Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Super League 2: Καμία πρόταση για την ΑΕΛ – Έριξε την τιμή ο Κούγιας

Εννέα μέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την πώληση της ΠΑΕ ΑΕΛ από τον μεγαλομέτοχο Αλέξη Κούγια, δεν υπάρχει καμία κίνηση από κανέναν για αγορά της ομάδας. #slgr2 #aelfc #ομάδα #Κούγιας

Εννέα μέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την πώληση της ΠΑΕ ΑΕΛ από τον μεγαλομέτοχο Αλέξη Κούγια, δεν υπάρχει καμία κίνηση από κανέναν για αγορά της ομάδας. #slgr2 #aelfc #ομάδα #Κούγιας

Ο μεγαλομέτοχος που όλα δείχνουν ότι το πιθανό σενάριο είναι να φύγει από την ομάδα και να την αφήσει να υποβιβαστεί στη Γ’ εθνική κατηγορία, κάνει δυο κινήσεις με στόχο να γίνει πιο ελκυστική σε πιθανούς αγοραστές, ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον έστω και την ύστατη στιγμή. Μάλιστα ανέφερε ότι τα Χριστούγεννα κάποιοι εμφανίστηκαν ως αγοραστές, αλλά το καλοκαίρι αγνοείται η τύχη τους.

Η πρώτη κίνηση διευκόλυνσης πιθανού αγοραστή είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η πτώση τιμής πώλησης της ομάδας από 2,1 εκατομμύρια ευρώ στο 1,8 εκατομμύρια. Πόσο το οποίο ζητάει να του δοθεί εντός τριών χρόνων και δεν αποκλείεται να μεγαλώσει αυτό το διάστημα πληρωμής, αν το επιθυμεί ο αγοραστής και εφόσον ο συγκεκριμένος έχει τα εχέγγυα που ζήτησε από την πρώτη στιγμή που ανακοίνωσε την πώληση της ομάδας.

Η δεύτερη διευκόλυνση που προσπαθεί να κάνει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ για διευκόλυνση του υποψήφιου αγοραστή είναι η άρση του περιοριστικού όρου για μεταγραφές από τη FIFA. Αυτήν τη στιγμή, λόγω χρεών σε Γκοΐκοβιτς, Νούνιτς, Μούζεκ και Στάνκοβιτς, υπάρχει απαγορευτικό μεταγραφών

Το ύψος των χρεών στους τέσσερις φθάνει τις 500.000 ευρώ και γίνεται μια προσπάθεια διακανονισμού της οφειλής. Ο κ. Κούγιας προτείνει να τους δώσει κάποια χρήματα για να αρθούν οι περιοριστικοί μεταγραφικοί όροι, αλλά ο δικηγόρος τους Φιλίπ Μπλαγκόγιεβιτς ζητάει 200.000 ευρώ, ποσό που θεωρείται απαγορευτικό από τη στιγμή που η ΑΕΛ μπορεί να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της σε 18 μήνες.

Πλεονέκτημα για τη ρύθμιση χρέους της λαρισινής ομάδας είναι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για 18 μήνες για αφαίρεση βαθμών και η σημαντική επίπτωση θα είναι ότι δεν θα έχει δικαίωμα μεταγραφής για τρεις περιόδους.

Οι δύο αυτές κινήσεις δείχνουν ξεκάθαρη πρόθεση πώλησης της ομάδας και σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί, η απόφαση του μεγαλομετόχου για το μέλλον της θα γίνει γνωστή στις 28 Ιουνίου.

Πηγή: Ελευθερία

Διαβάστε επίσης

Back to top button