Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Οι πλουσιότεροι προπονητές ποδοσφαίρου στον κόσμο!

Είναι γεγονός πως σε υψηλό επίπεδο οι προπονητές ποδοσφαίρου μπορεί να έχουν πολύ μεγαλύτερο μισθό ακόμη και από κορυφαίους παίκτες.

Είναι γεγονός πως σε υψηλό επίπεδο οι προπονητές ποδοσφαίρου μπορεί να έχουν πολύ μεγαλύτερο μισθό ακόμη και από κορυφαίους παίκτες.

Οι πλουσιότεροι προπονητές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο αποκαλύφθηκαν σε μια νέα λίστα. Με βάση τα όσα έχουν κερδίσει ως τώρα στην καριέρα τους στο άθλημα.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα θεωρείται από πολλούς ο καλύτερος προπονητής αυτή τη στιγμή. Οδήγησε τη Μάντσεστερ Σίτι στην κατάκτηση του τρεμπλ πέρσι (Πρέμιερ Λιγκ, Κύπελλο Αγγλίας και Τσάμπιονς Λιγκ).

Ο Γκουαρντιόλα υπέγραψε πέρυσι νέο συμβόλαιο με τη Σίτι, που τον διατηρεί στον σύλλογο τουλάχιστον μέχρι το 2025. Ωστόσο, εξακολουθεί να μην είναι ο πιο πλούσιος προπονητής ποδοσφαίρου στον κόσμο. Για την ακρίβεια, ο Γκουαρντιόλα είναι μόλις τρίτος, μαζί με τον Ζοζέ Μουρίνιο.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Γουέιν Ρούνεϊ. Μετά από την καριέρα ως παίκτης, έχοντας συνδέσει το όνομά του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου έπαιξε 13 χρόνια, είναι πλέον προπονητής και έχει αναλάβει την Μπέρμιγχαμ Σίτι στην Τσάμπιονσιπ. Η ομάδα του δεν έχει πετύχει ακόμη νίκη από τότε που κάθισε στον πάγκο και βρίσκεται στη 18η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι Ζινεντίν Ζιντάν, Αρσέν Βενγκέρ και Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είναι τρεις ανενεργοί προπονητές που επίσης μπήκαν στη λίστα.

Δείτε και τα 10 κορυφαία ονόματα παρακάτω!

Οι 10 πλουσιότεροι προπονητές ποδοσφαίρου παγκοσμίως

1. Γουέιν Ρούνεϊ (Μπέρμιγχαμ Σίτι) – 143 εκατομμύρια €

2. Ντιέγκο Σιμεόνε (Ατλέτικο Μαδρίτης) – 117 εκατομμύρια €

3. Πεπ Γκουαρντιόλα (Μάντσεστερ Σίτι) – 115 εκατομμύρια €

4. Ζοζέ Μουρίνιο (Ρόμα) – 115 εκατομμύρια €

5. Ζινεντίν Ζιντάν (τελευταία στη Ρεάλ Μαδρίτης) – 114 εκατομμύρια €

6. Στίβεν Τζέραρντ (Αλ Ετιφάκ) – 81 εκατομμύρια €

7. Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (τελευταία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) – 64 εκατομμύρια €

8. Κάρλο Αντσελότι (Ρεάλ Μαδρίτης) – 46 εκατομμύρια €

9. Γιούργκεν Κλοπ (Λίβερπουλ) – 45 εκατομμύρια €

10. Αρσέν Βενγκέρ (τελευταία στην Άρσεναλ) – 44 εκατομμύρια €

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button