Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

«Θέμα χρόνου ο Πανιώνιος να γυρίσει στην Α΄Εθνική, Βέροια και Λεβαδειακός έπρεπε να ανέβουν στην Super League»

Ο πρώην προπονητής του Πανιωνίου Βαγγέλης Σταυρακόπουλος μίλησε στο SDNA για την φετινή παρουσία των «κυανέρυθρων» στη Γ΄Εθνική, τα μπαράζ για την άνοδο στην SL2, αλλά και την καθυστέρηση της διεξαγωγής του μπαράζ ανάμεσα στη Βέροια και την Λαμία. #slgr2 #veriafc #lamiafc #levadeiakosfc #μπαράζ #slgr

Ο πρώην προπονητής του Πανιωνίου Βαγγέλης Σταυρακόπουλος μίλησε στο SDNA για την φετινή παρουσία των «κυανέρυθρων» στη Γ΄Εθνική, τα μπαράζ για την άνοδο στην SL2, αλλά και την καθυστέρηση της διεξαγωγής του μπαράζ ανάμεσα στη Βέροια και την Λαμία.

Για δεύτερη σερί χρονιά ο Πανιώνιος αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής. Οι «κυανέρυθροι» άρχισαν την σεζόν με τον Δημήτρη Κοροπούλη στον πάγκο τους, ο οποίος αντικαταστάθηκε στην συνέχεια από τον Βαγγέλη Σταυρακόπουλο, η συνεργασία με τον οποίο ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες.

Ο πρώην προπονητής της ομάδας της Νέας Σμύρνης έκανε στο SDNA τον απολογισμό του Ιστορικού την φετινή σεζόν. Παράλληλα τοποθετήθηκε για την νέα Διοικούσα Επιτροπή, που θα κληθεί να τρέξει το ποδοσφαιρικό τμήμα, το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής και της Super League 2, το μπαράζ της Βέροιας με την Λαμία και την καθυστέρηση όσον αφορά την διεξαγωγή του, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι στο μέλλον ο Πανιώνιος θα γυρίσει στα μεγάλα σαλόνια.

Για την φετινή πορεία του Πανιωνίου: «Στον Πανιώνιο ουσιαστικά είχε δοθεί η πράσινη κάρτα, η wild cart που λέμε για να μπορέσει να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής, αλλά τελευταία στιγμή, δεν μπόρεσε να βρει επενδυτή με αποτέλεσμα να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής. Πέντε μέρες πριν λήξει η προθεσμία, αυτό είχε ως επακόλουθο να ακυρωθούν όλες οι πιθανές μεταγραφές, που είχε κάνει ο Πανιώνιος, για να παίξει στην Super League 2, με αποτέλεσμα να κατέβει να παίξει στη Γ΄Εθνική με την ίδια βάση, τους παίκτες της Κ20 που είχε αγωνιστεί και πέρυσι, αλλά πέρυσι το πρωτάθλημα δεν ήταν Γ΄Εθνικής ήταν Δ΄Εθνικής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, στις πρώτες πέντε αγωνιστικές ο Πανιώνιος να μείνει πίσω στη βαθμολογία γιατί και με την ήττα από τον Άγιο Νικόλαο στην έδρα του και με την ισοπαλία στον Αλμυρό είχε σαν αποτέλεσμα να μείνει -5 και -3 ή -2 νομίζω από τον Άγιο Νικόλαο και τον ΠΑΟ Ρουφ. Γενικώς ξέρεις η ομάδα, δεν είχε χτιστεί σωστά από την αρχή, γιατί έγινε της τελευταίας στιγμής ο σχεδιασμός της ομάδας. Από εκεί και πέρα, από την στιγμή που αναλάβαμε από την 6 αγωνιστική, εγώ θεωρώ ότι κατά γενική ομολογία ότι έγινε εκπληκτική προσπάθεια. Δηλαδή πήγαμε να κάνουμε την απίστευτη ανατροπή και από εκεί που ήμασταν από το -5 από τον Άγιο Νικόλαο, τον αφήσαμε και +10 πίσω. Μαζέψαμε τους ίδιους βαθμούς με τον ΠΑΟ Ρουφ, γιατί και ο ΠΑΟ Ρουφ έκανε εξαιρετική πορεία. Στον β΄ γύρο φαντάσου εμείς κάναμε μια ήττα και μια ισοπαλία, ο ΠΑΟ Ρουφ έκανε δύο ισοπαλίες. Οπότε μπόρεσε ο ΠΑΟ Ρουφ στην κόψη του ξυραφιού πάνω που στα μεταξύ μας παιχνίδια ήταν ισοπαλία, μπόρεσε να πάρει αυτός το εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου».

