Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Βοσνιάδης για Super League: Αν θέλουν λιγότερες ομάδες οι μεγάλοι ας παίζουν μόνοι τους

Απάντησε στις δηλώσεις του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία, Πανουργιά Παπαϊωάννου, ο προπονητής της Νίκης Βόλου Αλέκος Βοσνιάδης. #slgr2 #niki_volou #Βοσνιάδης #slgr #lamiafc #ομάδες

Απάντησε στις δηλώσεις του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία, Πανουργιά Παπαϊωάννου, ο προπονητής της Νίκης Βόλου Αλέκος Βοσνιάδης. #slgr2 #niki_volou #Βοσνιάδης #slgr #lamiafc #ομάδες

Super League με 16 ομάδες και Super League 2 με 16-18 ζήτησε ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Αλέκος Βοσνιάδης.

Ο προπονητής της Νίκης Βόλου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Ο κόσμος των Σπορ» στην ΕΡΤ3 και δήλωσε, αναφορικά με την τοποθέτηση του Πανουργιά Παπαϊωάννου:

«Είναι ο αριθμός των ομάδων που πρέπει να φτάσουμε. Για μείωση ομάδων, ας κάτσουν να παίζουν μόνοι τους οι μεγάλοι και ας αφήσουν τους άλλους να παίζουν σε πρωταθλήματα για να περνά η ώρα. Είναι ξεκάθαρο, πρέπει ν’ ανέβουν παραπάνω ομάδες, ν’ ανοίξει το ποδόσφαιρο και στην επαρχία. Είδαμε και στο παιχνίδι της Εθνικής πόσο διψά ο κόσμος της επαρχίας να βλέπει τέτοια παιχνίδια. Έχουμε βαρεθεί το τελευταίο διάστημα να βλέπουμε παιχνίδια στη μεγάλη κατηγορία με 1.000 και κάτω φιλάθλους.

Κάποια στιγμή αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται για την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου πρέπει να πάρουν αποφάσεις. Ο κόσμος κουράστηκε να βλέπει το ίδιο και το ίδιο. Μπήκαμε σε διαδικασία να παίζουμε πλέι οφ για να παίζουν οι «μεγάλοι» περισσότερα παιχνίδια μεταξύ τους, αλλά δεν «περπάτησε» καθόλου. Βλέπαμε άδεια γήπεδα σε παιχνίδια όπως ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, Άρης – ΠΑΟΚ. Ο κόσμος κουράστηκε από τις πολλές επαναλήψεις.

Ένα πρωτάθλημα με περισσότερες ομάδες, γιατί τα πλέι οφ δεν βοηθούν το πρωτάθλημα της παραπάνω κατηγορίας. Να πάρουν ό,τι δικαιούνται και οι ομάδες της Super League 2. Δεν υπάρχει πουθενά πρωτάθλημα αν ασχολείσαι μόνο με την πάνω κατηγορία. Super League χωρίς Super League 2 δυνατή και ανταγωνιστική δεν γίνεται. Πολύ λίγοι Έλληνες ποδοσφαιριστές στη Super League. Η Super League 2 είναι μια διέξοδος για όλους αυτούς.

Πρέπει να προσεχθεί το πρωτάθλημα, να παρθούν μέτρα για να μην μπαίνει ο καθένας σε επαγγελματικά πρωταθλήματα και δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί. Να μπορούν να παίξουν οι υγιείς ομάδες. Και κάποια στιγμή 16-18 ομάδες στη Super League 2 υγιείς κι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα για να μπορούν όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές να βρουν διέξοδο στην παραπάνω κατηγορία.

Βλέπουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα αγώνες χωρίς Έλληνα παίκτη. Τα παιδιά που έχουν βρει διέξοδο στο εξωτερικό είναι και σε καλή κατάσταση, έχουν παραστάσεις από πιο ποιοτικά και ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Γιατί να χάσουμε την ευκαιρία να έχουμε περισσότερα Ελληνόπουλα που παίζουν στα δικά μας πρωταθλήματα; Δεν είναι κακό να υπάρχουν πολλοί Έλληνες στον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και ο κάθε ομοσπονδιακός προπονητής να μπορεί να επιλέξει από μία μεγαλύτερη δεξαμενή παικτών».

Για τη Νίκη Βόλου είπε:

«Η Νίκη Βόλου έχει αλλάξει επίπεδο. Ήρθε μια διοίκηση που ηρέμησε την ομάδα. Από το 2014 και μετά ταλαιπωρήθηκε πολύ. Μια ομάδα με πολύ δυναμική, πολύ κόσμο. Μας κάνει αισιόδοξους η όλη κατάσταση και το κυριότερο χρόνο με τον χρόνο να επανέλθει σε κορυφαίο επίπεδο. Μια ομάδα με έντονο ελληνικό στοιχείο. Εκεί θα πατήσουμε πάλι. Υπάρχει ένας κορμός από την προηγούμενη χρονιά που τα πήγε πολύ καλά. Καλές επιλογές και πιστεύω ότι θα είμαστε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα και στο επόμενο πρωτάθλημα, που θα διεκδικήσει καλύτερες θέσεις από ό,τι είχε. Όλοι μαζί συσπειρωμένοι γύρω από την ομάδα θα κάνουμε εξαιρετικά πράγματα».

πηγή: OnSports.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button