτο παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη. Ο Πανιώνιος διεκδικεί είσοδο στα πλέι οφ, ενώ ο Ατρόμητος μετά από πολύ άσχημη πορεία κινδυνεύει με υποβιβασμό. Ο Περόνε κάνει το 0-1 στο 6′, αλλά δύο γκολ του Χούτου στο δεύτερο ημίχρονο, υποβιβάζουν τον Ατρόμητο και φέρνουν τον Πανιώνιο στα πλέι οφ.

Το σημερινό ντέρμπι βρίσκει τον Ατρόμητο αήττητο και στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Super League Σουρωτή. Έχει χάσει βαθμούς μόνο από την Ξάνθη στην έδρα του και έχει νικήσει και στα πέντε τελευταία. Αν ο Ατρόμητος νικήσει, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του στη μεγάλη κατηγορία, που θα μετράει έξι διαδοχικές νίκες.

Ο Πανιώνιος με τις δύο νίκες του στα τρία τελευταία παιχνίδια, πήρε βαθμολογική ανάσα, αλλά ακόμα δεν έχει μπει σε τροχιά ανάλογη με τις πρόσφατες σεζόν. Βέβαια ως τώρα έχει παίξει με πέντε από τις έξι πρώτες ομάδες της βαθμολογίας και τώρα παίζει και με την έκτη, τον Ατρόμητο. Κάτι που σημαίνει ότι συμπληρώνει ένα δύσκολο πρόγραμμα ως τώρα.

Η ιστορία τους

Νίκες Πανιωνίου: 13

Ισοπαλίες: 7

Νίκες Ατρομήτου: 14

Με γηπεδούχο τον Πανιώνιο

Νίκες Πανιωνίου: 8

Ισοπαλίες: 4

Νίκες Ατρομήτου: 5

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button