Για το που πιστεύει ότι χάθηκε η άνοδος…: «Ουσιαστικά η ήττα στο 95΄ από τον Άγιο Νικόλαο ήταν αυτή, που στοίχισε στον Πανιώνιο. Σου ξαναλέω εμείς κάναμε μια ήττα και μια ισοπαλία με τον ΠΑΟ Ρουφ και ο ΠΑΟ Ρουφ έκανε δύο ισοπαλίες, οπότε η διαφορά μας είναι αυτή. Η ήττα στο 95΄ από τον Άγιο Νικόλαο νομίζω ήταν το κομβικό σημείο, στο οποίο δεν μπορέσαμε να κάνουμε την πλήρη ανατροπή να περάσουμε τον ΠΑΟ Ρουφ, γιατί και ο ΠΑΟ Ρουφ έκανε εξαιρετική πορεία. Σε όλο τον δεύτερο γύρο ήταν αήττητος. Είχε μόλις δύο ισοπαλίες. Μία με εμάς και μία με τον Γιούχτα».

Για τον τερματισμό της συνεργασίας του με τους «κυανέρυθρους»: «Ουσιαστικά αυτό προέκυψε την τελευταία εβδομάδα. Η ομάδα είναι στα χέρια του Ερασιτέχνη. Ουσιαστικά οι συζητήσεις και η συμφωνία που είχα κάνει εγώ, με την προηγούμενη Διοικούσα Επιτροπή, που αποτελούταν από τον κύριο Σκούρα, τον κύριο Κωσταρίδη και τον κύριο Βανδώρο, από την στιγμή που αυτοί αποχώρησαν για να αναλάβει αρχικά ο Ερασιτέχνης και στην συνέχεια να βγει νέα Διοικούσα Επιτροπή κάναμε μια συζήτηση. Δεν έχουν καταλήξει αυτοί στο διοικητικό σχήμα, δεν λαμβάνουν μέρος σε αυτή την Διοικούσα Επιτροπή, ούτε ο κύριος Σκούρας, ούτε ο κύριος Κωσταρίδης, ούτε ο κύριος Βανδώρος με τους οποίους εγώ είχα κάνει την συμφωνία. Οπότε αποφασίσαμε πολύ φιλικά και μετά την πολύ άψογη συνεργασία που είχαμε να ολοκληρωθεί η συνεργασία μας».

Για τη νέα διοίκηση που θα αναλάβει να τρέξει το ποδοσφαιρικό τμήμα: «Έχω την εντύπωση, πως ακόμα δεν έχει αποφασιστεί πιο θα είναι το διοικητικό σχήμα. Δηλαδή αυτή τη στιγμή είναι ο Ερασιτέχνης, καθώς η ομάδα ανήκει σε αυτόν. Δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής κάποιος επενδυτής. Ο Ερασιτέχνης είναι αυτός, που θα αποφασίσει ποια θα είναι η τύχη της ομάδας. Αυτό είναι υπεύθυνος για να βγάλει τη νέα Διοικούσα Επιτροπή. Πιστεύω ότι μέχρι τέλος Μαΐου, αρχές Ιουνίου, θα υπάρχει ένα αίσιο τέλος από ποια άτομα, θα απαρτιστεί η νέα Διοικούσα Επιτροπή».

Για το αν τη νέα χρονιά ο Πανιώνιος μπορεί να τα καταφέρει και να πάρει την άνοδο: «Νομίζω ότι είναι αυτοσκοπός η άνοδος για τον Πανιώνιο. Το πιο κομβικό κομμάτι για τον Πανιώνιο όμως είναι να βρεθεί ένας άνθρωπος, ο οποίος να εξασφαλίσει την επόμενη μέρα για τον Πανιώνιο. Δηλαδή τι εννοώ. Σίγουρα ο πρώτος στόχος είναι η άνοδος του Πανιωνίου, από το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής στην Super League 2. Από εκεί και πέρα όμως, θα πρέπει να βρεθεί ένας άνθρωπος, που να ρυθμίσει τα χρέη, για να μπορέσει να έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Πανιώνιος, ακόμα και αν βγει πρώτος και ανέβει για την Super League 2 και νομίζω ότι όλες οι προσπάθειες της Διοικούσας Επιτροπής είναι στο να βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο, ώστε να εξασφαλίσει την άνοδο του χρόνου ο Πανιώνιος, αλλά και να εξασφαλίσει την επόμενη μέρα που θα είναι στην Super League 2. Νομίζω το πιο μεγάλο στοίχημα και η πιο μεγάλη πρόκληση για τον Πανιώνιο είναι η εύρεση αυτού του επενδυτή».

