Άλλα αθλήματα

Ο βασιλιάς Ράφα ξανά στο θρόνο του!

Ο Ναδάλ είναι ένας μύθος και είναι και πάλι εδώ. Πολλοί τον θεώρησαν ξεπερασμένο, άλλοι τόσοι βιάστηκαν να τον «τελειώσουν» αλλά ο Ισπανός επέστρεψε σε top επίπεδο μετά από τρία χρόνια και στο αγαπημένος του Roland Garros έκανε πραγματικό πάρτι.

Ο διαστημικός Ναδάλ κέρδισε με 3-0 σετ στον μεγάλο τελικό τον Σταν Βαβρίνκα σε ένα ματς που δεν απειλήθηκε στο ελάχιστο. Πίεσε από την αρχή τον Ελβετό και δεν του άφησε περιθώριο αντίδρασης σε κανένα σημείο.

Ο Ισπανός έφτασε έτσι τα 10 τρόπαια στο γαλλικό τουρνουά και τα 15 Γκραντ Σλαμ συνολικά και πλέον ακολουθεί τον Ρότζερ Φέντερερ που έχει 18 Γκραντ Σλαμ.

Και όλα αυτά μετά από πολλούς τραυματισμούς που τον είχαν φέρει στο κατώφλι της απόσυρσης.

Το ματς:

Ο Ναδάλ ξεκίνησε πολύ εκρηκτικά, πίεσε στο τον Βαβρίνκα στο service και πήρε πανεύκολα το πρώτο game με 45-0, αλλά ο Ελβετός απάντησε με 45-15 στο επόμενο game πετυχαίνοντας μάλιστα και τον πρώτο άσο του αγώνα. Ο Βαβρίνκα δυσκόλεψε τον Ισπανό στο 3 game αλλά ο Ναδάλ το πήρε με avantage κάνοντας το 2-1 ενώ ακολούθησε ένα πολύ σκληρό μεγάλο game με τον Βαβρίνκα να κερδίσει κι εκείνος με avantage και ο Ναδάλ στη συνέχεια έκανε σχετικά εύκολα το 3-2 (45-30). Μάλιστα ακολούθησε break του Ναδάλ που έκανε το 4-2 κόντρα στον Βαβρίνκα ο οποίος είχε πολλά λάθη σε εκείνος το σημείο. Έτσι ο Ναδάλ ανέβηκε κι άλλο, πίεσε κι έφτασε πολύ άνετα στο 5-2. Ο Βαβρίνκα δεν ήταν καθόλου καλός με τον Ισπανό να κάνει νέο break και μαζί το 6-2 κατακτώντας το πρώτο σετ.

Το ίδιο σκηνικό και στην έναρξη του 2ου σετ με τον Ναδάλ να νικά σε 5 λεπτά στο πρώτο game ενώ ο Βαβρίνκα συνέχισε τα αβίαστα λάθη, έχασε την ψυχραιμία του και επέτρεψε στον Ισπανό να πραγματοποιήσει το 3ο του break και να κάνει το 2-0 (45-0)!

Ο Βαβρίνκα ήταν εκτός τόπου και χρόνου και εμφάνιζε σημάδια αγωνιστικής αποσύνθεσης με αποτέλεσμα ο Ναδάλ να κάνει πάρτι. Ο  Ισπανός έκανε το 3-0 και στο επόμενο game ο Βαβρίνκα έδειξε σημάδια ανάκαμψης καθώς το πήρε με 45-15 και περνώντας μερικούς όμορφους πόντους. Ωστόσο ο Ναδάλ έκανε το 4-1 στο δικό του service με τον Ελβετό να μειώνει στη συνέχεια σε 4-2. Ο Ναδάλ έκανε με συνοπτικές διαδικασίες το 5-2 (45-0) ενώ ο Βαβρίνκα μείωσε σε 5-3 στη συνέχεια αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό με τον Ναδάλ να τον πηγαίνει στο set ball και τον Ελβετό να ξεσπά στη ρακέτα του την οποία έκανε κομμάτια. Έτσι ο Ναδάλ κέρδισε και το 2ο σετ με 6-3 με συνοπτικές διαδικασίες.

Στο 3ο σετ δεν άλλαξε κάτι με τον Ναδάλ να κάνει τα 1-0 σε 4 μόλις λεπτά  Και μάλιστα με break ενώ ακόμη πιο εύκολα ήρθε το 2-0. Ο Βαβρίνκα μείωσε σε 2-1 υπερασπιζόμενος το 2ο service του στο 3ο σετ ενώ στη συνέχεια άγγιξε το break αλλά και πάλι ο Ναδάλ έμεινε ψύχραιμος και έκανε το 3-1 με avantage. Το επόμενο game ήταν το εντυπωσιακότερο του αγώνα με τον  Ναδάλ να κάνει το break τελικά και να βρίσκεται μπροστά με 4-1. Ο Ισπανός έκανε πανεύκολα το 5-1 σερβίροντας και στο τελευταίο σετ έκανε νέο break και με στυλ έκανε το 6-1 και το 3-0 στα σετ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button