Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Ποια θα το σηκώσει; Με την Άστον Βίλα η Σίτι, με τη Γουλβς η Λίβερπουλ

Τελευταία αγωνιστική σήμερα στην Αγγλία! #PremierLeague #Liverpool #ManchesterCity #season2021_2022

Τελευταία αγωνιστική σήμερα στην Αγγλία! Η Μάντσεστερ Σίτι παίζει με τη Άστον Βίλα για να «σφραγίσει» τον φετινό τίτλο, η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει την Λιντς και περιμένει… γκέλα των «Πολιτών» για να πανηγυρίσει αυτή!

Με αρκετές… εκκρεμότητες να απομένουν προς διευθέτηση, ολοκληρώνεται σήμερα (22/5, 18:00) η αγωνιστική περίοδος 2021-22 στην Premier League.

Το πιο ενδιαφέρον «μέτωπο» είναι αυτό της κατάκτησης του τίτλου, με την -πρωταθλήτρια και πρωτοπόρο- Μάντσεστερ Σίτι να βρίσκεται ένα βαθμό μπροστά από τη Λίβερπουλ. Οι «σίτιζενς» υποδέχονται την Άστον Βίλα και χρειάζονται το «τρίποντο» για να στεφθούν πρωταθλητές Αγγλίας για όγδοη φορά στην ιστορία τους. Από την πλευρά τους, οι «ρεντς» φιλοξενούν τη Γουλβς, αλλά, εκτός από δική τους νίκη, χρειάζονται και ένα… δώρο από τους «χωριάτες» του Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος υπήρξε «σημαία» της Λίβερπουλ στην ποδοσφαιρική καριέρα του.

Στη «μάχη» για την ευρωπαϊκή έξοδο, το ζητούμενο είναι η… διανομή των τελευταίων τεσσάρων «εισιτηρίων», τα οποία διεκδικούν ισάριθμες ομάδες. Η Τότεναμ έχει προβάδισμα δύο βαθμών έναντι της Άρσεναλ και ακόμη και με ισοπαλία κόντρα στην -υποβιβασμένη- Νόριτς εξασφαλίζει την τέταρτη θέση και το τελευταίο «εισιτήριο» για τους ομίλους του νέου Champions League. Δεδομένου ότι το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, οι «πετεινοί» υπερτερούν έναντι των «κανονιέρηδων», καθώς έχουν συντελεστή +24 έναντι +9 της ομάδας του Μίκελ Αρτέτα. Στο μεταξύ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναμετράται με την Κρίσταλ Πάλας στο «Σέλχαρστ Παρκ» και χρειάζεται μόνο νίκη για να τερματίσει στις θέσεις που οδηγούν στους ομίλους του Europa League. Και αυτό γιατί από απόσταση δύο βαθμών ακολουθεί η Γουέστ Χαμ, η οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Μπράιτον και έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων (+11 έναντι +1) σε σχέση με τους «κόκκινους διαβόλους».

Τέλος, στο «μέτωπο» της παραμονής, Μπέρνλι και Λιντς θα δώσουν την τελική «μάχη» για να αποφύγουν να ακολουθήσουν τις Νόριτς και Γουότφορντ στην Championship. Οι δύο ομάδες είναι αυτή τη στιγμή ισόβαθμες, ενώ η Μπέρνλι υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων, καθώς έχει συντελεστή -18 έναντι -38 της Λιντς. Οι «κλάρετς» υποδέχονται τη Νιούκαστλ και με νίκη ανανεώνουν την παρουσία τους στα «μεγάλα σαλόνια», ενώ τα «παγώνια» χρειάζονται καλύτερο αποτέλεσμα από την Μπέρνλι, για να την… προσπεράσουν στη βαθμολογία και να τη «ρίξουν» στη Β΄ κατηγορία.

Το πρόγραμμα της 38ης -και τελευταίας- αγωνιστικής στην Premier League (σέντρα σε όλα τα παιχνίδια στις 18:00)

Άρσεναλ-Έβερτον

Μπρέντφορντ-Λιντς

Μπράιτον-Γουέστ Χαμ

Μπέρνλι-Νιούκαστλ

Τσέλσι-Γουότφορντ

Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γ.

Λέστερ-Σαουθάμπτον

Λίβερπουλ-Γουλβς

Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα

Νόριτς-Τότεναμ

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button