Για το αν ο ίδιος έχει προτάσεις στα χέρια του από ομάδες για τη νέα σεζόν…: «Αμέσως με την λύση της συνεργασίας μου με τον Πανιώνιο είχα μια πολύ σοβαρή πρόταση, από μια μεγάλη ομάδα της Γ΄Εθνικής… Απλώς το γεγονός, ότι έλειπα στην Ιταλία, για να μπορέσω να παρακολουθήσω την Λάτσιο και όλα αυτά, δεν ήταν εύκολο για εμένα, να γυρίσω άμεσα Αθήνα, για να μπορέσω να αναλάβω την ομάδα για τους αγώνες μπαράζ. Από εκεί και πέρα περιμένω την λήξη των αγώνων μπαράζ, να ξεκινήσω κάποιες συζητήσεις με κάποιες ομάδες και να δούμε ποια θα είναι η καλύτερη προοπτική για το μέλλον μου».

Για τα μπαράζ ανόδου στην SL2 και ποιες ομάδες πιστεύει ότι θα πάρουν την άνοδο: «Σίγουρα τον πρώτο λόγο, με βάση την βαθμολογία, μετά από τις τρεις αγωνιστικές έχει ο Αγροτικός Αστέρας και η Παναχαϊκή και ακολουθεί ο ΠΑΟ Ρουφ, που θα κάνει το ρεπό του. Αυτή τη στιγμή είναι οι τρεις ομάδες που έχουν βάση της βαθμολογίας, αλλά και της εικόνας που έχουν δείξει στις πρώτες τρεις αγωνιστικές είναι οι ομάδες που έχουν σαφές προβάδισμα. Ωστόσο, δεν πρέπει να αποκλείουμε καμία ανατροπή. Νομίζω ότι το εισιτήριο για την τέταρτη ομάδα, θα κριθεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική, ανάμεσα σε Ηλιούπολη, Προοδευτική και Μακεδονικό. Αλλά θεωρώ ότι σαφές προβάδισμα έχει ο Αγροτικός Αστέρας και η Παναχαϊκή. Είναι με το μισό πόδι στην Super League 2. Ακολουθεί ο ΠΑΟ Ρουφ που έχει και καλό πρόγραμμα και έχει ήδη εξασφαλίσει 6 πολύτιμους βαθμούς…».

Για το αν πιστεύει ότι ο Πανιώνιος, τα καταφέρει και μπει στον σωστό δρόμο, μέσα στα επόμενα χρόνια μπορεί να επιστρέψει στην Α΄Εθνική: «Ο Πανιώνιος νομοτελειακά η θέση του είναι στην Α΄ Εθνική. Είναι η πιο ιστορική ομάδα της Α΄ Εθνικής. Είναι μια ομάδα, η οποία έχει από τις περισσότερες συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α΄Εθνικής. Είναι μια ομάδα που έχει πολύ κόσμο, που τον ακολουθεί. Αν βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο, που θα πιστέψει στο όραμα αυτό του Πανιωνίου και μπορέσει και ρυθμίσει τα χρέη νομίζω είναι θέμα χρόνου ο Πανιώνιος να γυρίσει στην Α΄Εθνική που είναι και η θέση του νομοτελειακά. Είναι θέμα του κατάλληλου προσώπου, που θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος των χρεών».

