Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Τσέλσι: Με νέο ιδιοκτήτη, με νέους μεταγραφικούς στόχους και αυξημένο μεταγραφικό μπάτζετ!

Στα χέρια του Τοντ Μπόλι και με τη βούλα η Τσέλσι. Τι μεταγραφές έπονται και ποιο θα είναι το πλάνο. #PremierLeague #Chelsea #μεταγραφές

Στα χέρια του Τοντ Μπόλι και με τη βούλα η Τσέλσι. Τι μεταγραφές έπονται και ποιο θα είναι το πλάνο.

Η Τσέλσι άλλαξε σελίδα και επίσημα. Η πώλησή της εγκρίθηκε από όλες τις αρχές και η εποχή του Ρομάν Αμπράμοβιτς έλαβε τέλος. Ξεκινάει αυτή του Τοντ Μπόλι.

Με μία μακροσκελέστατη ανακοίνωση η Τσέλσι επιβεβαίωσε πως το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του κλαμπ άλλαξε χέρια. Μετά από 19 χρόνια ο Ρομάν Αμπράμοβιτς αποχωρεί λόγω όσων έγιναν με την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία. Περισσότερες από 250 κρούσεις έγιναν για την αγορά της Τσέλσι και περισσότερα από 100 άτομα και funds, ενώ 32 έκλεισαν 32 συμφωνίες εμπιστευτικότητας. Τελικά προκρίθηκαν 12 προσφορές. Εξ αυτών τέσσερις «πέρασαν» στην επόμενη φάση και στο τέλος τρεις ήταν οι πλειοδότες.

Νικητής σε αυτή τη μάχη βγήκε ο Τοντ Μπόλι και η Clearlake Capital. Οι Λονδρέζοι μπαίνουν έτσι σε μία νέα φάση στην ιστορία τους. Το πού θα βγάλει αυτή, θα φανεί. Η προηγούμενη, πάντως, ήταν η πιο επιτυχημένη περίοδος του συλλόγου.

Ανεβαίνει το μπάτζετ στην Τσέλσι

Εν τω μεταξύ, μπορεί για την αγορά της Τσέλσι να δαπανήθηκαν 4.25 δισ. λίρες, αλλά οι νέοι ιδιοκτήτες δεν σταματούν εδώ. Υπάρχει μία πληροφορία πως θα δώσουν ένα ποσό της τάξης των 200.000.000 λιρών για μεταγραφές.

Κάποιες φορές, βέβαια, τέτοια ρεπορτάζ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Λέγεται, πάντως, πως η διάθεση των «μπλε» είναι να ανταγωνιστούν Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ. Θα ακολουθήσουν και το δικό τους πλάνο. Την ομάδα, δηλαδή, θα τη χτίζει ο προπονητής με τα δικά του «θέλω». Συνεπώς, είναι στο χέρι του Τόμας Τούχελ να πάρει τους παίκτες που εκείνος κρίνει ότι κάνουν για το ποδόσφαιρο που θα παίξει.

Οι πρώτοι μεταγραφικοί στόχοι

Δεν άργησαν να βγουν και οι κάποιοι μεταγραφικοί στόχοι. Πρώτος όλων ο Ζιλ Κουντέ. Το συγκεκριμένο όνομα δεν είναι νέο. Από πέρυσι παλεύει να τον κάνει δικό της η Τσέλσι. Δεδομένου ότι η Σεβίλλη βρίσκεται σε δύσκολη θέση οικονομικά, το πιο πιθανό είναι να τον πουλήσει. Κάτι αντίστοιχο έκανε και με τον Ντιέγκο Κάρλος, που πάει στην Άστον Βίλα. Οι επαφές προσεχώς θα ενταθούν.

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έφυγε, ο Αντρέας Κρίστενσεν το ίδιο, ενώ είναι ανοιχτό και το θέμα του Θέσαρ Αθπιλικουέτα. Θα χρειαστεί, επομένως, και άλλος στόπερ. Μία περίπτωση που εξετάζεται είναι ο Γιόσκο Γκβάρντιολ. Ο Κροάτης αγωνίζεται στη Λειψία και έχει προσελκύσει αρκετά βλέμματα πάνω του. Το ποσό που χρειάζεται να διατεθεί είναι σημαντικό. Ωστόσο, υπάρχει η σχετική διάθεση.

Επίσης, ψηλά στη λίστα βρίσκεται ο Ντέκλαν Ράις (σ.σ. φίλος των «μπλε» και κολλητός του Μέισον Μάουντ). Ο χαφ της Γουέστ Χαμ έκανε τρομερή σεζόν φέτος. Με τους Ζορζίνιο και Ενγκολό Καντέ να έχουν μεγαλώσει και να μπαίνουν στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους, αναμενόμενο είναι να κινούνται οι «μπλε» για χαφ. Έστω και εάν υπάρχει πλέον ένας ποδοσφαιριστής που λογίζεται ως μεταγραφή, ο Κόνορ Γκάλαχερ.

Τέλος, ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα πως ο Ρομέλου Λουκάκου θα παραμείνει στο Λονδίνο. Έχει τάσεις φυγής και η Ίντερ είναι μία επιλογή. Σε περίπτωση πώλησής του η Τσέλσι θα ψαχτεί για τον αντικαταστάτη του. Υπάρχει μία φημολογία για τον Κριστοφέρ Ενκουκού. Ωστόσο, η Λειψία έχει ξεκαθαρίσει πως δεν επιθυμεί να τον πουλήσει αυτό το καλοκαίρι, ενώ είναι πολλές ακόμη οι ομάδες που έχουν συνδεθεί με τον κορυφαίο παίκτη της Bundesliga για φέτος.

Διαβάστε επίσης

Back to top button