Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Χένρικ Λάρσον: Ένας ήσυχος “φονιάς” (vid)

Σαν σήμερα το 1971 γεννιόταν σε ένα προάστιο του Χέλσινμποργκ o Χένρικ Λάρσον. Ο Σουηδός ποδοσφαιριστής που διέπρεψε στα Ευρωπαϊκά γήπεδα χαράζοντας μια πλούσια καριέρα σε τίτλους και διακρίσεις.

Ο Σουηδός κατάφερε να κατακτήσει τίτλους σε 5 διαφορετικές χώρες, αφήνοντας την χώρα του για άλλες περιπέτειες, γεγονός που τον ανέδειξε στα “μάτια” της ποδοσφαιρικής κοινότητας.

Η καριέρα του ξεκίνησε στη Σουηδία όπου και αγωνίστηκε με τις φανέλες των Χόγκαμποργκς και Χέλσινμποργκ για να πάρει αργότερα μεταγγραφή για την Φέγενορντ, ωστόσο ο ίδιος ζήτησε να φύγει για την Σκωτία και την Σέλτικ.

Εκεί, έζησε 7 χρόνια γεμάτα επιτυχίες και τίτλους. Τέσσερα πρωταθλήματα Σκοτίας, 2 κύπελλα και 2 Λίγκ Κάπ. Επίσης αξιοσημείωτο ήταν και το γεγονός πως βγήκε πρώτος σκόρερ στις 5 από τις 6 σεζόν που ολοκλήρωσε στη Σέλτικ.  Τα “αγόρια” των λάτρεψαν βάζοντάς τον σε περίοπτη θέση στην ιστορία του συλλόγου.

Αργότερα ήρθε η μετεγγραφή για την Μπαρτσελόνα και ο Λάρσον πανηγύρισε την κατάκτηση του βαρύτιμου Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2005-2006. Επίσης με τους Καταλανούς κατέκτησε 2 πρωταθλήματα και 1 Σουπερ Καπ.

 

Τέλος ο Λάρσον αγωνίστηκε και στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν επιστρέψει στην Χέλσιμποργκ για να κλείσει την πλούσια καριέρα του.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button