Για την καθυστέρηση που υπάρχει στο μπαράζ που είναι να δώσει η Βέροια με τον 13ο της Super League: «Αν σε κάτι υπολείπεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτό είναι το θέμα της οργάνωσης στην διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Δεν νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά, που το συναντάμε αυτό. Συνεχώς και στην Α΄ και στην Β΄ και στην Γ΄Εθνική κάτι αντίστοιχο συναντάμε. Ακόμα και τα μπαράζ της Γ΄Εθνικής, πάλι με καθυστέρηση ξεκίνησαν λόγω των εφέσεων του Μακεδονικού. Αν με ρωτάς την προσωπική μου γνώμη, θα έπρεπε να ανέβουν και οι δύο ομάδες και η Βέροια και ο Λεβαδειακός, γιατί λέμε για έναν μαραθώνιο πρωταθλήματος που έπαιξαν 34 αγωνιστικές, να τερματίζουν πρώτοι και να μην μπορούν να ανέβουν στην Α΄Εθνική, να ανεβαίνει μία από τις δύο ομάδες. Αυτή η καθυστέρηση τώρα που γίνεται μεταξύ Βέροιας και Λαμίας για το μπαράζ, με όλες αυτές τις ενστάσεις θεωρώ ότι μόνο κακό κάνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μόνο κακό κάνουν στους ανθρώπους που θέλουν να επενδύσουν σοβαρά στις ελληνικές ομάδες και μόνο κακό κάνουν και στην ακεραιότητα των πρωταθλημάτων και στην αξιοπιστία της Super League 1 σαν πρωτάθλημα».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Super League 2 αλλά και τον μεγάλο αριθμό ομάδων που πήραν μέρος σε αυτό…: «Η αλήθεια είναι ότι όσο περισσότερες ομάδες συμμετέχουν σε ένα πρωτάθλημα της Super League 2, που ήταν δύο όμιλοι από 18 ομάδες και από την στιγμή που δεν υπάρχουν πόροι και βοήθεια από την Πολιτεία, γιατί όλες οι ομάδες και στους δύο ομίλους αντιμετώπισαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, λόγω της μη επιχορήγησης από το κράτος σε αυτά που τους είχαν υποσχεθεί με αποτέλεσμα τα 2/3 των ομάδων και από τους δύο ομίλους να αντιμετωπίσουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα μέχρι τον Ιανουάριο και με τις αδειοδοτήσεις και με τις μεταγραφές παικτών, τα δικαιώματα που είχαν και με την δυσκολία των μετακινήσεων, που είχαν οι ομάδες, γιατί τα έξοδα καλυπτόντουσαν αποκλειστικά από τους προέδρους των ομάδων. Νομίζω ότι αυτό σίγουρα, δεν βοηθάει και την αξιοπιστία του πρωταθλήματος, γιατί όπως βλέπεις κι εσύ και έχεις και εμπειρία βγαίνουν πολλά στην επιφάνεια. Πολλές ομάδες, για να μπορέσουν να επιβιώσουν έχουν παίκτες και προπονητές που είναι απλήρωτοι, τόσο πολύ καιρό που τίθεται και θέμα επιβίωσης και εγκυμονούν και πολλοί άλλοι κίνδυνοι, που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια και νομίζω ότι αυτό, μόνο καλό δεν έκανε στην αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Τώρα αν η Πολιτεία είχε ανταποκριθεί πλήρως σε αυτά που είχε εξαγγείλει στις ομάδες, σίγουρα θα βλέπαμε ένα πολύ πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και στους δύο ομίλους και σίγουρα θα ήταν πολύ ενδιαφέρον , το πρωτάθλημα της Super League 2 ακόμα και αν είχαμε 18 ομάδες. Αν όμως δεν μπορεί η Πολιτεία να εξασφαλίσει αυτά τα έσοδα, τότε ίσως είναι προτιμότερο να συμμετέχουν λιγότερες ομάδες στο πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής και το γεγονός ότι του χρόνου, αυτό θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο γιατί θα είναι σε 4 ομίλους…: «Το φετινό πρωτάθλημα ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό γιατί, σε σχέση με πέρυσι μιλάμε για πρωτάθλημα Γ΄Εθνική. Πέρυσι ήταν πρωτάθλημα Δ΄Εθνικής γιατί υπήρχε και η Football League σαν κατηγορία συμμετείχαν πολλοί παίκτες από την Super League 2, επειδή δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στην Super League 2, γιατί οι περισσότερες ομάδες δεν μπορούσαν να κάνουν μεταγραφές άνω των 25 ετών. Οπότε οι περισσότεροι παίκτες δέχτηκαν να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής. Είχαμε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, σχεδόν σε όλους τους ομίλους και νομίζω ότι το διαπιστώνουμε και τώρα και στην διαδικασία των μπαράζ. Το πρωτάθλημα του χρόνου θεωρώ ότι θα έχει απίστευτο βαθμό δυσκολίας. Για δύο λόγους. Ο ένας λόγος είναι γιατί θα υπάρχουν μόνο τέσσερις όμιλοι, από 18 ομάδες και θα πέφτουν και αρκετές ομάδες και μόνο μία ομάδα, θα μπορεί να παίρνει το εισιτήριο για την άνοδο, το οποίο αυτό σημαίνει ότι αναγκαστικά οι ομάδες, θα πρέπει να έχουν πολύ μεγαλύτερα μπάτζετ και πολύ μεγαλύτερο βάθος παικτών, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στον μαραθώνιο αυτό του πρωταθλήματος. Φαντάσου φέτος ότι ο όμιλος μας είχε μόλις 10 ομάδες, οπότε προβλέπεται του χρόνου, το πρωτάθλημα της Γ΄Εθνικής να είναι συναρπαστικό, για αυτές τις ομάδες όμως που θα έχουν καταφέρει να έχουν ένα σημαντικό μπάτζετ και ένα βάθος στο ρόστερ παικτών, που θα μπορέσουν να έχουν διάρκεια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button