Τοπικά Σπορ

1o Sterea Run – Ληλάντιος Ημιμαραθώνιος (φωτογραφίες)

Με περισσότερες από 500 συμμετοχές, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο δεύτερος από τους πέντε αγώνες που διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο του 1ου Sterea Run, την Κυριακή 5 Ιουνίου στην Ερέτρια και την Χαλκίδα.   

Με περισσότερες από 500 συμμετοχές, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο δεύτερος από τους πέντε αγώνες που διοργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο του 1ου Sterea Run, την Κυριακή 5 Ιουνίου στην Ερέτρια και την Χαλκίδα.

Ο αγώνας περιλάμβανε τον Ληλάντιο Ημιμαραθώνιο 21 χλμ. από την Ερέτρια στην Χαλκίδα, σκυταλοδρομία 2 x 10 χλμ. και τις διαδρομές των 5 χλμ. στο κέντρο της πόλης της Χαλκίδας και των 1000 μ στην Ερέτρια.

Όλες μαζί οι διαδρομές συνέθεσαν το παζλ ενός απαιτητικού αλλά ταυτόχρονα από όλες τις απόψεις εντυπωσιακού αγώνα, τον οποίο Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Σύλλογος Δρομέων Ευβοίας και ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας εμπνεύστηκαν, σχεδίασαν  και υλοποίησαν για επαγγελματίες αθλητές, ερασιτέχνες δρομείς αλλά και παιδιά.

Συμμετείχαν συνολικά 500 δρομείς και διακρίθηκαν ανά κατηγορία οι εξής:

21 χλμ. Αντρών

  1. Γιάννης Ηλίας
  2. Πρόδρομος Παρούτογλου
  3. Γιώργος Γρηγορίου

21 χλμ. Γυναικών

  1. Νεκταρία Μπούτση
  2. Κωνσταντίνα Σταυροπούλου
  3. Ελένη Φωτοπούλου

5 χλμ. Αντρών

  1. Αναστάσιος Τσεκούρας
  2. Παύλος Βέργος
  3. Κωνσταντίνος Ζάχος

5 χλμ. γυναικών

  1. Αντωνία Τσάπαλη
  2. Καραμπέτσου Ελένη
  3. Αντωνία Δέδε

Σκυτάλη αντρών

  1. Γιάννης Βαφειάδης & Μιχαήλ Πουζάνοβ
  2. Γιάννης Πετρόπουλος & Βασίλης Σμπιλίρης
  3. Βαγγέλης Μούτσης & Δημήτρης Ταγκής

Σκυτάλη Γυναικών

  1. Νίκη Σαρτζετάκη & Φανή Τσαγκούλη

Σκυτάλη Μεικτή

  1. Δημήτρης Ελευθερίου & Νατάσα Σπανού
  2. Ανδριανή Κούλη & Βασίλης Τσιμόγιαννης
  3. Μαρία Μαλάι & Γιάννης Νετζίπης

Εξαιρετική ήταν η υποστήριξη του αγώνα και η τήρηση των έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από την Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας και το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας.

Ambassador του αγώνα ήταν η Χαλκιδέα Πρωταθλήτρια Αναστασία Μαρινάκου, Πανελληνιονίκης στα 1.500, στα 3.000, στα 5.000 μ και νικήτρια παράλληλα του Μαραθωνίου Αθήνας στα 5.000 και 10.000 μέτρα, ενώ την παρουσίαση ανέλαβε ο δημοφιλής τραγουδιστής και παρουσιαστής   Κώστας Μαρτάκης.

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, o Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού, Αθλητισμού & Εθελοντισμού Ηλίας Μπουρμάς, δήλωσε σχετικά: «Οι συμμετοχές, τα σχόλια, οι κριτικές, ο τρόπος που με το καλημέρα αγκαλιάσετε το Sterea Run , αποτελεί την μεγαλύτερη ικανοποίηση αλλά και μια πολύτιμη παρακαταθήκη για έναν αγώνα που ήρθε για να μείνει, όπως με τον δικό σας ξεχωριστό τρόπο μας ζητήσατε 500 και πλέον συμμετέχοντες, 5 έως 91 ετών, από όλα τα μέρη της Ελλάδας, μαζί με τους 190 συγκλονιστικούς εθελοντές που ήταν από την Ερέτρια έως την Χαλκίδα δίπλα σας.

Με την θετική ενέργεια που εσείς μας τροφοδοτήσατε, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον επόμενο χρόνο, εδώ στην Εύβοια, ενώ ταυτόχρονα σας προσκαλούμε να απολαύσουμε μαζί, το 3ο και το 4ο μέρος του 1ου Sterea Run, στις 2 Ιουλίου στην Βοιωτία και την μοναδική Λιβαδειά, και στις 16 Ιουλίου στην Ευρυτανία και το μαγικό Καρπενήσι».

Διαβάστε επίσης

Back to top button